שבת שלום לכולם

סיונתו

New member
שבת שלום לכולם ../images/Emo13.gif

סורי שפתחתי לכם שרשור חדש וואי מאתמול בערב כתבתם פה המון! רציתי לשאול בהזדמנות זאת- האם יש דרך שבה אפשר לברר את הקב"א שלי
(לא אני...חברה...לי עוד אין אחד...)

עקרונית - לא.

הקב"א הוא נתון מסווג אשר לא אמור להוודע לחייל. עם זאת, כמות האנשים בעלי הגישה למערכות המחשוב הצה"ליות גבוהה למדי, ולחלקם הגדול גם יש גישה לנתוני הקב"א. מסקנה - חבר או חבר של חבר יכול לברר הנתון. אצלי נחשפתי לקב"א במקרה בועדת המתנדבים שלי, כאשר על טופס ההתנדבות למעלה התנוססה קב"אתי.

Dizen

New member
שבת שלום ../images/Emo20.gif../images/Emo141.gif../images/Emo39.gif

סיונתו

New member
יו יעל

אם את שומעת מה היה בשיעור של תמי טנק היום את נקרעת חחח היא עומדת בכיתה וילד אחד הפליץ (והוא כזה מסריח) אז היא מסתכלת ואומרת כזה- להבא אני מבקשת
בכל לשון של בקשה
לא לאכול חומוס לפני השיעורים שלי

Dizen

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

יא, אני מתה עליה
האינטרנט שלי גוסס

סיונתו

New member
האינטרנט../images/Emo35.gif אני כולי פה גוססת

עשו ממני היום נהג מונית והערב מסנג'רים אותי עם האוטו (כי נוסעים למסיבה ורק אני לא שותה.... באסה) אז מרוב שנסעתי היום אני רואה ירוק מהבהב מול העינים..... קודם נרדמתי אח שלי העיר אותי התחלתי לצעוק עליו- מזה איך אתה נוהג... מקרה עצוב של over שעות נהיגה....... אני הולכת לישון קצת..אולי זה יאפס אותי
חחח וד"א לפני איזה שבוע נסעתי עם חברה ותמי היתה לידי עם אור שלה.... (איזה חמוד חח) והיא כמעט נכנסה לי באוטו...פוסטמה...

the illusion

New member
שבת שלום לכם:) מה אבל אני

עשיתי את הקב"א ממש בזלזול כי בהתחלה לא חשבתי שאני בכלל ארצה להתגייס אז אמרתי נו מה זה כבר משפיע עלי וסתם התחלתי ללחוץ אנטר אנטר ואני חשובת שזה יצא לא טוב בטח): יאו מה הם מתחשבים בזה הרבה?! אין אפשרות לעשות מבחן חזור או משהו? ומישהו יודע את הטווח של הקב"א?

Starving Marvin

New member
תשובה- אין לי.

סיפור, יש. גם אני עשיתי את המבחנים בזלזול רב, לא מכיוון שחשבתי שלא אתגייס- אלא מכיוון שהייתי בן 16, כנראה דביל מוחלט, ולא הבנתי את חשיבותם. זלזול, במקרה שלי, היה לא לדרוש את תוספות הזמן וההקלות שהגיעו לי, רק מכיוון שהרופא שם לא טרח לבדוק מה הבעיה- אני פשוט הבאתי דף שמעיד על ההקלות שמגיעות לי בבי"ס, בלי פירוט של הבעיה, והוא כנראה (לא אני נתתי לו את זה, איזה חייל לקח אליו את זה... אני אפילו לא יודע אם זה היה רופא, החייל פשוט לקח את הדף וחזר עם תשובה)העיף מבט בדף ואמר שזה לא רלוונטי למבחנים שם- מה שבדיעבד אני יודע שלא נכון בכלל... בנוסף כמובן לכך שעשיתי את המבחן כתחנה אחרונה (הייתי המלש"ב האחרון בלשכה, שלושת-רבעי שעה אחרי שהקודם עזב), ולאחר חצי שעת שינה בלילה. אה, כן, ובלי לזכור איך עושים כפל וחילוק ארוך ועוד כל מיני טכניקות כיתה ד' במתמטיקה, שהייתי צריך לאלתר על המקום במקום להפוך את העניין לטכני לחלוטין. חבל. בכל מקרה, אני לא יודע את הקב"א או הדפ"ר שלי עד היום, אבל אני מניח שהם לא ה-56 ו- 90 שהם צריכים להיות (אני לא מתכוון להשתחצן- פשוט, עשיתי מבחנים דומים בעבר, והוצאתי ציונים מעולים, מה עוד שאובחנתי כמחונן). עד כאן הסיפור שלי עם הקב"א, שלא תרגישי לבד. לגבי כמה זה משפיע- לא יודע- אבל סה"כ, נראה לי שזה לא קריטי. אל תשכחי שאת מתנדבת וזה תמיד יתרון! אם אפשר לשאול- על אילו תפקידים שמת עין?

the illusion

New member
כן כמובן:)

בעיקרון משקי"ת חוי"ה כי אין הדרכה זה בדם שלי!!!!! כן זה ממש בעיה.......... אני גם חושבת שאני יכולה הלוציא בהם ציון ממש גבוה כי בהתחלה באתי בגישה דפוקה כזו שאני אלא הולכת לעשות צבא וזה ואז אחרי הגדנ"ע של י"א הכל השתנה!!! הפכתי למורעלת על הצבא ועל הדכרה ואין דבר יותר נכון מלשלב זאת ביחד:) אבל אני אשמח לכל תפקיד שתורם ומשמעותי........ אבל אני מקווה שהקב"א לא תהרוס לי): כי חבל אם הייתה לי את האפשרות לזחרו לאחרו לפחות הייתי קוראת את השאלות ולא לוחצת סתם אנטר): איפה אתה משרת?

