שבת שלום לכולן!
אז ככה-

6ליהי

New member
שבת שלום לכולן! ../images/Emo161.gif אז ככה-

כשהפורום נפתח, כתבתי בו מעט וסיפרתי לכן שהפסקתי גלולות בדצמבר ומאז לא היה לי אפילו מחזור אחד! הייתי אז (לפני כחודש) בשלב של אחרי בדיקת פרופיל הורמונלי ולפני קבלת התוצאות, כי חשדתי שאני לא מבייצת לא בגלל ש"בלבלתי" את הגוף עם הגלולות, אלא בגלל שגם לפני שהתחלתי בכלל לקחת גלולות היה לי מחזור לא סדיר. אז-קיבלתי את התוצאות והן הראו חד משמעית שאני לא מבייצת ובמקביל (אחרי אוטרוגסטן 10 ימים ווסת מלאכותית בעקבותיו) ערכו לי בדיקת א.ס וגם היא אישרה את האבחנה. אתמול הייתי אצל הרופא, שלמזלי הרב הוא מומחה לפוריות. הוא לא התחייב על אבחנה מדויקת (שחלות פוליציסטיות?) אבל אמר שאכן אין ביוץ ורשם לי איקקלומין בשילוב מעקב זקיקים וזריקת כוריגון. א ב ל -ובזה אני קצת שונה ממה שתואר כאן, אני חושבת- הוא לא כ"כ "אהב" את עובי רירית הרחם שלי ביום ה-8 למחזור (להזכירכן, אחרי הוסת המלאכותית)-8 מ"מ, ואמר שבגלל שהיא חשופה לרמות אסטרוגן גבוהות בלי פרוגסטרון (בשל חוסר הביוץ) אני בסיכון לפתח פוליפים או שגשוג של הרירית, דבר שיכול להוביל, אם לא יאובחן, לממאירות. ולכן-הוא הפנה אותי לפרוצדורה שנקראת היסטרוסקופיה (שהיא-סריקת רירית הרחם, השחלות והחצוצרות ע"י מצלמה והסתכלות ישירה עליהן) במרפאתו ב-30/4 ועד אז אני לא מתחילה בשום תרופה. הוא אמר שאם יראה משהו שלא ימצא חן בעיניו בבדיקה הוא יקח "PIPELLE", שזה סוג של ביופסיה. הרגשתי שאני חייבת לחלוק את זה עם עוד מישהו, נוסף לבעלי, כי אני כבר משתגעת-לא סיפרנו על נסיונותינו (שהחלו כאמור לפני 4 חודשים) לאף-אחד, גם לא לחברותיי, כי אני ממש לא רוצה לחוות את הציפיה הדרוכה מצד אנשים אחרים (מספיק שאני חושבת על זה נון-סטופ), ולאור ההתפתחויות האחרונות-בטח גם תהיה היסטריה משפחתית... ולכן רק אני ובעלי (ועכשיו אתן) יודעים. אז אשמח אם אוכל לחלוק איתכן את הבדיקה ותוצאותיה, ואת הטיפול באיק' שיבוא אח"כ. התרשמתי מהאוירה הטובה והמפרגנת שיש כאן
ושתדעו-אני לא בהיסטריה מהבדיקה, אני לא חושבת שיש לי יותר מדי מה לדאוג-וכך גם אמר הרופא. הוא אמר שהוא רוצה לערוך את ההיסטרוסקופיה כדי להיות בטוח ב-100% שהכל בסדר לפני שנתחיל באיקקלומין (שאז במילא אתחיל עם כדורי פרוגסטרון והרירית כבר לא תתעבה כ"כ). חוץ מזה-איזה כיף לי, אני אזכה לראות את מערכת הרביה שלי ע"ג מסך טלויזיה! (הרופא אמר לי שאני אהנה...). אז שבת שלום ואשמח לתגובותיכן!

