שבת שלום לכולן!!!!!!!!! יש לי בעיה

שיר 130

New member
שבת שלום לכולן!!!!!!!!! יש לי בעיה ../images/Emo10.gif

היי לכולן! אני קוראת סמויה כאן בד"כ, אבל עכשיו אני חייבת לשאול אותכן משהו. קודם כל רקע: אני בת 31, רווקה , אם לתינוקת מקסימה. שאלה שלי בקשר לטיפת חלב. תגידו לי אם אני מגזימה או שזה נוהל תקין. אז כך: כבר כמה פעמים אחות בטיפת חלב שואלת אותי האם אני בקשר עם אבא, אני אומרת שלא. אז היא שואלת: מה, הוא לא רוצה לראות את התינוקת? אני מנסה להתחמק מזה, כי היא לא מכירה את כל הסיפור, אי אפשר להגיד שהוא לא רוצה לראות את התינוקת, זה משהו בינינו ואני לא ממש רוצה לשתף אותה בזה. אבל עד עכשיו לא אמרתי לה את זה בצורה כזו, פשוט רציתי להתחמק. אז בפעם אחרת כשהיתי עם תינוקת שם, אותה אחות עוד פעם שואלת: מה עם האבא? אתם לא בקשר? לא. מה זה היה? משהו חד פעמי? את לא תרצי עוד ילדים? מה, תחפשי אח"כ עוד מישהו כדי להיכנס להריון? כל זה בא מהאחות!!! לא יודעת מה איתכן, אבל אני נפגעתי מכל השאלות האלה. לא הראתי לה שנפגעתי שלא תחשוב שאני חצופה וכד', כי ממש רציתי להגיד לה שזה לא עניינה לסדר לי את החיים הפרטיים, שאני מאושרת עם התינוקת שלי ושאני לא חד הורית ראשונה ואחרונה מבחירה. אני נמנעת מלהגיד לה את זה, כי בכל זאת תינוקת שלי תלויה בה, שתתן לה את כל החיסונים כמו שצריך ותטפל בה כראוי. בגלל זה אני לא עונה לה. אבל כל פעם כשאני חוזרת משם יש לי הרגשה מגעילה!!!!! שמעליבים אותי, מזלזלים בבחירה שלי וכד'! האם זה הנוהל בטיפת חלב? האם אני מגזימה או שאני סתם רגישה מדי לכל הנושא? אני עברתי הריון לא כ"כ תקין, לבד, גם היתי במלחמה בצפון בחודש תשיעי, תינוקת שלי נולדה עם בעיה פיזית, היא בטיפול אצל כמה רופאים מומחים ( לא אכנס לזה עכשיו), אז אותה אחות שלחה אותה גם למכון להתפתחות הילד, וכל פעם היא מוסיפה לי עוד ועוד פגישות בטיפת חלב, אני יודעת שנהוג לבוא הרבה פחות.כל פעם היא רואה שמשהו לא תקין אצלה ( כשרופאים אחרים דווקא מפרגנים לתינוקת), רופא ילדים שלה למשל, אומר: אם היא עדיין לא זוחלת, לא נורא, כל אחד בקצב שלו, היא מתפתחת לא רע. מדריכה התפתחותית שלה גם כל הזמן מפרגנת לתינוקת שהיא מקסימה והיא מאוד נהנית לעבוד איתה . אבל האחות הזו אף פעם לא פירגנה לה וגם אם אני אומרת לה שהיא כן יכולה לעשות "כפיים" וכן מתהפכת וכן מחייכת היא בכל זאת רושמת שהיא לא עושה כל הדברים האלה ( כל זה תינוקת עושה בד"כ בבית לידי ולא ליד אותה אחות), האחות פשוט לא מאמינה לי שילדה יכולה לעשות את כל זה, יש לי רושם שהיא כבר קיטלגה אותה כנכה או משהו כזה .תגידו לי שאני מגזימה והאחות רק עושה את העבודה שלה!!! חשבתי להעביר אותה לסניף אחר של טיפת חלב, אבל זה לפי כתובת, אז אין לי ממש הרבה ברירות, האם זה לא האחות? האם בעיה היא בי? האם היא סה"כ דואגת לטובת הילדה שלי? האם הגזמתי? פשוט ממש לא בא לי לספר בטיפת חלב את כל ההיסטוריה שלי, על אבא של התינוקת וכד'. אני רוצה בטיפת חלב לקבל טיפול ומעקב רפואי לילדה ולא טיפול משפחתי. סליחה שיצא ארוך. אשמח לשמוע את התגובות שלכן. שתהיה לכן שבת מקסימה!!!!!!!!!

