שבת שלום לכולם
ושאלה

elar84

New member
שבת שלום לכולם
ושאלה

עבדתי עם עצמי על הנושא ואני כבר מכירה בעובדה שכול דבר שקורה הוא הכי מדויק, כלומר שיש צדק. בעבר הייתי חושבת שאין צדק בעולם.
מכול כאב שאני חשה אני למדה את השיעורים הגדולים ביותר.
ובכל זאת, כאנשים רוחניים, מהם הגבולות?
כיצד אתה הופך מאדם שמתבונן בהכול ממקום של למידה והבנה וסלחנות. ועם זאת כשאתה סולח במהירות (בגלל ההשקפה הרוחנית שתורמת) הרי שאם מיידי תסלח זה כאילו שמת את האחר מלפנייך באיזשהו אופן, אולי אני טועה.
אבל כיצד משלבים בין השניים? בין הסלחנות לבין זה שאתה רוצה שאותו האדם יילמד את הלקח וייכבד להבא.

אתן דוגמא: מישהו קרוב אמר לי משהו מאוד לא במקום.
כמובן שהעמדתי אותו במקומו, אבל הפגיעה בלב נעשתה קשה לסלוח ביום אחד.
מצד שני בזכות הראיה הרוחנית שלי אני מסיקה מסקנות אישיות מהסיטואציה ורק בזכות ה"פגיעה" שלו, אני צומחת.
בדוגמא הזאת אותו הבן אדם יש לו גם את האישיו עם עצמו שכבר לא קשור אליי.
ואני לא חושבת שנכון להראות לו שאני מייד סלחתי...
כי למעשה שאתה עושה יש מחיר ותחשוב פעמיים לפני שאתה אומר משהו...
מקווה שהייתי מובנת. פשוט הרבה פעמים אני נקלעת לסיטואציות שאני אומרת לעצמי שבזכות זה שאני מפותחת רוחנית לא אומר שהבן אדם צריך לזכות מייד בטוב ליבי ומחילתי.

מודה שזה כבר לא קורה לי הרבה להבדיל מהעבר שהייתי באמת נותנת מעצמי מעל ומעבר ללא גבולות.
היום לשמחתי הגדולה אני באמת מוקפת ברוב שהוא איכותי, ומעניק לי כפי שאני מעניקה. ואני מאוד נהנת מזה אני מודעת לערכי ויודעת שמגיע לי.

אך אני עדיין לעיתים "נופלת" כשאני רוצה לעזור למישהו והוא אין לו יכולת להעניק לי.
אני רואה אותו וחפצה לסייע (ללא תמורה) לו אבל איכשהו למרות שאני תורמת לו רמות הדבר לא תורם לי ובסוף אני מתחרטת שעזרתי לו.
כמובן זה מוביל אותי להרגיש ממש לא טוב כי גם עזרתי וגם בסוף התחרטתי.
ואז כשהוא פוגע בי אני רוצה ללמד אותו שיעור.. והכל מסתבך לי.

מניסיון שלי ללמד אנשים לקח לא הולך

ניסיתי וניסו עלי כל מי שניסה ללמד אותי לקח העפתי אותו קיבינמאט מחיי( חוץ מבני משפחה שתקועים איתם). טוב כמעט את כולם. את רובם. אני לא מעוניינת באנשים נקמניים חוץ מזה שאם הייתי בוחרת לנקום הם היו סובלים חזק יותר. אני טובה בלפגוע כשאני רוצה
את יכולה להציב גבולות ולהגיד כשזה ככה זה לא מתאים לי.
לגבי היעלבות זו בחירה לי יש פעמים שאני כבר לא נעלבת מראש ואנשים מצפים שאני אעלב נורא. ומתפלאים על הקור רוח. ויש פעמים שאני עדיין מרשה לעצמי להעלב ואני יודעת שכשאבחר לא להעלב ( מותר להציב גבול ולומר שזה לא נעים),
ולהתייחס בהיגיון זה יפתר במהירות. כל פעם אדם עולה רמה וברמה החדשה יש עדיין אתגרים וכשהוא יעלה אותה אז יהיו לו אתגרים אחרים אבל הוא כבר יושפע פחות מדברים שברמה הקודמת

