שבת שלום שאלה :

שבת שלום שאלה :

האם אפשר לעבוד כנהג אוטובוס באזורך ?ברצוני לציין שאני מבוסס כספית כלומר יכול להשכיר דירה או בנסיבות מסויימות גם לקנות ,השאלה כמה זמן ידרש לי להתחלת עבודה בהנחה שיש לי וותק רב ?
 
בעיקרון אין בעיה למצוא עבודה כנהג אוטובוס

אבל יש בעיה לקבל ויזת עבודה כנהג אוטובס, ויהיה צורך לעשות טסט מחדש, ומבחן תאורטי להסעת נוסעים, בלמי אויר, ועוד. הדרך היחידה להגיע לכאן ולעבוד במקצוע מסוג זה היא רק באמצעות הגירה, וכדי להגר יש צורך בהוכחת השכלה ניסיון וידע באנגלית כולם ברמות די גבוהות. בקישורים למעלה יש מאמר על הגירה וקישור לאתר ההגירה, תבדוק אם יש לך סיכוי להגיע ל 67 נקודות לפני שאתה מתחיל לתכנן מעבר לקנדה שלוקח כ 3 שנים.. כל מה שאמרתי נכון לאונטריו (הפרובינציה שבה נמצאת העיר טורונטו) יכול להיות שלמניטובה או אלברטה אפשר להגר על סמך המקצוע שלך.
 
אתה יכול להוכיח שאתה נרדף?

ושזכויות האדם שלך בישראל מופרות באופן חריג? אחרת למה שיתנו לך? אתה ממזר שרוצה להתחתן עם כוהנת ומשרד הפנים אוסר עליכם להנשא בנישואי קפריסין??????
 
../images/Emo6.gif לא אני לא בגיזרה הזו אבל היו קטעים

עם כוהנות בבחינת מצוות ופרצתה ימה צפונה דרומה ונגבה
 
שאלה:ואם כספית אני במצב טוב ואין סיכוי שאהיה

נטל על השילטונות והתארגן לי זמן מסויים עד שהעבור את נושא הרישיונות ולאחר מכן אשתלב בעבודה האם זה אפשרי ?ראה ראיתי את נושא 67 הנקודות ,לא הבנתי במדוייק הכול ,אבל לאור הכתוב לעיל ,האם אני בקרטריונים לדעתך ?
 
בוא אני אפשט לך את התהליך:

יש שתי דרכים שבהן אתה יכול להגיע לעבוד בצורה חוקית בקנדה כנהג אוטובוס: 1) אתה משיג ויזת SW, נוחת בקנדה, מוציא רשיון מקומי לאוטובוס ומוצא מעסיק. 2) אתה מגיע לקנדה (עדיף אונטריו) כתייר, מוציא רשיון נהיגה G (רכב פרטי) מוציא רשיון נהיגה לאוטובוס, מוצא מעסיק שמוכן לעשות עבורך את התהליך ואז מגיע בויזת עבודה (במקרה כזה אתה כבול למעסיק המסויים שסידר לך את הויזה). אם אתה הולך בדרך הראשונה, אתה צריך לעמוד במבחן הנקודות הפדראלי (שליטה באנגלית, נסיון במקצוע נדרש, השכלה, גיל וכו'), תוכל לקרוא ולעשות הערכת סיכויים באתר ההגירה הפדראלי. אם אתה הולך בדרך השניה, תצטרך למצוא מעסיק שיעבור בשבילך את תהליך הוצאת ויזת העבודה. תהליך זה לא פשוט עבור המעסיקים, ומציאת מעסיק שיטרח בשבילך בכלל היא גם מלאכה לא קלה. אם אתה מכיר מישהו שיכול לקמבן לך דבר כזה, איזה קבלן הסעות או משהו, יותר קל. יש כמובן גם דרכים דרך הפרובינציות, אבל אני לא מתמצא. דרך צלחה,
 
את נושא העבודה ,נתחיל להתכתב עם גורמים שאולי

קשורים לענף ואולי נמצא איש קשר שיכול לעזור נבדוק ונראה ,אבל תודה לך על ההתענינות ,רק הזכיר לך שוב שאני לא מתכונן לבוא כמו דלפון כי כספית אני מסודר ,וייתכן שמבחינת הרשויות שה יהיה פלוס .יתכן ואפנה לשגרירות הקנדית .
 
אם אתה יכול לקמבן הצעת עבודה, זה יהיה קל יותר

הקנדים רוצים לראות שיש לך סכום מסויים לסידורים ומחייה לתקופה הראשונה, אבל הכסף העומד לרשותך כשלעצמו לא מוסיף לך ניקוד במסלולים שאנחנו מדברים עליהם. לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר "יתכן ואפנה לשגרירות הקנדית". אתה *חייב* לפנות לשגרירות הקנדית בשביל לקבל אשרה. מצד שני אם אתה מתכוון שתפנה בשביל לשכנע אותם במשהו - זה לא עובד ככה. למה בדיוק התכוונת?
 
אני מתכוון לגשת לשוחח עם מי מהם שמטפל

בנושאים שכגון אלו אם זה קיים בכלל ,ולהסביר להם שיש לי אמצעים לחיות גם אם אין בחודשים הקרובים עבודה ,ואז אולי לקבל מהם אינפרומציה על תעסוקה והיכן, ולהתחיל לגלגל את העניין . העניין יכול אולי גם להתבצע בהתכתבות עם גורם העוסק בתחבורה שם בקנדה באיזשהוא מקום להציג את נסיוני וכו ולהתחיל לגלגל כבר מהארץ את נושא העבודה . אז אם וכאשר אבדוק את נושא התעסוקה אגש כמובן לשגרירות לאשרת כניסה וכו .
 
עצתי לך - שכח מזה

זה לא איזה לשכת סעד, סלח לי שאני אומר לך. הם לא נותנים אינפורמציה, ולא נותנים אשרות על בסיס "תעשו לי טובה, אני באמת עלא כיפכ". בזמן האחרון שמעתי שהם גם לא נותנים טפסים, אלא שולחים אותך להדפיס מהאינטרנט. המגע הראשון שלך איתם זה כשיהיו לך טפסים מוכנים לבקש את האשרה. הגישה שלך קצת נאיבית (סלח לי, שוב), ומרוב שזה מוזר הם לא ידעו בכלל איך לאכול אותך. ממש אין מצב. אחרי שתגבש לך את המסמכים ותמלא טפסים ותהיה מוכן באחד המסלולים, רק אז אתה צריך לגשת לשגרירות.
 
למעלה