סיוולה

New member
אני מהר מאוד הפסקתי את שטף הדיבורים. איך?

עם הבת הגדולה ישבתי עם האחות בטיפת חולים, והתחלתי לספר לה את כל תולדות חיי מאז שנולדתי ועד היום. וגיליתי שטעיתי. הרגשתי שהיא יושבת לי על הוריד ויותר מידי שואלת שאלות ויותר מידי נכנסת למקומות שאני לא כל כך חושבת שהיא נכנסת במקרים שהאישה היתה "נשואה". והראיה, 4 חברות כולל אחותי שילדו איתי, לא הכירו את הניג'וס והנבירה הזו בכלל. עם הבת השניה הייתי יותר חכמה. כשהאחות התחילה עם הרצף של הדיבורים. הייתי קוטעת ושואלת "זה חלק מהביקור שלי אצלך, שקשור להתפתחות הילדה". וכשהיא אמרה שלא - אז אמרתי - אז אני מבקשת להפסיק. אמרתי לה, שאם תהיה בעיה כלשהי יש לי את המקומות לפנות ולפרוק את שעל הלב כולל הקשיים, התפקיד שלך, אחות טיפת חלב יקרה שלי, לשקול ולעקוב אחר התפתחות הילדה והחיסונים, מעבר לזה כל אחד בתחום שלו. ומאז בא לציון הגואל. אבל מאז ישנן הערות "כלליות" כפי שהאחות מגדירה. למשל, מוצץ. כששוחחנו בטלפון היא אמרה לי - הילדה בת 3 היא צריכה לבוא לבדיקת שמיעה והתפתחות. אמרתי לה בסדר. דרך אגב היא שאלה, היא לוקחת מוצץ. אמרתי שכן. היא הסבירה לי מה המשמעות של המוצץ מבחינת הדיבור, המלל וכו'. לא עניתי לה. קבעתי פגישה והגענו. האחות סובבה והסתובבה עם הילדה. הילדה סובבה אותה סביב האצבע הקטנה. היא עדיין ניסתה להשחיל את רעיון המוצץ המעכב, וכל הנזקים שיש לו. אמרתי לה - שהבת הגדולה שלי נגמלה בזכות אחותי מבקבוק בגיל 8, ואם זה היה תלוי בי הילדה היתה נגמלת בצבא. הקטנה היא גם אבחנה וכתבה, יש לסיווללה עושר לשוני ודיבור בוגר.אני אמרתי לה, שאם הצורך במוצץ ימשיך ויתקיים - מצידי שוב, עד החתונה, או עד שיוולדו לה ילדים והיא תתבייש שגם היא וגם הילדים לוקחים מוצץ. עובדה, שיש לי אחות שהיא בתפקיד בכיר, ויש לה כבר ילדים משלה, והיא עדיין מדי פעם בשינה מוצצת אצבע. כשיש צורך, אני מאמינה, לא גודעים אותו, נותנים לו או לדעוך או להשתמר. מאז, שקט בגזרה. מאוד חשוב לתת את הברקס הראשוני, או להזכיר לה את משמעות התפקיד שלה אחות טיפת חלב לא פסיכולוגית/ עו"ס / רופאה / עורכת דין / מטפלת משפחתית וכו'. מקוה שתצליחי. ורד

m i c h a l i

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בפעם הבאה שאת מגיעה לטיפת חלב (או לכל מקום אחר) ומישהו שואל אותך שאלות שחודרות לפרטיות שלך, תנשמי עמוק, תחייכי ותגידי בקול שקט: "אני מצטערת אבל זה לא עיניינך"
יכול להיות שאת רגישה לכל העיניין אבל זה לא אומר שמישהו יכול לפגוע בך או בפרטיות שלך. אין קשר בין הבחירות שלך לחיים לבין הטיפול שהבת שלך צריכה לקבל. אני ממליצה כן לגשת לטיפת חלב אחרת, לבקש לדבר עם האחות האחראית שם ולהסביר לה את המצב באופן כללי. (שאת לא מרגישה בנוח עם הטיפול בתחנה האחרת והאם יש אפשרות לעבור לקבל טיפולים אצלם) תמיד כדאי לנסות, אין לך מה להפסיד. אני מקווה שתצטרפי אלינו ותעדכני אותנו בהמשך