אני אנסח לך את זה אחרת: את מלמדת מישהו לקח וגורמת

לו להרגיש רע הוא או שהוא ינקום בך או שיהיה לו אנטי נגדך והוא ירצה ללמד אותך לקח על זה שלימדת אותו לקח או שהוא ישמור את האגרוף בפנים ויתן לך סטירה מטאפורית במקום שלא תצפי לו כמובן תלוי כמה הוא בוגר או ילדותי וכמה הוא יודע להתמודד עם רגשותיו זה לא תרחיש שחייב להתרחש אבל זה בהחלט אפשרי

ועוד דבר אין שום בושה בלשנות החלטה

במיוחד אם העזרה היא ללא תמורה כספית ( אז לא שאת חייבת לו משהו).
וגם עם תמורה כספית היו לי כבר מטפלות שאמרו לי שהן לא יכולות לטפל בי כי לא מתאים להן ( ודווקא שילמתי להן ). כי הן לא יכלו להתמודד עם זה שיש לי דיעות משלי וקצב משלי. בהתחלה לקחתי את זה קשה אבל למדתי לא להעלב גם מזה

נ.ב.

אני אסכם את זה במשפט שמישהי מינית כתבה בפייסבוק ואני חושבת שזה מסכם את עיקר הדברים שלי:
את הלכלוך תשמרו למיטה ( הכוונה למיניים).
בי

נ.ב 2 ודרך אגב כמה שתסלחי מהר יותר תפגעי פחות יותר כי תהיה

לך יותר גמישות מחשבתית וניידות

elar84

New member
זהו שכאן השאלה לי

אני מכירה אנשים שסולחים מהר.
אבל אני רואה בהם גם סוג של לא מעריכים את עצמם.
למרות שבעיניי זו תכונה מאוד יפה.
והשאלה שלי כיצד לאזן.

להציב גבולות ולדבר על זה

לפי תגובת הצד השני ולפי הרגשתך לקבוע גבולות חדשים. ואם הצד השני לא יכול לכבד את הגבולות אולי דרושה פעולה . זה לא סותר סליחה אפשר לסלוח לאדם ולבחור לא להיות איתו בקשר או לא לשתף אותו בדברים מסויימים .

ועוד דבר הסליחה היא יותר בשבילך

מאשר בשביל הצד השני ותזכרי שגבולות זה דבר שמתשנה אצל שני הצדדים .באופן תדיר.

elar84

New member
הרעיון הוא לא לנקום

הרעיון הוא להבהיר לצד השני שמה שהוא עשה כן חמור.
בזכות זה שאתה לא ממהר לסלוח (לא שאתה באמת כועס מאוד), בזכות זה הצד השני מבין את טעותו ומפיק לקח להבא.
אני בעד לדעת לסלוח מהר ולא לנטור טינה ולשמור כעס.
זה לא בריא.

צריך לעשות הפרדה בין המעשה לבין התגובה.

היי אהובה

זה שאת לומדת ומפיקה את המירב ממה שנעשה לך,
לא אומר שהאחר נהג כשורה בך ולא חטא לך.
כך צריך להיות גם להפך -
כשאנו נפגעים ממישהו, אין זה בהכרח מעיד שהאחר ביצע בנו פגיעה.
לכן תמיד צריכה להיעשות הבדלה בין מה שלנו נעשה
ובין התגובה הפנימית שאצלנו פנימה התרחשה!

להבין ולהפנים שאת מה שקורה בתוכנו באופן אישי -
אין לשייך ולהשליך על האחר, לטוב ולרע.
נדרשת התייחסות אובייקטיבית אל מה שהאחר עשה לך,
בהתאמה למי ומה שאת (חברה קרובה, בת משפחה, בת זוג,
אישה זרה, ילדה קטנה, בחורה צעירה, גברת מבוגרת וכדומה...)
ומה שהאחר עשה לך הכוונה להיבט החיצוני, הפיזי, הגשמי
ולא לאיזה כיוונים את בחרת לקחת את זה.
לכן בתוכך את יכולה גם לסלוח ולהודות על מה שלך נעשה
ועם זאת את הבן אדם האחראי לכך להרחיק מחייך ואף מהחברה!
אוהבת

elar84

New member

הרעיון הוא לדעת מי באמת חטא כחבר כלפיי וממנו להתרחק. וללמוד את השיעור כמובן.
או מתי יש רק עניין שלי עם עצמי וחבל לאבד את אותו האדם.
אם אני נפגעתי לא אומר בהכרח שאותו אדם "חטא" ואשם ולא בסדר.
פשוט להקשיב לאינטואיצייה שלי שיודעת מה טוב עבורי.

