שבת שלום לכולם!

שבת שלום לכולם! ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

ולשם השעשוע בלבד, הנה רשימת "100 האלבומים הגדולים" שנבחרו ע"י הגולשים באתר Black Cat Bone - פורום מוסיקה בו מרבית הגולשים הם בריטים. בהצבעה השתתפו מאות גולשים, בגילאי 18-65 לערך: 100. Genesis - Lamb Lies Down on Broadway 99. Ramones - Rocket to Russia 98. Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang Clan 97. The Flaming Lips - the Soft Bulletin 96. Elvis Costello - My Aim is True 95. Joni Mitchell - the Hissing of Summer Lawns 94. The Who - Who's Next 93. Elvis Costello - Imperial Bedroom 92. Spacemen 3 - the Perfect Prescription 91. Boards of Canada - Music has a right to children 90. Wire - Pink Flag 89. The Doors - the Doors 88. Capt. Beefheart - Clear Spot 87. Van Morrison - Moondance 86. Manic Street Preachers - the Holy Bible 85. REM - Document 84. Syd Barrett - The Madcap Laughs 83. Charles Mingus - Mingus ah um 82. Echo and the Bunnymen - Ocean Rain 81. Pere Ubu - the Modern Dance 80. Wilco - Yankee Hotel Foxtrot 79. Beck - Odelay 78. REM - Murmur 77. Crosby, Stills & Nash - Crosby, Stills & Nash 76. Fleetwood Mac - Rumours 75. U2- The Joshua Tree 74. Sex Pistols - Never Mind the Bollocks 73. Radiohead - the Bends 72. Talking Heads - Remain in Light 71. Talk Talk - Spirit of Eden 70. George Harrison - All things Must Pass 69. Nick Drake - Pink Moon 68. Neil Young and Crazy Horse - Everybody Knows this is Nowhere 67. Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band 66. The Modern Lovers - the Modern Lovers 65. Big Star - Radio City 64. Public Enemy - It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back 63. Kraftwerk - Trans Europe Express 62. The Smiths - Hatful of Hollow 61. Joni Mitchell - Hejira 60. The Clash - the Clash 59. Dexy's Midnight Runners - Don't Stand Me Down 58. Elvis Costello - This Year's Model 57. Dusty Springfield - Dusty in Memphis 56. Nick Drake - Five Leaves Left 55. Nick Drake - Bryter Layter 54. Aretha Franklin - I Never Loved a Man the Way I Love You 53. New Order - Technique 52. Pixies - Surfer Rosa 51. Can - Tago Mago 50. Led Zeppelin - Led Zeppelin II 49. The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland 48. Massive Attack - Blue Lines 47. Super Furry Animals - Radiator 46. Primal Scream - Screamadelica 45. Tom Waits - Raindogs 44. The Who - Quadrophenia 43. Sonic Youth - Daydream Nation 42. REM - Automatic for the People 41. Neil Young - Tonight's the Night 40. Jeff Buckley - Grace 39. Zombies - Oddesy and Oracle 38. Joy Division - Closer 37. Pink Floyd - The Piper at the Gates of Dawn 36. Oasis - Definitely Maybe 35. DJ Shadow - Endtroducing 34. John Coltrane - A Love Supreme 33. Radiohead - OK Computer 32. Miles Davis - In a Silent Way 31. The Kinks - The Village Green Preservation Society 30. Bob Dylan - Bringing it All Back Home 29. David Bowie - Hunky Dory 28. The Byrds - the Notorious Byrd Brothers 27. Beatles - Rubber Soul 26. Joy Division - Unknown Pleasures 25. Van Morrison - Astral Weeks 24. David Bowie - Low 23. Pixies - Doolittle 22. Marvin Gaye - What's Going On 21. David Bowie - Ziggy Stardust 20. Rolling Stontes - Sticky Fingers 19. Bob Dylan - Blonde on Blonde 18. The Stooges - Funhouse 17. Neil Young - On the Beach 16. Rolling Stones - Let it Bleed 15. Bob Dylan - Blood on the Tracks 14. The Band - the Band 13. The Clash - London Calling 12. The Smiths - The Queen is Dead 11. Bob Dylan - Highway 61 Revisited 10. Television - Marquee Moon 9. The Velvet Underground and Nico - S/T 8. The Stone Roses - S/T 7. Rolling Stones - Exile on Main Street 6. My Bloody Valentine - Loveless 5. Beatles - Abbey Road 4. Love - Forever Changes 3. Beatles - The Beatles 2. Beach Boys - Pet Sounds 1. Beatles - Revolver

זה סקר רציני?

