שבת שלום לכולם

shelycat

New member
שבת שלום לכולם../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo48.gif

שתעבור עלינו שבת טובה ושקטה. והשאלות: * מה אתם עושים כדי לנוח ולהרגע בשבת? * כמה מכם עושים קידוש ומדליקים נרות שבת? * והאם יש פה מישהו ששומר שבת? (בעצם אולי לזה לא אקבל תשובה בשבת).

1טינטין

New member
קידוש

אני עושה קידוש
כמעט כול יום שישי אצל המיועד אבל הדלקת נרות לא.

fila

New member
שבת שלום שלי../images/Emo108.gifוכולן......./images/Emo165.gif

נופר30

New member
קידוש בערבי שישי

אצל הוריו הדלקת נרות ( משום מה הצלחתי לעמוד בזה עד לחתונה ) לנוח ולהירגע ? סתם בבית או אצל חברים

fila

New member
קידוש...

אצל ההורים שלי כל שישי בערב , הם מדליקים גם נרות שבת. אני ממש לא!! לא בגלל שאני לא רוצה, אני פשוט מחללת שבת לחלוטין, מדליקה אש , מעשנת נוסעת וממש הכל אז להדליק נרות נראה לי צבוע מבחינתי....(לי אישית) ולהרגע? כמו עכשיו... שמעו ןקורא עיתון אני כאן, הרגע הוצאתי עוגה לשבת מהתנור ומוזיקה מעולה בוקעת מהמעכרת עכשיו, אין רגעים שווים יותר מאלו ביות שישי, לדעתי כמובן...... וזהו, בהמשך לרגיעה אנחנו רואים סרטים יחד נחים יוצאים קצת בשבת....

אתי@

New member
אנחנו עושים קידוש אצל ההורים של

רונן, ואני מדליקה נרות, בעיקר כי רונן רוצה שאני אדליק (לטובת המסורת). לא מתוך דתיות ובוודאי לא מתוך שמירת שבת.

dorlim

New member
שבת שלום

אנחנו מדליקים נרות ועושים קידוש כמעט כל שישי וגם אם אנחנו מוזמנים לחברים אנחנו יוזמים קידוש פשוט כי זו מסורת יפה. ו...לא, אנחנו ממש לא שומרים שבת

nikit1

New member
שבת...

אבא שלי ובת זוגו מדליקים נרות ועושים קידוש, המשפחה של החצי השני שלי- ממש ממש לא. גם אנחנו לא... לנוח ולהרגע בשבת...לא משהו מיוחד, להיות ביחד, לצאת לטיול משותף במושב הסמוך עם הכלבה, לקרוא דברים שלא קשורים ללימודים,לבלות עם חברים. אני גם מאד אוהבת לצייר- זה מרגיע אותי; הוא אוהב לרוץ בפארק. בקיצור- הדברים הקטנים.

אז כבר השבת ממש נגמרת לנו..

לגבי הקידוש, אצל שני הצדדים יש קידוש ונרות שבת. גם אני מדליקה , או בבית או אצל ההורים , תלוי איפה אנחנו. קידוש מקפידים לעשות גם שאנחנו בבית. לדעתי הדלקת הנרות וקידוש הם מסורת יפה, שחבל לפספס, ואין קשר לשמירת שבת. אנחנו אומנם לא מדליקים אש, אבל כל השאר כרגיל....

danonit

New member
בעיקר נחים...

קמים מאוחר וישנים אחה"צ, מבקרים את ההורים - בד"כ ארוחת צהרים או ערב. עושים דברים בבית - רואים סרטים וטלויזיה ונפגשים עם חברים. בסופ"ש הזה למשל אתמול בצהרים היינו אצל אבא שלי ובערב היו אצלנו חברים, היום הכנו אוכל לערב ואח"כ סידרנו את התמונות של החתונה (לפני שיחול חוק ההתיישנות...) ואחרי זה אירחנו עוד כמה חברים. לא אנחנו ולא אף אחד במשפחה לא עושים קבלת שבת וכאלה דברים - חסרי דת ואתיאיסטם מוחלטים.

שבת זה ממש לא מנוחה...

עושים קידוש ביום שישי אצל ההורים של עמית... זה כרוך בנסיעות, וכמובן נדנודים ועצבים מחמותי... שלא לדבר על זה שלפני כן עמית מתופף בבית ואני מטפסת על הקירות... יום שבת זה יום ביקורי הדודים וההורים שלי- ואם אנחנו לא באים, הם באים אלינו. אני לא יודעת מה יותר גרוע... בכל מקרה אני נושמת לרווחה כשמגיע יום ראשון...

למעלה