ron68

New member
שיעור קל באסטרטיביות

קראתי פעם שאם מישהו שואל אותך שאלות כאלו, התשובה צריכה להיות: למה חשוב לך לדעת? בדרך כלל תשובה כזו מכניסה את השואל להלם, ולמבוכה. גם אותי היו שואלים בהתחלה וחודרים ומציקים. היתה פעם אחת שהקצנתי ועניתי למישהי: תגידי כמה פעמים את מזד...ת עם בעלך? אבל זה קרה פעם אחת ובאמת ההיא הגזימה. היום אני כבר מנוסה יותר ועונה בהתאם. אבל באמת החדירה לפרטיות פשוט מרתיחה, מי שמרשה לעצמו צריך יהיה גם לספוג תשובות לא שגרתיות ובוטות מצידנו לדעתי.

../images/Emo24.gifראשית קבלי חיבוק לעידוד ושנית ,,,

הייתי מעמידה אותה במקומה,,אסרטיביות זו אפילו לא המילה הנכונה.,,, אפשר לשאול בנימוס,וזהו. אני לא נתתי לאף אחד להתערב לי בחיים,גם לא למשפחה,,כל אחד חושב שהוא חכם יותר,מבין יותר וכו'',, אני מכבדת עד...שיוצא לי מהאוזניים,, אני חושבת שכל אימא יודעת מה טוב נכון יותר מה הכי טוב לילד שלה ורק היא מכירה את הילד/ה,,,, לא סבתא ,ולא סבא,,,עם כל הכבוד,,,. את גם לא צריכה לחשוש ממה שהיא תאמר או תעשה,,תהייה נוקשה כלפיה ותעני בהחלטיות שזה עניין שלך ותו לא, את באמת לא חייבת הסבר לאף אחד,,, ואגב,,בנוגע להתפתחות של ילד ,זה מאד אינדבדואלי,,בני הצעיר התחיל ללכת רק עכשיו בכיל שנה ו 7 חודשים,,,אז..??? בהצלחה,,, אילנה

שיר 130

New member
תודה רבה לכולן! אתן מקסימות!

אני אודיע לכן על הפעם הבאה שלי שם! גרמתן לי להבין שזאת לא אני, שהבעיה היא באחות.

אין בך שום בעיה על החלטתך בנוגע לילד...

הבעיה היא החברה למרות שהיום זה כבר לא בעיה ו/או חריג. בהצלחה, יש אנשים שצריך להעמיד במקומם. אילנה

לשיר 130 אין לך בעיה

זה שהיא אחות בטיפת חלב זה רק במקרה היא הבעיה הן כל כך אוהבות לדעת לרכל ולהעביר ביקורת ולנתח אז תעני לה תמיד בשאלה וכן תתפלאי אפילוהגננות בגן ירכלו על הכריך ועל הבגדים ועל הכל זה ישראל אל תתרגשי הכל בסדר

היי שיר חמודה

קרודם כול אני שולחת לך חיבוק גדול ומחזקת אותך שהכול בסדר איתך, לא אחות טיפת חלב ולא לאף אחד אחר מותר לחדור לך לפרטיות, השאלות שכן את צריכה לענות הן אך ורק מה שקשור לילדה ולהתפתחות שלה. מצד שני אין לך מה לפחד שאם תעני לה תשובה זו או אחרת היא לא תטפל הילדה כפי שהיא צריכה משום שהיא חייבת לתת לך ולילדה מענה לכול בעייה וכול חיסון או טיפול שאתן צריכות. הבת הגדולה שלי לא נשואה נישואי רבנות לכן בת"ז שלה היא עדיין רווקה, ויש לה שני ילדים, מעולם לא שאלו אותה מי האב? האם הוא בתמונה או לא וכו', בטיפת חלב היא קיבלה את הטיפול הדרוש ותו לא, והתייחסו אליה כאל כול אם אחרת. ואכן זו זכותך שיתייחסו אלייך כמו כול אם אחרת ולקבל טיפול כמו כול אחת אחרת באם את נשואה או לא. אז הרימי את ראשך בגאווה ואל תתביישי במה שאת לדעתי את אמא מקסימה

למעלה