שבת שלום לכולם

פתי בו

New member
שבת שלום לכולם ../images/Emo24.gif

אני צמחונית ובנוסף לא אוכלת דגים או ביצים וכול מוצר המכיל ביצים. אני מכירה רק סוג אחד של שניצל שאינו מכיל ביצים ( או איך שהם קוראים לזה אלבומן ביצה). האם אתם מכירים שניצל טבעול שלא מכיל אלבומן ביצה? תודה רבה
 

TheFinalCut

New member
מוכנים ללא ביצים

לטופו טבע יש שניצלים עם או בלי תירס ללא ביצים. התירס מגיע בשניצל גדול או בשניצלונים קטנים. מוכנים נוספים ללא ביצים הם הברוקולי והכרוביות של טבעול, שהם גם הרבה יותר מזינים ובריאים משניצלים מוכנים למיניהם. די בטוח שיש עוד, אבל זה מה שאני מכיר ושטרחתי לברר, כיוון שגיליתי שממילא הרבה יותר טוב להכין אוכל לבד (גם שניצלים מטופו לא מסובך במיוחד להכין. את חומר הגלם אפשר לרכוש בזול בחנויות טבע, ולהכין לפי מתכונים או רוח הדמיון).
 

פתי בו

New member
רגע רגע הברוקולי והכרובית של טבעול

אני הבנתי נכון
איזה כייף
 
איפה אפשר להשיג אותם אגב?

פעם הייתי אוכלת מהם באופן קבוע ומשום מה הם לגמרי נעלמו מהחנויות:S וחיפשתי בכמה מקומות שונים. כבר חשבתי שהפסיקו לייצר אותם...
 

פתי בו

New member
שאלה נוספת ../images/Emo140.gif

אשמח לשמוע לגבי התחליפים שאתם צורכים. אני אוכלת המון ירקות ופירות,טחינה,קינואה, בורגול, סויה.... מה חשוב בעיקר לאכול כתחליף?
 

לקשמי

New member
לא ציינת קטניות

חוץ מסויה. לדגנים שהזכרת (קינואה, בורגול וכו') אפשר ורצוי להוסיף קטניות כלשהן ולגוון בסוגי הקטניות. שילוב של דגן עם קטניה מהווה חלבון מלא.
 

d a p h n a

New member
מסכימה עם לקשמי

קטניות כמו עדשים, שעועית וחומוס הם מקורות חשובים מאוד לחלבון עבור צמחונים (כדאי לא להסתמך רק על סויה בשביל זה). על אחת כמה וכמה אם את נמנעת מביצים (ואולי גם מחלב ומוצריו? לא ציינת זאת במפורש בהודעתך). וכאמור, שילוב של דגנים עם קטניות (למשל פיתה עם חומוס, או מג'דרה) נותן לגוף חלבון מלא, שהוא חלבון שדומה (ויש האומרים עולה) באיכותו על חלבון מבשר ולכן משלים כל מיני דברים חשובים לגוף. בכל מקרה, אני נמנעת מלחשוב על האוכל שלי כ"תחליף". בשר מעולם לא היה חלק מרכזי בתפריט שלי, ומבחינתי מגוון האוכל הצמחוני אינו "תחליף". אני פשוט חושבת מה אפשר לבשל עם כל עושר המרכיבים שיש בעולם כאשר מוציאים בשר מהחשבון ומבשלת עם זה, תוך הקפדה במיוחד על עניין החלבונים (כי זה אחד מהדברים שצמחונים, במיוחד חדשים, נוטים לפספס על ידי זה שהם פשוט אוכלים "תוספות" פחמימתיות). הדברים היחידים שאני ממש רואה בהם "תחליף" זה המבורגרים צמחוניים או נקניקיות צמחוניות, שאני אוהבת לאכול בצורה המסורתית (בלחמניה וכו') כי יש כאן איזה מימד פסיכולוגי-תרבותי שהופך את זה לכיף לאכול hot dog או המבורגר בלחמניה עם כל התוספות והרטבים.
 

john111

New member
למה לא תכיני לך שניצל טופו בעצמך?

באופן כללי לוקחים רצועה של טופו, טובלים בפירורי לחם עם סויה ומטגנים כלות משני הצדדים
 

פתי בו

New member
האמת שאני משתדלת לא לאכול מטוגן ../images/Emo9.gif

האם ישנו מתכון נוסף להכנת שניצל טבעול -אשמח מאוד אחלה סופ"ש
 

john111

New member
צר לי לספר לך אם כך שכל הקנויים

עוברים טיגון בבית החרושת (טבעול ולדעתי גם אילו של זוגלובק) זה מה שמאפשר רק לחמם אותם.....
 

john111

New member
ולכן אם את מכינה את השנצלים בבית

לפחות את שולטת בסוג השמן ואיכותו....
 
למעלה