שמרים במילוי שוקולד ופיסטוק פטיסיר
רכיבים:
ל-2 צמות גדולות
לבצק:
1/2 4 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים (או 1/2 קובייה שמרים טריים)
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
אופן הכנה:
מכינים את הבצק:
מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי.
מכסים ומתפיחים כשעה מחוץ למקרר, או למשך הלילה במקרר, הבצק לא ממש תופח אבל אל דאגה הוא תופח אחרי המילוי - לפני האפיה.
מצרכים לקרם פטיסייר
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור
.
הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים
מערבבים לקרם הקר כמה כפות של מחית פיסטוק (קנויה)