שבת שלום מגינת הירק

רגע רק רגע

Active member
  1. תשתעל! הבטטה הגיע!
    החפזון מן השטן. מיהרתי להוציא את הבטטות מן העציץ השמאלי והיבול היה בס"ה כשני קילו. לא משהו לספר עליו לדורות הבאים.
    החלטתי להשאיר את השניים האחרים. ניתן להם עוד חודשיים.
    בשנה שעברה היבול משלושת העציצים היה בסביבות ה-20 קילו!

2. אננס זה אננס...
    שני השתילים מאותו צמח אם. שני השתילים הושרשו באותו היום ונשתלו באותו היום. מקבלים את אותו משטר השקיה ודישון.
    האחד בעציץ עם אדמת מצע והשני בעציץ עם אדמת חמרה.
    מוצאים את ההבדל?

3. היא אמרה: "הגודל לא קובע"
    שני שתילי אננס שבזמן השתילה היו באותו הגודל.
    האחד נשתל בעציץ 30 ליטר והשני בעציץ 10 ליטר. שניהם עם אותו המצע, משטר השקיה ודישון.
    שוב, יחי ההבדל... הקטן.

בסך הכל בגינה פזורים להם 8 שתילי אננס. בעוד שנה אולי יצא מהם משהו.

4. חצילים... חצילים...
    מר חציל מסתתר לו בצל מהשמש הקופחת. זה שיח בן שנתיים. השנה קטפתי ממנו כבר 7 חצילים במשקל של בערך 0.5 ק"ג האחד.
    מהשנה שעברה למדתי שכדאי לקטוף אותם בגודל הזה ולא לחכות שיתנפחו (היו לי חצילים במשקל קילו+) כי יש להם נטיה להוציא המון זרעים והבשר שלהם הופך מריר יותר.
    מסקנה: תפסת מרובה - לא תפסת!

שבת שלום |4U|

קבצים מצורפים

• 20210821_144102[1].jpg
    20210821_144102[1].jpg
    3.1 MB · צפיות: 12
  • 20210821_144204[1].jpg
    20210821_144204[1].jpg
    3.5 MB · צפיות: 12
  • 20210821_144219[1].jpg
    20210821_144219[1].jpg
    1.2 MB · צפיות: 11
  • 20210821_144315[1].jpg
    20210821_144315[1].jpg
    1.9 MB · צפיות: 12

raya

Well-known member
יופי!!!! היה לי שתיל של חציל, אבל לא קטפתי את החציל והוא קיבל צבע צהוב, נזרק לקומפוסט.
אננס - אבא שלי הצליח בזמנו לגדל אננס (בעמק חפר) , היה לו יבול נכבד.
בטטה - שמתי בעבר באדמה, לבלב יפה מאוד, אבל בטטה לא יצאה מזה.
כנראה שאני צריכה לנסות שוב.
רעיה

רגע רק רגע

Active member
זו פעם ראשונה שלי עם אננס וממה שהבנתי, אצטרך לחכות שנה וחצי ועל כל צמח יצא פרי אחד בלבד. לא מצפה לאבטיחים, אבל מקווה שיהיו גדולים לפחות כמו אשכולית.

יש מצב שהחולדים והערצבים חיסלו לך את הבטטות. בשנה הראשונה שגידלתי, לא מצאתי כלום ולכן העברתי לעציצים גדולים. אם מגדלים באדמה צריך לחפור עמוק בכדי להוציא את הבטטות ויתכן מאוד שהיו חסרים לך 10 ס"מ "למצוא" את הבטטות. בשנה לאחר מכן, גידלתי בעציצים עם חמרה. החמרה התהדקה עם כל השקיה והבטטות יצאו קטנות וכולן ללא יוצא מן הכלל היו פגועות ע"י כרסום ערצבים וזחלי חיפושיות.
באחד העציצים החולד כרסם את תחתית הפלסטיק ואכל את כל הבטטות. מאז אני מגדל את הבטטות עם הפרדה מהקרקע ואדמת מצע כמצע גידול.
וחוץ מזה, גם אם לא יוצאות בטטות, תראה את כמות העלווה. אחלה צבע נותן בגינה.

הלוואי והיה יותר מקום בשביל החצילים. הם טעימים ותמיד יש להם ביקוש.

נערך לאחרונה ב:

raya

Well-known member
זו פעם ראשונה שלי עם אננס וממה שהבנתי, אצטרך לחכות שנה וחצי ועל כל צמח יצא פרי אחד בלבד. לא מצפה לאבטיחים, אבל מקווה שיהיו גדולים לפחות כמו אשכולית.

יש מצב שהחולדים והערצבים חיסלו לך את הבטטות. בשנה הראשונה שגידלתי, לא מצאתי כלום ולכן העברתי לעציצים גדולים. אם מגדלים באדמה צריך לחפור עמוק בכדי להוציא את הבטטות ויתכן מאוד שהיו חסרים לך 10 ס"מ "למצוא" את הבטטות. בשנה לאחר מכן, גידלתי בעציצים עם חמרה. החמרה התהדקה עם כל השקיה והבטטות יצאו קטנות וכולן ללא יוצא מן הכלל היו פגועות ע"י כרסום ערצבים וזחלי חיפושיות.
באחד העציצים החולד כרסם את תחתית הפלסטיק ואכל את כל הבטטות. מאז אני מגדל את הבטטות עם הפרדה מהקרקע ואדמת מצע כמצע גידול.
וחוץ מזה, גם אם לא יוצאות בטטות, תראה את כמות העלווה. אחלה צבע נותן בגינה.

הלוואי והיה יותר מקום בשביל החצילים. הם טעימים ותמיד יש להם ביקוש.
אין אצלנו חולד.... אבל יתכן שבאמת עדיף לשים את הבטטה בעציץ ולא באדמה ישירות.

למעלה