אוהבת

לשים את הרווח האישי בצד...

הבחירה ללמוד מכך,
הבחירה לכעוס, הבחירה לחמול ועוד...
מונעות מתוך רווח אישי.
בבואנו להגיב על מה שהאחר עשה לנו,
עלינו להתייחס רק למה שהוא בחר לעשות
ולא למה שאנו בחרנו לעשות בתוכנו, עם מה שנעשה לנו.

רותי 11

New member
מאמי לשחרר ציפיות - ולהבין שכל אחד

חושב ומרגיש אחרת ולא בהכרח כמונו
וזה שאנחנו מאוד רוצים לעזור לא אומר
שהוא רוצה להיעזר.
גבולות

elar84

New member
אני נופלת במקום הזה

כי נורא קשה לי להיות ולראות מהצד ולא לנסות לפחות לעזור.
מה גם שאני דיי טובה ומצליחה בזה.
אבל במצב הנוכחי ולאורך זמן מסתבר שבסוף אני אכשהו מסתבכת עם עצמי.
מתאכזבת מאנשים כי אני עבורם ואותם אנשים לבסוף לא מסוגלים להעניק גם לי.
אני יודעת שנתינה היא ממקום ללא ציפיות ואני ממש לא מגיעה לזה עם ציפיות אלא באהבה.
אבל עם הזמן אני ניקשרת ומכאן בונה ציפיות ורוצה שגם לי יעניקו אוזן קשבת והכלה.

שלום

אהבה זו נתינה וקבלה. כשזה במערכות יחסים שיוויוניות.
כשצרכיינו נענים אנחנו הופכים לאדם שנותן באופן טבעי כי זה המצב הטבעי עבורינו.
אבל יש הבדל בין מערכות יחסים שונות. מטפל מטופל זה מערכת יחסים אבל לא מערכת יחסים של חברות או ידידות. שם יש יותר נתינה נכון שיכולה להיות גם קבלה אבל זו לא המטרה. את צריכה ללמוד למלא את עצמך מחוץ לעולם של הטיפול בחיים הפרטיים. אם תצפי מהמטופלים שלך לנתינה תהפכי למטפלת לא טובה. כל נתינה שמוענקת זה טוב לקבל בשמחה ובברכה אבל טיפול זה לעולם לא מערכת יחסים שיוויונית של אהבה. זה כן שיוויוני אולי מבחינת ההסתכלות על המטופל כשווה בין שווים אבל פה זה נגמר.\
כשאת מטפלת את לא באה שיתנו לך טיפול ויש כל מיני סוגים של מטופלים יש אנשים שיותר כייף קל וזורם לטפל בהם והם גם יעניקו לך מילוי תודה מילה טובה ויש אנשים קשיי יום קשיי עורף עם סכסוכים פנימיים שיוציאו את זה עלייך ישירות או בעקיפין אומנם מטפל צריך להציב גבולות ועם זאת הוא צריך מלכתחילה להיות בכוננות ספיגה. אם לא תצליחי לעשות את המעבר הזה עדיף לא לעסוק בטיפול רשמי אלא אם כן תצליחי להבין בלב ובשכל שטיפול זה מערכת יחסים מיוחדת ששם הדברים מתנהלים באופן שונה .

אני אפילו הולכת להפיל עלייך יותר נטל

להיות מטפל זו עבודה שפעמים רבות כפוית טובה, ומרוקנת את נשארת עם הרגשות הקשים של המטופל שהלך ובור שחור עלול להפער בתוכך , המטופל לא מעריך ולא רואה מה שאת נותנת לו, המטופל זועם כי חושב שהיית לא בסדר.
לכן את צריכה להכניס את מסגרת הטיפול לגבולות מגנים להתעקש שישלמו מראש כדי לא לצאת מופסדת ( גם אם מבחינה רגשית אינך מקבלת מה שאת רוצה לפחות שתכנס לך משכורת לבנק), לא לתת לטשטוש גבולות להתרחש לא להבלע במטופל ולתחום את הפגישה שלכם לזמן המוקצב לטיפול. לא כל אחד בנוי להיות מטפל בדיוק בגלל כל אילו וכי מדובר על פגישה והיכרות עם סוגים שונים של אנשים בתהליך לא כל האנשים נעימים במיוחד כשהם עוברים דברים וזה יוצא על הזולת ובטיפול הם נפתחים וכל הג'יפה יוצאת

למעלה