שבת שלום, כמה שאלות אם אפשר לגבי תזונה.

nofear10

New member
שבת שלום, כמה שאלות אם אפשר לגבי תזונה.

1. לגבי גבינה בפרט ומוצרי חלב בכלל - האם הם נותנים לגוף סידן או גורמים ליציאתו מהגוף? שכן שמעתי על כך דעות רבות ושונות.. 2. לגבי טחינה - האם משמין? שכן שמעתי שהיא כוללת בתוכנה שומן "בריא", המחליף את השומן הישן בגוף שכולל בו כולסטרול.. 3. לגבי זיתים - גורמים לשיכחה או שזה מיתוס?
 

d a p h n a

New member
שאלה 2 מצחיקה

כל דבר שמכיל קלוריות יכול להיות "משמין" אם אוכלים ממנו הרבה. בעקרון טחינה היא אכן עתירת שומן, ואכן מדובר על מקור שומן בריא יותר ממקורות שמכילים שומן "רווי" למשל. מצד שני, אם אוכלים הרבה טחינה היא אכן "משמינה". בקיצור, כדאי לאכול במידה.
 
נשמע כמו הרבה "עובדות" של מיילים ../images/Emo13.gif

1. מספקים לגוף סידן. כמובן אפשר גם לקבל סידן ממקורות אחרים, ועדיף בכל מקרה לגוון. 2. יש סוגים שונים של שומן, חלקם יותר בריאים מאחרים. בכל מקרה זה לא נאגר גוף כפי שהוא, אלא עובר עיכול, פירוק ועיבוד כמו כל השומנים האחרים, לפני שהוא נאגר או מנוצל להפקת אנרגיה. הגוף ישחרר שומן "ישן" שאגור בתאי השומן, כשהוא יצטרך לנצל אותו להפקת אנרגיה, ולא סתם כך כדי לעשות החלפה כלשהי... ואגב לפי השאלה, נשמע שאת לא ממש יודעת מה זה אותו "כולסטרול", איפה הוא מיוצר, מסתובב, נאגר, ומה תפקידו (שכן כולסטרול הוא אלמנט חשוב בגוף). ממליצה לקרוא עליו קצת יותר, אפשר גם להתחיל בויקיפדיה. בכל מקרה, תפקיד תאי השומן הוא לאגור חומצות שומן, לא כולסטרול.
 
למעלה