שבת שלום..נכון שהפרסומות מעצבנות...

הדסהש1

New member
שבת שלום..נכון שהפרסומות מעצבנות...

לאחר שבוע של קבלת עיתונים יש חבילה ענקית של עתונים
למחזור..הרי כולם חיים מהפרסומות..אפילו בעתוני העיר שמקבלים
חצי פרסומות .אבל זאת שריטה אצלי ...בבוקר ליד הדלת עיתון ידיעות

בקר טוב בקר אור, אני נהנית מעיתונים

דפוס ונייר. על הפרסומות מדלגת.

במשך השבוע מסתפקת בחינמונים, לשבת - חתומים על "הארץ".

השמים תכולים, השמש זורחת - נצא לנו לטייל ולפקנק, בעין חמד הפעם גם מעין, גם עתיקות, גם פריחה... ומשפחה כמובן.

יהיה כייף.

יום נעים לכולם

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

בשבוע מתקיימת צעדת הגלבוע... אז אולי נעלה היום ונספיק לראות את אירוס הגלבוע פורח.

לפעמים בפרסומות בעיתונים, מוצאים מבצעים מיוחדים...אנחנו קונים עיתון פעם בשבועיים בסופ"ש...
השבוע לא!

יוליקה

Member
מנהל
לאה תודה על המצגת!

אני כמובן מכירה כמעט כל מקום בה...
אני נולדתי ברובע ה-VII...
אנדרטת הערבה הבוכיה נתרמה ע"י השחקן ממוצא הונגרי טוני קרטיס.
בבית הכנסת שיש בו 3000 מקום למתפללים כמעט ואין מנין היום פרט ליום כיפור!

אני נוסעת בסוף אפריל...יש לי בני דודים שחיים שם לפגוש אותם ולטייל מעט...

בת אל751

New member
גם אנ,י כאילו לא היה,,,

לא קונה בכלל עיתונים,,,ואני בדרכי לרמת אפעל
שיערב לכם היום מבת

י מ י ת 2

New member
אני פריקית של עיתונים

אבל החלטתי להסתפק בשני עיתונים בסוף השבוע מספיקים לי לכל השבוע. אוהבת לקרא את המאמרים . במוספים יש דברים מענינים אני כבר לא קוראת כל מילה , אבל על עיתונים לא מוותרת.
היום אובך . הים נעלם.
שבת שלום.

הדסהש1

New member
אני מנויה על ידיעות.היו זמנים שלסופ"ש

היו גם מעריב והארץ..היום כבר לא

יוליקה

Member
מנהל
ימית, תקראי את המאמר של חיים גורי

שצרפתי לתגובה למאיר שפירא....

י מ י ת 2

New member
יוליקה תוטדה על המאמר של גורי, קראתי אותו

כאשר התפרסם בעיתון ועכשיו וקראתיו בשנית. אכן גורי יודע לתת ביטוי לתחושה של רבים. כל כך נכון. ממתי אנחנו צריכים את ההכרה הזאת על מדינה יהודית. ממתי אנחנו צריכים את האישור של מישהו שאנחנו מדינה יהודית. אנחנו מדינת ישראל וכולנו ישראלים וגם יהודים.
מתי כבר תופרד הדת מהמדינה?
ואם אנחנו כבר בענייני זהות, קשה לי מאד עם האנגלית שפושה בכל פינה במתחם הציבורי שלנו. מדוע כל חנות קטנה או גדולה חושבת שאם תקרא לחנות שלה בשם לועזי יבואו עוד קונים. וכי "טבע" לא מוכרת בכל העולם? ומדוע צריך לקרא כל מיני דיזיינים כאשר "ביתילי" למשל חנות טובה ויפה. מתאים לי, פתאום קראו לה ML מה זה צריך להביע? אבל בעיקר כואב לי על השמות הלועזיים שנותנים לילדים היום. לאחרונה נולד אצל ידידים נכד ושמו שון. וכי מה, הוא חי באירלנד?
שתהיה שבת שלום.

יוליקה

Member
מנהל
ימית זה כבר החל בתחילת שנות ה-70

עם בוטיק ודיסקוטק!!

דווקא ML זה קיצור למתאים לי....

י מ י ת 2

New member
נכון יוליקה, שזו תופעה מתמשכת, ונכון שML

זה קיצור של מתאים לי, אבל אני מתקוממת על האנגלית.
הרי חידוש השפה העברית זה הסממן המובהק ביותר להתחדשות הישוב העברי בא"י , אז באים ומנסים למחוק זאת. לי זה כואב.
שבו טוב.

לא פלא שצעירים לא דוברים עברית אלא "קישקושית"

זה מתחיל בחיבור של מילים ("שנקל")
ממשיך בחוסר מודעות לפירוש מילים - למשל= בחו"ל הם רוצים להשכיר מכונית.....
ועד השימוש הלקוי במילה "כאילו", שפירושה בעברית "כמו לא" או בקיצור - "לא".
וזאת, בגלל מחסר כבד בדרכי התבטאות בעברית, הם חיפשו למלא איזה שהוא "חור" במשפטים, ותקעו פנימה את המילה שמבטאת בעצם את ההיפך ממה שהם מתכוונים אליו.

