מסכימה עם לקשמי
קטניות כמו עדשים, שעועית וחומוס הם מקורות חשובים מאוד לחלבון עבור צמחונים (כדאי לא להסתמך רק על סויה בשביל זה). על אחת כמה וכמה אם את נמנעת מביצים (ואולי גם מחלב ומוצריו? לא ציינת זאת במפורש בהודעתך). וכאמור, שילוב של דגנים עם קטניות (למשל פיתה עם חומוס, או מג'דרה) נותן לגוף חלבון מלא, שהוא חלבון שדומה (ויש האומרים עולה) באיכותו על חלבון מבשר ולכן משלים כל מיני דברים חשובים לגוף. בכל מקרה, אני נמנעת מלחשוב על האוכל שלי כ"תחליף". בשר מעולם לא היה חלק מרכזי בתפריט שלי, ומבחינתי מגוון האוכל הצמחוני אינו "תחליף". אני פשוט חושבת מה אפשר לבשל עם כל עושר המרכיבים שיש בעולם כאשר מוציאים בשר מהחשבון ומבשלת עם זה, תוך הקפדה במיוחד על עניין החלבונים (כי זה אחד מהדברים שצמחונים, במיוחד חדשים, נוטים לפספס על ידי זה שהם פשוט אוכלים "תוספות" פחמימתיות). הדברים היחידים שאני ממש רואה בהם "תחליף" זה המבורגרים צמחוניים או נקניקיות צמחוניות, שאני אוהבת לאכול בצורה המסורתית (בלחמניה וכו') כי יש כאן איזה מימד פסיכולוגי-תרבותי שהופך את זה לכיף לאכול hot dog או המבורגר בלחמניה עם כל התוספות והרטבים.