פּוֹנְג

New member
שש ליהי. ../images/Emo140.gif

קודם כל את תמיד מוזמנת לכאן לשתף אותנו ולקבל תמיכה וירטואלית ואף עצות. אני חושבת שזה שאת במעקב של רופא - זה כבר שלב ראשון טוב מכיוון שאת כבר לא במצב של חוסר ידע. לגבי ה'הסטריה המשפחתית' באמת אין שום טעם לספר (אם בכלל לספר) לפני הבדיקה. אחריה תהיי הרבה יותר חכמה ותדעי טוב יותר אם את רוצה לערב את המשפחה ברחם שלך. משפחה קרובה ותומכת תבין אם לא תספרי להם ואנשים רחוקים יותר - שיקפצו לך. אני חושבת גם שאת תכנסי לפורום פוריות ותעשי חיפוש על המונח שחלות פוליציסטיות תקבלי הרבה מידע נוסף שיוכל לעזור לך ותפגשי הרבה בנות במצבך, וקרוב לוודאי גם אמהות שהיו במצבך. וקבלי
על הגישה החיובית בהצלחה.

6ליהי

New member
תודה פונג-

אבל אני מקווה שאני יכולה להשאר בפורום שלכן, עדיין לא "עליתי כיתה" לפוריות, נכון? את החיפוש על שחלות פוליציסטיות כבר עשיתי ואין ספק שהוא מעודד- מכיוון שאם זו הבעיה היחידה, הסיכויים להכנס להריון טובים מאוד, ויש אפילו בנות עם התסמונת שנכנסו להריון בלי איקקלומין. בכל אופן-
ושבת שלום.

מעיןבר

New member
הי ליהי! ../images/Emo24.gif

נשמח להיות כאן וחלוק בחוויותייך. יחד עם זאת מצטרפת לדעתה של פונג על הכניסה לפורום פוריות - הרבה נשים שם עברו היסטרוסקופיות ומוחיות גם בנושאי שחלות פוליציסטיות ואיקקלומין, נראה לי שתמצאי שם כתף תומכת נוספת. שיהיה בהצלחה ויעבור בקלות

m i c h a l y

New member
6 ליהי ../images/Emo140.gif

כל הכבוד על האופן שבו את מתמודדת עם הכל. במיוחד כשלא מספרים לאף אחד זה יותר קשה.... בתקופה האחרונה הייתי (וקצת עדיין) בחוסר וודאות לגבי מה שקורה אצלי עם הביוץ והכל. העובדה שכל חיי הבוגרים ניסיתי להימנע מהריון, ופתאום כשאני רוצה זה לא בא הובילה אותי לתחושות עצובות וכועסות (ועוד כמה..). אני מניחה שחלק מהתחושות שלי גם את חווה, ולכן מסירה בפנייך את הכובע על הבגרות הרבה באמצעותה את מתמודדת עם כל התהליך. אז הנה עוד
, והרבה הרבה הצלחה בהמשך. תעדכני אותנו בכל מה שקורה (אפילו שאנחנו לא אמא או חברה טובה ננסה בכל זאת להעניק כתף וירטואלית). מיכל.

danonit

New member
קבלי ../images/Emo24.gif ענק!!!

אני מאוד מבינה אותך שזה קשה לשמור הכל לעצמך, גם אנחנו ככה, לא מספרים לאף אחד על הנסיונות וזה קשה ומתסכל במיוחד בימים של ציפיה ואכזבה. לדעתי יותר טוב לא לספר - קודם כל כי זה הגוף שלך, והחלקים הכי אינטימיים בו הם לא עניינו של אף אחד. אני חושבת שכל עוד אין איזו בשורה חשובה או חד משמעית לא צריך לערב אנשים אחרים. ישגעו אותך עם עיצות מפה עד מחר במקרה הטוב, ובמקרה הרע כל העולם ידע. לגבי הבדיקה, נשמע שיש לך רופא יסודי שלא מנסה לחסוך עלייך, אז תלכי על זה בסבבה
אז אנחנו פה לשמוע עדכונים
ברוכה הבאה!

6ליהי

New member
../images/Emo51.gif רבה לכולכן!

אתן מקסימות, ואל תדאגו-עד ה-30/4 אשמח להעביר כאן את הזמן, ואח"כ אעדכן ועוד איך......

למעלה