המרחפת

New member
קב"א כן קובעת

לא מעט דברים. אבל ספיציפית באשר לקורס חווי"ה, למרות שצריכים שם אנשים איכותיים, בשנה האחרונה הורידו משום מה את רף הכניסה. אז אם את איכותית שמשום מה לחצה אנטרים, עוד יש סיכוי

the illusion

New member
לא חחחחחחחחחח ממש לא:) זו אשמתי

שהמחשבות שלי היו מוטעות, אבל לך תסביר לילדה בת 16 וחצי למה זה כן חשוב צבא....... אחרי הגדנ"ע, לי בכל אופן הכל השתנה.....

Starving Marvin

New member
צפיתי תגובה כגון זו. ../images/Emo13.gif

העניין הוא שאני לא צריך להוכיח כלום בתחום הזה... כבר הוכחתי, הרבה יותר מפעם אחת. אם מעניין אותך למה ההקלות היו רלוונטיות, אתה מוזמן לפנות במסרים. הוספתי סיבות נוספות (פרט לליקויי הלמידה, שהם הסיבה העיקרית) ע"מ להמחיש את מידת חוסר ההבנה לגבי חשיבות המבחנים. היום, כשאני יודע יותר, לא הייתי ניגש באותו מצב. זה הקטע שפשוט יותר רלוונטי לה, זה הכל. וכן, אני מאלו שטוענים שחייבים לסגור את אוסישקין, אבל נעזוב את זה.

Starving Marvin

New member
אגב...

יכול להיות שהנתונים הם כן 56\90. אני פשוט בספק רב. כמו כן, לא אמרתי שהנתונים נמוכים- אני משוכנע שלמרות הכל עדיין הם במצב טוב מאוד, כי כן קיבלתי זימונים לדברים מעניינים ביותר (וזאת, אגב, הסיבה שלמרות הפרפקציוניזם שלי ולמרות שהטעות העיקרית פה לא היתה רק באשמתי, לא טרחתי לדרוש מבחנים חוזרים- די דבילי לצאת למלחמה על זה רק בשביל שיהיה כתוב לי ציון יותר גבוה, כאשר לא נראה לי שזה ישנה משהו בפועל)- אבל מקסימליים, אחרי איך שזרקתי? נה. הרף של צה"ל לציונים מקסימליים לא יכול להיות כל כך נמוך, שאפשר לעשות כל כך הרבה שטויות ולהשיג אותו, לא משנה כמה מוכשר אתה. אם יום אחד אראה שהנתונים שלי, על אף ששוב- כנראה שהם במצב טוב, חוסמים לי משהו, אבקש לקבל הזדמנות לשפרם ואלחם על כך. כרגע, לא נראה לי שזה יקרה.

אררררג. כתבתי תשובה והחשמל מת ../images/Emo10.gif.

טוב.. נכתוב שוב: 1. כן. מתחשבים בזה הרבה. קב"א הוא הנתון באמצעותו הצבא משווה בין חייל לחייל מבחינה אינטלקטואלית. 2. לא. כעקרון, הדפ"ר (המרכיב העיקרי בקב"א) הוא מבחן שלא ניתן לעשותו שוב. במקרים מאוד נדירים - הצבא כן מאפשר לחיילים לחזור על המבחן בשנית. 3. טווח הקב"א הוא בין 42-56. כעקרון, 54-56 נחשב לקב"א גבוה. מעטים הם המסלולים שדורשים 55-56. עד כמה שידוע לי, לא קיים מסלול שדורש רק 56. 52-56 זוהי קב"א קצונה. 50-52 נחשבת לקב"א הביניים. 47-49 נחשבת לקב"א הנמוכה. מתחת ל47, הצבא נוטה לא לגייס על חוסר התאמה או לגייס במסגרות של מקא"מ וכו'.

the illusion

New member
לא חחחחחחחחחחח אני מאמינה שזה

בסדר בין 52-56:) אבל סתם לידע כללי האמת שאין לי מושג כי אין לי מי שיבדוק לי ובדוגרי גם לא מעניין אותי לבדוק:) סתם היה חשוב לי לדעת עד כמה זה משפיע זה הכל....... אבל חוץ מזה לנו המתנדבים יש יותר בחירה לא?

Dawson girl

New member
אממ..

אפילו אם את מתנדבת, את צריכה קב''א כמו כל חייל אחר אם את רוצה להתקבל לתפקיד מסויים. זה דרישת כניסה. (תקנו אותי אם אני טועה
)

כן ולא...

כעקרון, כן. אבל בגלל שלפעמים מתנדבים הם על תקניים - מסכימים לקחת אותם גם עם קב"אות נמוכות יותר.

Dawson girl

New member
הממ..

אבל זה מוריד קצת מערך התפקיד, לא? והקב''א יכול להיות קצת יותר נמוך, לא הרבה, נכון?

למעלה