שבת שלום לכולכם!

• פותח הנושא bubu3
  • פורסם בתאריך

bubu3

New member
שבת שלום לכולכם!../images/Emo24.gif

ימים עסוקים עברו עליי וגם השבתת המחשה כך שלא יכולתי להיות בקשר. שמחתי לראות את ההתארגנות לקבוצת ההסברה, אני לא טובה במילים כך שלצערי לא וכל להצתרף... יש לי כמה שאלות לשאול מניסיונכם: - קיבלתי היום את מכתב משרד הבריאות, כזכור לכם אחרי שבאו לביקור מחוץ לשאות שקבענו הם מצאו שאמא "במצב יפה, אולי תשושה אבל לא תשושת נפש"- כך שהם גילגלו אותי למשרד הרווחה. בינתיים אחרי שפניתי לפסיכיאטר שבדק את אמא הוא כתב מכתב בו הוא קובע שהיא "סיעודית ותשושת נפש"... עכשיו... מישהו מכיר מהו הליך העירעור? - דבר נוסף: שמעתי שיש השתתפות ממכבי על קניית חיתולים, מישהו יודע האם זה נכון? היא ביינתיים מורידה את החיתול... איך מסבירים לה לא להוריד???????????? אשמח לשמוע מניסיונכם! חיבוקים לכולם

פנטזי1

New member
bubu3 שלום

האם אימך מקבלת גימלת סיעוד מהביטוח לאומי?אם כן אזתבדקי שם בקשר לחיתולים כי עפ"י מה שכתוב בחוק מגיע לה -זה מה שמצאתי באתר של ביטוח לאומי: אילו שירותים יינתנו לזכאים לגמלת סיעוד? על-פי חוק ביטוח לאומי יינתנו לזכאים לגמלת סיעוד שירותים שיש בהם כדי לעזור להם עזרה ישירה בפעולות היום-יום ובניהול משק הבית - הכל לפי צורכי הזקן, ועל-פי החלטה של ועדה מקומית מקצועית לענייני סיעוד. . ואלה השירותים שמתוכם ייבחרו השירותים לזכאי לגמלת סיעוד, כל זמן שיש במקום מגוריו השירותים האלה ואפשר לספק לו אותם: * עזרה של מטפלת-בית בפעולות היום-יום (להתלבש, להתרחץ, לאכול, לטפל בהפרשות, להתהלך בבית),בניהול משק-הבית והשגחה על הזקן. * אספקת מוצרי ספיגה חד-פעמיים . * טיפול במרכז-יום לקשישים . * שירותי מכבסה . * משדר מצוקה . כדאי שתבדקי אולי זה יעזור לכם.

bubu3

New member
תודה פנטזי

אכן היא מקבלת מקסימום שעות מביטוח לאומי, אבל חבל לי על השעות מטפלת שאפסיד אם אבקש מהם חיתולים... גם ככה זה בקושי 3 שעות יומיות...
שבת שלום

zs1957

New member
הליך ערעור לקבלת חוק סיעוד

היי bubu3 לשם הגשת ערעור לקבלת חוק סיעוד עלייך לתבוע את ביטוח לאומי בבית הדין לעבודה. מומלץ שעו"ד ייצג אותך. בהצלחה זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

פנטזי1

New member
לא מדובר בביטוח לאומי אלא בהגשת

ערעור על החלטת משרד הבריאות לא לתת קוד למוסד סיעודי.

zs1957

New member
ערעור על אי מתן קוד למוסד סיעודי

היי פנטזי 1 , ניתן לערער על החלטת משרד הבריאות לאי מתן קוד למוסד סיעודי. הערעור מוגש לבית הדין לעבודה.רצוי ללכת בליווי עו"ד ולא להתעמת עם עו"ד שלהם.בדרך כלל שיש מסמכים רפואיים השופט נוה לקבל את הערעור. אם מצבו הכלכי של החולה שפיר למדי ,כלומר פנסיה גבוהה כ-8000 ש"ח לחודשלא יקבל החולה את הקוד למיטה. לכן צוות ההסברה יטפל גם בנושא הזה. קבלת חוק סיעוד ווקוד מיטה לכולם. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

bubu3

New member
באמת?

שלום זהבה, באמת אין דרך אחרת? אמא מקבלת רק קצבת זקנה, אין שום הכנסה אחרת, אין לה נכסים, היא מתגוררת אצלי בבית, אני בת יחידה עם שכר של 5000 ש"ח נשואה+3, איך אני אמורה לשלם?? רק לחשוב על הוצאות עו"ד אני מקבלת חום

zs1957

New member
שכ"ט עו"ד בגין ערעור

היי בובו 3 , ניתן לקבל ע"ד דרך שי"ל (שירותייעוץ לאזרח) בסכום סמלי. הוא יכתוב את התביעה וייצג אותך בבית משפט. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

למעלה