למשל, אם הוא אומרים ש-"המכונית יפה כאילו", הפירוש בעברית הוא שהמכונית לא יפה.
וזה מתחיל מחינוך לקוי (הנכדה בכיתות הנמוכות אמרה שהמורה לא מתקנת להם שגיאות כתיב, כדי שהם ילמדו לבד אחד מהשני. מי ילמד ? אחד של יודע מאחר שלא יודע?)

גם חידושי שפה וגם סלנג צריכים להיות עצמאיים, ולא לקחת מילה עברית ידועה וברורה ולעוות אותה.
כמו "חבל על הזמן" - אף פעם לא הבנתי איך לקחו משפט והפכו את הכוונה שלו. היום חבל על הזמן הכוונה למשהו בולט לחיוב, כאשר למעשה הכוונה למשהו גרוע שאין להשקיע בו.
או אולי "אין דברים כאלה" - במקור הכוונה לכך שזו אשליה, כעת יש המתכוונים לכך שזה משהו ייחודי.

זו איננה חידוש שפה אלא קילקול שפה.
וכשאני כותב למישהו שאשלח לו דוא"ל, הוא לא מבין מה אני רוצה,
הוא מתלונן למה אני לא כותב לו בעברית ברורה:"אימיל"......

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, אל תפגע אבל כשמראיינים שוטרים

הם מדברים בשפה שבה הם ממלאים דו"ח עם הקיצורים
המוכרים רק לשוטרים...
והכי מעצבן אותי כשהם אומרים רוה"מ במקום להגיד ראש הממשלה...
לכתוב בקיצורים זה בסדר אבל לא מדברים כך...

ועוד דבר כשאומרים פעילות פח"ע זה צריך להיות עם פ' דגושה ולא רפויה
כי זה קיצור ל"פעילות חבלנית עויינת"...ולא יעלה על הדעת להגיד פעילות עם
פ' רפויה....

את צודקת

השוטר בינו לבין חבריו יכול לדבר בקיצורים אם זה מה שיעזור לו, אבל מול הציבור צריך לדבר ברורות.

אגב, הם לא חשבו לרגע כשאמרו שהקיצור של ראש הממשלה הוא "רוה"מ" כי הקיצור אם כבר הוא "רא"המ".....

הערב עיצבן אותי שוטר שהופיע בטלויזיה (אשתי אומרת שאני כל הזמן "רב" עם הטלויזיה..), כשהעבריינית שולה זקן עומדת ליד הבית שאותו השיגה כאחת מ-ל"ו, ואומרת לשוטר שהצלמים צילמו אותה בכל מה שהיא עושה , וזו עבירה על החוק.
עמד שם שוטר טיפש (מה לעשות, יש גם כאלו) ומהנהן בראשו.
אם בקורס שוטרים במקום לבלות בשק"מ ולעשות רושם על השוטרות, היה יורד למטה ויושב בספריה ולומד חוקים, היה יכול לענות לה שמה שהיא אומרת זה שקר מוחלט, כיוון שכל מה שרואים ממקום ציבורי, הוא גלוי לציבור, ואין כאן שום עבירה.

אגב טלויזיה:
הערב התראיין אחד ממנהיגי החרדים הרב דוד זיכרמן, שאמר שחרדים לא ילכו לצבא בשום אופן. הוא גם אמר שהם לא ילכו לעבוד אלא ילמדו תורה. נשאל אז מי יפרנס אותם ? ענה "אמריקה".
הוא טוען שכתוב בתורה:"העבודה היא קללה".
זה כמובן שקר מוחלט, בדקתי זאת.

וכשהכתבת התעקשה, אמר לה שבספר בראשית כתוב במפורש:"בזיעת אפיך תאכל לחם", וזה אומר שהעבודה היא קללה.
הוא ממשיך לשקר, כי בבראשית ג כתוב שמכיוון שהאדם אכל מעץ הדעת, אלוהים מעניש אותו שבזיעת אפיו יאכל לחם, הוא מגורש מגן העדן והוא נשלח על ידי האלוהים לעבוד את האדמה שממנה הוא יתפרנס.
משמע, לא רק שהחרדי הזה שקרן כפליים, אלא שבתורה כתוב הפוך ממה שהוא אומר.
אבל ברור, שהחרדים מרשים לעצמם כל הזמן לשקר, כיוון שהם בטוחים שהחילונים לא יודעים באמת מה כתוב בתורה.....

בקר טוב בקר אור "בזיעת אפיך תאכל לחם",

כך נענש האדם בספר בראשית.

"בזיעת אפיך תאכל לחם", הוא ציווי אלוהי...

למעלה