שבת שלום חג שמח -שאלה ....

daniel4949

New member
שבת שלום חג שמח -שאלה ....

יש לנו מיולי עובדת שהחלפנו -הייתה אחת 26 שהתעללה באמא במידה מסוימת וכתבתי על זה אז ,ויש לנו מאז בת 56 לא ממש הכי חריפה ופיקחית מבחינת ראש ,אך היא בגדול בסדר ,
אבל פה ושם יש דברים כמו -ששברה לי פעם כוס אישית ,שעולה יותר מרגיל ,פעם ניסתה לנקות במטבח עם חומר מסוים על כמה בלטות והן איבדו את הברק ויש כמו סימן כזה יותר המום ,במדף של המטבח שהתרומם קצת הדיקט שהיה מודבק אבל היה לא נורא ,לפני כמה ימים באה לקחת סוכר והכניסה אצבע והדיקט שם ניקרע קצת וזה נראה עוד יותר לא יפה ומצריך שאני יעשה משהו ,היום עוד כוס שברה בקצה העליון ,,בקיצור זה קצת מתווסף וזה מעצבן ,

היא מודעת לזה ,אז העינין מה אני אמור לעשות ,היא חייה פה ,אני גם משלם לה על הכל ,אז אני רוצה לאמר לה שהדברים האלה בסופו של דבר הצטרכו להיות על חשבונה ,כי גם אני כשאני במיקרה עושה נזק אני מתקן ומשלם ,

אז מה דעתכם ? או שאני יתחיל לחייב אותה על נזקים שעושה או שהיא תשלם בעצמה ,מה אתם אומרים ? נכון זה דברים קטנים אבל זה מתחיל להציק כי זה עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם

daniel4949

New member
אז קצת אחדד את הציניות ....

פעמיים גם בכלי שמחזיקים סוכר שמה מלח ,אני בא לעשות קפה עם חלב ומיד מקיא החוצה ,כי זה היה מלוח ,לא פעם ולא פעמיים ולא שלושה נניח היא התחילה או עושה משהו ואני אומר לה ,צריך כך או כך ותשובתה ,האא כן חשבתי על זה (חשבת על זה ,אז תעשי את זה ,למה זו רק תשובה אחרי שאני מכוון ומסביר )

בקיצור יש סוג של שלומיאליות שזה קצת כרוני ...עד היום יש פעולות בשלט של הוט עם השלט של הטלוויזיה שזה לא הכי נקלט ......

AEA2

New member
מסכנה העובדת

נשמע חוויה לעבוד אצלך או בסביבתך , אבל אולי תגלה בסוף שהיא פיקחית כי היא פשוט תתנדף...

daniel4949

New member
בגדול היא בסדר,,,דבר אחד בטוח...

היא יודעת לתת יותר יחס לאמא ,ובנוסף דוגמא פשוטה למה שהיה בעבר כשחשבת שהכל יחסית בסדר ,עד שהחלטתי לצלם פה ושם,וכן יש בינהן גם הסבירות או הטובות שצריכות איזו מידה של תזכורות בצורות מסוימות ,כי אחרת הזיופים מתחילים להתרבות במובנים שונים .ועדיף להראות בנסיבות כמו אצלינו מעורבות רצינית מאשר סוג של אדישות .
ודוגמית נוספת ,פתחה את הטוסטר אובן והשאירה את הכלי פלסטיק עם כל הכדורים לתקופה קצרה על הטוסטר אובן ,,מזל ששמתי לב לפני שזה התחיל להתחמם יותר מידי ,ופה הגבתי אפילו קצת יותר בלהט ,כי זו לא היית פעם ראשונה .
אז תרגע.

נחמד להעביר ביקורת כשאתה מהצד ולא בתוך העינין עצמו .

ולדעתי כן צריכים להעמיד גבולות וקווים ,במיוחד בטיפול או נושאים רגישים ביותר .כי לפי מה שנראה ,יש פה יפי נפש שבמידה וחס חלילה מטפלת בטעות תגרום לאיזה נזק נניח שגובל בהוצאה רצינית משמעותית צריך להבליג ,,פה אני לחלוטין אומר -נניח עשית נזק של מאות שח ומעלה תשלמי ,כמו שאם אני פוגע נניח ברכוש שאני משתמש בבית -למה אלוהים משלם לי על זה ,,אני משלם ,
או כמו שנניח שכחה יותר מפעם לשים לצד המיטה של אמא את הכורסא הקטנה בכדיי שחס וחלילה לא תחליק לרצפה ,אני צריך למחול ולנעביר את זה ,כי אם בבגלל ששכחה ,אמא חס וחלילה תיפול שוב וירם נזק שמצריך חס וחלילה חדר מיון וכו ,,,דברים כאלה תקח לעצמך ואל תעביר ביקורת כשאתה מהצד ולא בתוך העינין .
חג שמח

daniel4949

New member
וגם שלושה פעמים כבר נפילות מסוימות בזמן שהיא

בבית איתה ,למשל ללכת למטבח ובלי כוונה להשאיר את אמא עומדת בסלון ,כבעצם צריכים להושיב אותה על הכסא ,כי לפעמים היא לא מכוונת עצמה טוב ומנסה להתיישב בעצם ליד הכורסא -באווחר בעצם ,,,מספיק מקרה אחד מצער בגלל חוסר תשומת לב שלה להחמיר מצבים בצורה חמורה ,חס וחלילה ..במצב כזה לדעתי המטלת צריכה לתת דין וחשבון רציני ביותר