קשה לי לחשוב שהפייפר מתעלה על הדארק סייד, או שבעצם כל אלבום אחר מתעלה עליו

weird dust

New member
אני אהבתי את 500 האלבומים של

אני אהבתי את 500 האלבומים של הרולינג סטון אהבתי את הסיקור יותר מחלק מהאלבומים (היה חסר לי שכמה שם נירדמו קצת בשנות ה70) וכמובן קישור

FloyDviR

New member
אם כבר רשימת אלבומים...

אז אני אהבתי את זאת של Ynet ... היו שם כמה בחירות באמת טובות... לצד מלא אלבומים שלדעתי לא מתאימים.... אבל שימו לב לנציגות של הפלויד
וזה כמובן פה

weird dust

New member
כן בהחלט

גם שם היה סיקור מאוד טוב אני מעדיף לקרוא את הסיקורים מאשר לראות את המצעד.

MusicA

New member
לא פינק פלויד, אבל אין פורום קווין

אז... בשיר של קווין THE INVISIBLE MAN, יש קטע ששר אותו ג'ון דיקסון והמילים ככה: Now I'm in your room and I'm in your bed And I'm in your life and I'm in your head Like the CIA or the FBI You'll never get close never take me alive יש עוד מישהו שחושב שהקטע הזה ממש דומה לשיר נושא של הסרט GHOST BUSTERS??? תישארו עם הקצב של השיר עד השורה הרביעית ובמקום השורה הרביעית המקורית תכניסו את המילים WHO YOU GONNA CALL? GHOST BUSTERS!

MusicA

New member
אני מדבר על השורה הרביעית בקטע

שכתבתי, לא מתחילת השיר. הקטע שכתבתי מתחיל אחרי דקה וכמה שניות.

אין לי מושג

אבל בפעם הבאה, אנא, העלה שאלות Off כאלו בשרשור הרלבנטי. תודה.

edlessme

New member
תשובה

קווין עשו את הפסקול של הסרט "איש הנצח" (highlander) ואני חושב שהם גם עשו את האחד של מכסחי השדים..ובכל אופן הם עשו את השיר הזה בשבילו.. ועוד אחד או שניים...

רשימות כאלו לא באמת

אומרות איזה אלבום "יותר טוב" מאחר, או אפילו איזו להקה "טובה" יותר מאחרות - או אף יותר פופולרית. אבל יש להן חשיבות משל עצמן, כי הן מצביעות על האלבומים המוחזקים, בידי הקבוצה שהצביעה עבורם, כאלבומים חשובים, בגדול. היינו, זה מעיד על החשיבות התרבותית של האלבומים בסקר - כולם - ושל אמנים מסויימים, בתקופת זמן נתונה (התקופה בה נערכה הרשימה), במקום נתון (החברה בה נערכה הרשימה) וע"י קבוצה נתונה (הקבוצה הדמוגרפית ש"הצביעה" בסקר). כאשר קבוצת ה"מצביעים" מורכבת ממבקרים, יש לשאול האם הבחירה שלהם באמת "חפשית", או שהיא מושפעת משיקולים מסחריים (של העיתון/ירחון בו מופיעה הרשימה), שאז הרשימה היא מוטית מעיקרה. כך זה ב"רולינג סטון", למשל, שם בעשרים השנה האחרונות העיתון מתפקד כשלוחה של מע' יחסי הציבור של חברות התקליטים, ולא כעיתון מוסיקה רציני. כאשר קבוצת המצביעים היא הקהל הרחב, יש להסתכל מהי ההתפלגות הדמוגרפית של המצביעים - לאיזו תרבות/מעמד/גיל/מין/וכו' הם שייכים, שכן התוצאות תשתנינה בהתאם לנתונים אלו. כך לדוגמא, נסקרי Ynet נתנו רשימה שונה מאוד מזו של משתתפי BCB, כי הרקע התרבותי והחברתי שלהם, הנגישות שלהם למידע על מוסיקה ומקורות מידע זה, הם שונים מאוד. אגב, לעיתים ישנן רשימות שבהן ה"מצביעים" הם אמנים אחרים, הבוחרים את האלבומים/אמנים האהובים עליהם. רשימות כאלו הן בד"כ "סכיזופרניות" למדי, ואין בהן קו ברור. זכורה לי, למשל, רשימה כזו שנערכה לפני כמה שנים, נדמה לי שבירחון בריטי, ובה נסקרו כמה עשרות כותבי-שירים, מהטובים ביותר בעולם (הן בריטים והן אמריקאיים. כמובן, שמדובר בכאלו שהם בין החיים עדיין...). הם נשאלו מהו לדעתם השיר הטוב ביותר שנכתב במאה ה-20. השיר הזוכה? Over the Rainbow של ג'ודי גארלנד. לא שהיה קונצנזוס על השיר הזה - או על אף שיר שהוא. פשוט, זה השיר היחיד שכמה אנשים מבין הנסקרים, הסכימו שהוא טוב.

