שבת שלום לכולם...עכשיו נחים מכל השבוע...

הדסהש1

New member
שבת שלום לכולם...עכשיו נחים מכל השבוע...

צריך עוד כמה דברים לסדר במטבח לקראת פסח...לא משהו חריג
אבל הכל נראה שונה לאחר שמסדרים..זורקים מה שפג תוקפו...
במשך השבוע יהיה זמן לתריסים ולחלונות.....

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, שבת בבוקר...

הנכדות אצלי אחרי שחגגנו אמש את יום הולדתי,

היינו בקרקס שודדי הקריביים עם כל המשפחה

יוליקה

Member
מנהל
ואח"כ הלכנו לחגוג במסעדה

מסעדה אוונגארד ברמת החייל....

יוליקה

Member
מנהל
מה היה נהוג אצלכם בבית בהכנת החמין

רציתי לשתף אתכם בפוסט שמצאתי בפייסבוק:

מה היה נהוג אצלכם בבית בהכנת החמין - ואיך אתם נוהגים היום...

בבית בילדותנו היה לנו חמין בלי תפוחי אדמה ובלי ביצים...אבל אנחנו בישראל, התחתנו, חיתנו ילדים...ספגנו מנהגים ממשפחות אחרות...והיום החמין הוא של כלל עדות ישראל.... אצלנו היה רק בקר...היום אני שמה גם עוף...תפוחי אדמה אצלנו לא היה נהוג...(היה רק שעועית וגריסים) היום אני לא מוסיפה גריסים אבל תפוחי אדמה כן... וכמובן ביצים, אותם מוציאים לארוחת בוקר... גם מעיים ממולאים היינו מוסיפים...היום אני שמה לפעמים....ג'חנון!!

הדסהש1

New member
לכל עדה יש את החמין של עצמה...סבתי היתה

מכינה לבד את המעיים הממולאים...היום אנו נמנעים ממאכל הזה בגלל
שהוא כבד לנו לעיכול...יש ששמים שעועית לבנה או חומה...וחומוס

גדלנו בלי חמין... גידלנו בלי חמין...

מבין צאצאיי, הארבעה, רק בבית הבת הדתיה מבושל חמין לשבת - עוף, תפ"א גריסים, ביצים, גרגרי חומוס.

הדרכים מעורבות

אשתי מכינה כל שבועיים בחורף בשישי, חמין שכולל את המרכיבים האשכנזים, ובהחלט כולל תפוחי אדמה וביצים חומות (שמושחמות בעזרת תה בבישול שלהן) וכמובן גריסים וסולת וגחנון, גם שעועית ענק (כדי שאני אוכל לפלות אותן) ובלי בשר בגלל הבן שהוא טבעוני.
זה מחולק כמובן לשלושת המשפחות (של הבן, הבת ואנחנו). כולם אוהבים את החמין הזה כולל כלתי הסינית וחתני הטורקי.

אגב, נכנסתי פעם למסעדה בבת-שלמה ושאלתי אם יש "קרין".
לא הבינו מה אני רוצה, ואז הצבעתי על שלט "חמין" שנתלה הפוך.....

י מ י ת 2

New member
פעם בשנה בחורף אני מ כינה חמין ומזמינה את כל

המשפחה שממתינה בקוצר רוח לחמין שלי. בשר בקר, תפו"א, ביצים, שעועית לבנה ושחורה, חיטה מעורבת בפירות יבשים, במקום קוגל התחלתי להכניס ג'חנון ועל הקישקע אני לא מוותרת למרות שהוא לא כמו שאמא היתה ממלאה בעצמה.
בתיאבון.
שבוע טוב

בשנים באחרונות אני לא עושה חמין,

לפעמים אחת הבנות עושות , אז אנחנו מוזמנים !!!

אין לי זכרונות טובות מהאוכל שבשלו אצלינו פה בארץ, באתי לארץ אחרי מלחמת העולם השניה, לא היינו בררנים, שמחנו שהיה מה לשים לפה, בוינה, במשפחה שלי בישלו אוכל פולני אשכנזי טהור, בלי תבלינים בכלל, שלא אהבתי בכלל, אחרי הנשואין
לא היו ספרי בישול כמו היום, קצת למדתי מחמתי ומחברות , חמתי בישלה אוכל מעורב, היא היתה אשכנזיה שגדלה בטורקיה.

היום בשלתי מרק עגבניות עם אורז, בתנור כנפיים ברוטב חמוץ מתוק ומעט חריפות , התוספת היא : פירה וכמובן איזה שהוא סלט !

למעלה