הביקורת הייתה על עצם השאלה אם לחייב אותה

בנזקים. איך אתה לא מבין שזה אבסורד? לנו לא קורה לשבור דברים? כל הזמן אתה זה שמבקר את כל העובדות שעברו דרכך. אולי תבדוק את עצמך ואת הגישה שלך אליהן? כל מי שבפורום הזה עבר את התהליך של העסקת עובדים זרים. תאמין לי, כשנותנים יחס וכבוד מקבלים חזרה עשרת מונים.

AEA2

New member
אהלן סבתא

נפגשים בפורום פחות כיפי ... אבל אני תמיד שמח..
A

daniel4949

New member
אני מסכים ,אבל זה תלוי ,כמה פעמים ,ותלוי מה ה

הנזקים .
כי כשאני בבית נניח גורם נזק ,לא אני משלם ,אז מצד אחר למה כשמישהו שגם משתמש בבית כביתו וגם מרוויח על חשבון הבית ,במידה ומבצע נזק משמעותי ,למה שלא ישלם ,

זה תלוי מה וכמה ,כמובן דברים כאלה קטנים זה זניח ,אך חס וחלילה דבר משמעותי שנניח יעלה מכמה מאות ומעלה ,אני חושב שכמו שאני גר בבית ולא מרוויח עוד מהבית ועדיין משלם על נזק רציני ,,על אחת כמה וכמה ,עובד זר שגר בבית שזה כביתו ,ומרווחי אלפי שח בחודש מעבודה בבית ,במידה וגורם חס וחלילה לנזק משמעותי רציני ,לא מסכים שדבר כזה יהיה על חשבון המעביד ,,כמו שציינתי תלוי מה הנזק .

daniel4949

New member
aea2 פורום פחות כייפי אולי בשל כמותך

מאחר ואתה לא יודע להתנסח מלכתחילה ,וחושב שדעתך היא הצודקת .
אני מכבד אנשים ,אך תלוי בנסיבות ,כגון לא הייתה לי בעייה ,כבל עם ועדה ,לפני כשנתיים כשהייתי עם אימי המדהימה בתל השומר ואחרי שהוציאו לנו את הנשמה העלו אותנו לפנות בוקר אחרי כ 6 שעות למחלקה פנימית ואמרו שאימי תיהיה במסדרון ,וגם הבעייה הייתה פשוטה ולא רצינית ומתוך שיקול דעת שלי החלטתי שאני מוציא את אימי ,למרות שניסו לשכנע אותי שהיא תשאר .
אמרתי שאני מוציא אותה ושאני רוצה עותקים של כל מה שעשו כל הבדיקות ,,היה שם פרופ של המחלקה ואמר לאחות הראשית ,אם הוא מוציא אותה אל תתנו לא כלום ,לרגע היה נדמה לי שלא שמעתי טוב ,והסתובבתי כלפי הפרופ ואמרתי לא יחתיכת חמור מול כל הצוות שהיה שם ,,הוא היה בהלם ואמר תזמינו את האבטחה ,,חחחחחח

כמובן שלא הזמין ,וירדתי עם אימי המדהימה לחדר מיון הראשי ,ושוחחתי שם עם האחות האחראית ,היא מיד התקשרה למחלקה ואמרה באופן מיידי תצלמו לו הכל ותעבירו לו ,וגם ציינה אם אתה רוצה את מוזמן להתלונן על הפרופ הזה ,כי אסור היה לו לאמר זאת ,,

לכן יש לי כבוד ויש לי יחס ,אבל כשהנסיבות מחייבות אני יכול להפוך לקליינט האחרון בעולם שתרצו להכיר ,כך ציינתי לדוגמא בפני הוט --לפני כשנה וחצי כשהתעללו באחותי ואזור שלם ביבנה עם תקלות של יותר מחודש באינטרנט ,וזלזול בפניות של אחותי ,שוחחתי ישר עם מזכירת הסמנכל תפעול ,ואמרתי לה תטפלו בה ,כי אני יותר מאשמח להראות לכם מה דני "הקטן " יעשה ,,
תוך יומיים אחותי נותקה וקיבלה חודש כסף פיצוי מהוט .