יש. תסתכל למטה.

וגם הפעם, לא שרשרת את תגובתך במקום המתאים. אנא, שים
. זה קוטע את הדיון ומבלבל את הקוראים (או, לפחות, אותי).

../images/Emo63.gifהסיכום השבועי - 17.4.2004../images/Emo63.gif

אז מה היה לנו השבוע? חדשים - Welcome (רגע, היו בכלל חדשים השבוע?!) בכל מקרה, תבלו. השבוע דברים קצת התחילו לזוז, אחרי החופש של שבוע שעבר. ציף יידעה אותנו בנושא הספר החדש של ניק מייסון, שהולך להיות מאוד מעניין לקריאה, עד כמה שהבנתי. נקווה שגילמור יפגין ג'נטלמניות אנגלית טיפוסית (שאולי באה יחד עם התואר שקיבל
) ולא יחרים למייסון את הספר. בכלל, כל ההתווכחויות האלה בין חברי הלהקה נראים די ילדותיים, אם חושבים על זה... מישו מהפורום השתתף או מתכוון להשתתף בתחרות באתר Brain Damage? בסקר 100 האלבומים הגדולים באתר Black Cat Bone (אהם... החתול השחור זה ציף?) נבחר רק אלבום אחד של פינק פלויד - ולמרבה ההפתעה זהו הפייפר. אני מניח שחלק מחובבי הרוק הפסיכדלי כאן לא מתרגשים במיוחד, אבל איך, לעזאזל, איך יכלו להזניח ככה את הדארק סייד? במסגרת פרוייקט האלבומים החלנו לסקר השבוע את החומה. השבוע התמקדנו בעיקר בחלקים שנסתרים מאיתנו, המאזינים, בד"כ - הרקע לכתיבתה. קריאה נעימה. באותו שרשור, אגב, יכולתם להתוודע למחלת הסניליות הפוקדת אותי בימים אלו. שבוע נעים ואני חייב לראות רופא בקרוב
, פינוקיו שמי.

LauraLF

New member
וכמובן שכחת לציין

שסיד בארט והמאד קאפ לאפ היה מקום 84 המכובד..:) שבוע מצויין לכולכם!

למה ההתנגדות ילדותית בכל זאת...

הבן אדם הולך להוציא לציבור הרחב פרטים בנוגע לחייהם, וגילמור לא רוצה, שכל מיני אנשים סקרנים ומעצבנים(כמונו) יידעו. נשמע לי הגיוני לגמרי.

בגלל זה המציאו את

התשובות הסטנדרטיות - ה"גרסאות הרשמיות". ואולי דווקא ההתעקשות של גילמור ושות' לשמור על הערפול ולתת מינימום מידע, תוך חזרה על אותן התנסחויות מילה במילה, היא שמביאה את כל העיתונאים לשאול - פעם אחר פעם - בדיוק את אותן שאלות על אותן פרשיות, במטרה לדלות פרטים חדשים, ואת הסקרנים כמונו לתהות מה באמת היה שם?

למעלה