שבת שלום לכולם ,יש לי כמה שאלות דחוף :)

daniel4949

New member
שבת שלום לכולם ,יש לי כמה שאלות דחוף :)

א-בתקופה האחרונה אמא הנהדרת עושה קשיים בלקיחת תרופות והרבה יותר קשיים בלרצות לאכול ,היא לא תמיד רוצה לקחת ,או לוקחת ומוציאה את התרופות חזרה .

ב-הרבה יות דיבורי שווא ומחשות שווא ,
ג-בהליכה היא כאילו מפחדת ללכת ולפעמים מתכופפת קדימה ,

בקיצור אני שם לב שגם למטפלת הנוכחית שהיא עם הרבה סבלנות לא פשוט עבורה ויש לי רגעי תיסכול .

אני שוב חושב על עינין של קוד משרד הבריאות ,ופעם כששוחחתי עם מישהי היא אמרה לי שאם לאמא נניח יש חסכונות מועטים שאני מטפל בהם ,אז ירצו קודם לקחת מהחסכונות האלה ולאחר רק ישלימו .מה שנראה לי משהו מוטרף ,דווקא הבנתי שאין קשר לחסכונות המועטים יחסית ושזה לא קשור ,,,,

מישהו שמבין יכול להשאיר לי מספר טלפון באישי

תודה רבה

daniel4949שלום

ערב טוב לך,
א. שינויים בתזונה יכולים לנבוע מהשפעה תרופתית, מירידה בפעילות, מהשפעות פסיכולוגיות (אי שקט, דיכאון, תוקפנות), והשפעות הורמונליות שמשפיעות על התאבון. בנוסף, ייתכנו שינויים בחושים (טעם, ריח), בעיות בבליעה ובלעיסה, בעיה של נגישות כלי אוכל ועוד. כדאי לדייק ולאבחן את קשיי התזונה של אמא- האם היא מסרבת לאכול? האם היא מתחילה לאכול ואז יורקת? תוקפנית? זורקת מזון? אם תרצה, תוכל לבחון את זה ולשתף אותי בפורום או במסר ונוכל לחשוב על פתרון מדויק יותר לפי המידע שתראה.
ב. דלוזיות והלוצינציות- מתרחשות בקרב 25%-45% מחולי דמנציה, חשוב להבין שאין כאן משהו אישי כנגד המטפל וזה חלק מהמחלה. ניתן להיעזר בטיפול תרופתי ובמסרים מרגיעים- "אני כאן, אני איתך", בעיקר כשאמא מאשימה או חשה חרדה. אין מקום לעימות או התגוננות עם התכנים.
ג. לגבי קשיי ההליכה, הייתי פונה להתייעצות רפואית.

זה מצב מאד מתסכל שמעלה תחושה של חוסר אונים, גם לחולה וגם למטפלים (המטפל המקצועי ובני המשפחה).
מאחלת לך שבוע קל ונעים,
ענבר

vo5

New member
בקשר ללקיחת תרופות

אצל אבי היה קושי קבוע בלתת תרופות ונסינו הרבה שיטות
עד שמצאתי פטנט שעובד נפלא
אנחנו מרסקים את התרופות ומערבבים את התרופות עם גלידה.
בזמן לקיחת התרופות, אני שואל את אבא, אם הוא רוצה גלידה והוא אף פעם לא מתנגד.
רק לשים לב- לבדוק במרשם שאפשר לרסק את התרופה.

daniel4949

New member
תודה רבה לכם ושנה אזרחית נהדרת לכולם והרבה בר

והרבה בריאות ואושר :)

למעלה