לכן יש כך ויש כך וצריך לדעת כל מצב להתאים אותו לנסיבות -לאנשים או לחולרות .

daniel4949

New member
ורופאת המש של מכבי הצדיקה אותי ואמרה טוב עשית

שהוצאת את אמא ,חס וחלילה ניתן לחטוף שם דברים רצינים.
הבעייה הייתה קצת יובש ,ויומיים היינו בשעות היום במוקד מכבי ,קבלה נוזלים באינפוזיה ,קרוב לבית באווירה רגועה נעימה ,
חס וחלילה בגלל נבלות כמו הפרופ המסוים ,אנשים יכולים אפילו לאבד את יקיריהם מעינין של כלום ובגלל החלטות של אימבציל עם תואר .הבעייה שלא כולם יגלו כזו נחישות ועמידה מול הפרופ כאילו היה רוכל מהשוק ,ויסכימו עם כל מה שנניח הוא אומר וחס וחלילה יאבדו את יקירהם .ושתבינו בנסיבות המתאימות והמצדיקות אין לי בעיה להתייחס לפורופ כאל רוכל מהשוק .

AEA2

New member
דניאל

לא פניתי אליך ואני לא מגיב לפוסטים שלך ואני לא ממש כועס עליך , כי נוכח הכתובים שלך אני מסיק שיש לך בעיה, אני משתדל להיות עדין ,אני בהחלט מרחם על המטפלת שנמצאת בסביבתך..באמת!

מרוויח על חשבון הבית? זו הגישה המעוותת שלך.

זה נקרא להרוויח? לקבל שכר מצחיק תמורת 24 שעות עבדות? מה היינו עושים לולא העובדים הזרים הללו? היית מוצא עובדת ישראלית לאותן שעות באותו מחיר? ומה הקשר לזה שפתחת פה על הפרופסור? איזו השוואה זו?
צא מהקטע הקטנוני, תפסיק לחפש אותהעל כל דבר ואולי תקבל ממנה יותר. כשעובדים בתנאי טרור עושים יותר טעויות.

daniel4949

New member
תשמעי ,נכון זה 24 שעות

אבל לישון כל אחד יושן ,נכון שזו לא עבודה פשוטה ,אבל לעומת מה שהם מרוויחים בארצם זה פי 4 ,,לערך ,
עכשיו בלי קשר ,אני לא מכיר הרבה אנשים מהמעמד הבינוני השיגרתי שכל חודש לאחר חצי שנה נניח יכולים במשך שנים לשים כל חודש אלפיי שח בצד ,,,
אבל נכון שזו עבודה מאוד קשה .

אין שום קשר למה שהם מרוויחים בארצם.

השאלה היא מה החלופה שלך בארץ. בשביל לקיים את עצמם הם עוזבים משפחה ולעיתים ילדים ובאים לכאן לעשות עבודה שלא אני ולא אתה היינו מסוגלים או מוכנים לעשות. לעבוד עם חולה אלצהיימר - אין קשה מזה. לא רק פיזית.
אתה בתחילת הדרך כמעט יצאת מדעתך כשהיית לבד עד שמצאת עזרה. היית מוכן לעשות זאת 24 שעות גם אם היית ישן בלילה?
ומי שלא יכול לעמוד בזה מבחינה כלכלית - יש תמיד האופציה של בית אבות עם קוד. אבל לצמצם הוצאות על ידי חיוב העובדת על שבירה של משהו - לא ולא. שאלת שאלה, קיבלת תשובות, לא רק ממני. התשובות לא נראות לך, עשה כרצונך.

daniel4949

New member
אני יוסיף פה ,שכל מה שכתבתי זה הכל מנוהל בחוש

הומור כשאני פונה ומשוחח עם המטפלת ,והיא גם מתייחסת לזה בצחוק ,וגם בכוונה אני מעלה כל מיני דברים וקישורים שצוחקים על הרבה דברים בכדיי לעשות יותר קליל את הדברים .
ובנוסף לאחר שהייתה לנו כבר חוויה עם מטפלת צעירה שצילמתי אותה גם בהתעללות מסוימת והייתה תלונה לרווחה ולמשטרה וגם לקחו אותה לאחר למעצר יום אחד וחבר שלה פה בארץ איים עליי בפייסבוק ,ואני ציינתי בפניו תמשיך ,זה הכל נשאר פה בפייס ואני מבין שאתה רוצה גם להכיר את המשטרה מקרוב ,,הוא מיד נסוג ,,,בכל מיקרה לאחר דברים אלה ,מותר לי להיות קצת יותר מקפיד והרבה יותר עם יד על הדופק ,,דווקא המטפלת הזו היא אשה פשוטה אבל בסדר ,ולפעמים היא רוצה להתקרב לאמא ללטף אותה ולהחזיק לה ידיים .אמא דווקא ככה לפעמים ברגעי העצבים יותר מתרחקת ממנה ומקללת אותה ואומרת לה תצאי מהבית שלי ,אבל אנחנו כבר מכירים את זה וזה תמיד עובר .

ladybug4NLP

Active member
בסופו של דבר כולכם מסכנים

אמא שלך עם הבעיות שלה.
העובדת על עצם העובדה שהיא נאלצת לעבוד עם חולת אלצהיימר ואתך
ואתה גם-כי שי לך בעיה ובמקום להתנהג כמו המבוגר האחראי אתה מחפש את כולם בפינה

חבל...
נ.ב. ןבקשר לעברית-הפוסטים שלך מלא שגיאות-אז אני מציעה שתרגיע. זה יעזור לכולם

למעלה