שבת שלום לכולם..
ולאישתו

שבת שלום לכולם..../images/Emo6.gif ולאישתו

אפור בחוץ, חשבתי שזה כבר אחרי ופתאם הבנתי שהנה מגיעה לה השבת, לתת מנוחה ליגע רציתי לאחל לכם רגיעה והרבה "נקי בנשמה" ולו רק לרגע. ריח הגשם באויר ופה ושם מבצבץ לו חזרה הירוק הרקפת בסלע - יש גם חיות באפור - בעיקר שם. ואם נחה עליכם הרוח ועולה לכם משפטים יפים הקשורים בזיקנה, אשמח אם תכתבו לי. אבא שלי כתב בעיתון גימלאים ועוסק עכשיו בכתבה ובה הוא זקוק למשפטים. הרבה אהבה ושבת שלום.

מיכל@בר

New member
אוזן רגישית, בדיוק חשבתי על האפור,

הגשום הזה שבחוץ, הברד הקולני הזה, ובכלל כאילו יש רעש גדול, ואני אוהבת אותו, את החורף הזה, עושה לי חיבורים ישירים ליורם, חיבורים נקיים. לא יודעת אפילו להסביר למה אני מתכוונת. רק יודעת שכך מרגישה. ובאשר לזיקנה, שלדעתי האישית לגמרי, היא איזה פספוס של הטבע, שלא ידע איך להעניק לאותה זיקנה את הכבוד הראוי לה. אז יש כאן, בספר הציטוטים כל מיני: "אימתי מתחיל האדם להרגיש שזיקנה קופצת עליו? כאשר רואה פתאום דור חדש בא וכובש לו את שדה העבודה ועושה הכל באופן אחר ממה שהורגל הוא לעשות". (אחד העם) "לדעת כיצד להזדקן הוא יצירת המופת של החוכמה ואחד הפרקים הקשים ביותר באמנות החיים". (הנרי פרידריך אמיאל) "הזיקנה היא מגרש חנייה לכל מיני פורענויות". (בואון) "הכל רוצים להאריך ימים, אבל אף אחד אינו רוצה להזדקו". ומה גולדה אמרה? "אין זה פשע להיות בן שבעים, אבל גם לא תענוג גדול".. שבת טובה

למעלה