שבת שלום.... שמחה למצוא אתכם בתפוז.....

tamisc

New member
שבת שלום.... שמחה למצוא אתכם בתפוז..... ../images/Emo13.gif

ולשאלתי.... בעוד שבוע בדיוק מהיום אני טסה לחופשתי השנתית בניו יורק. שוטטתי באינטרנט ומצאתי צעצוע מגניב ומקסים בשם Palm Treo 680 Unlocked Quad Band SmartPhone שעולה באינטרנט 400 $ (660$ עם כל האביזרים) ובארצנו היקרה (מאוד) בערך 3600 ש"ח ומעלה..... (ממש פרופורציונלי) בזמן האחרון התחלתי להתעניין במחשב כף יד. בדקתי דגמים, השוואתי מחירים ושאלתי שאלות. האם מישהו יכול להמליץ על הדגם הנ"ל? חסרונות / יתרונות ..... ראיתי שאלה שנמכרים בארץ, יש בהם תמיכה בעברית. האם למכשיר שנקנה בחו"ל אפשר "להוסיף" את העברית? למי פונים? תודה מראש וחג שמח לכולם תמי

udifpalm

New member
המרת 680 מחו"ל לארץ

עברית של אירון ל-680 (נקנית מאקסל טכנולוגיות) עולה בערך 350 עד 450 ש"ח (לא זכור לי המחיר המדויק) עברית של PILOC עולה $60 לפני הנחה, $50 עם קופון הנחה שזמין תמיד, והרבה פחות אם מחכים למבצעים תקופתיים (אחת לכמה חודשים). החלפת לוח מקשים עולה באקסל גם כן כמה מאות שקלים. אני אישית לא טרחתי ולמדתי בעל פה את מיקום מקשי העברית. קחי בחשבון שרכישת המכשיר בחנות ולא באינטרנט תוסיף לך עוד $33 למחיר (מס קניה).

tamisc

New member
מה ההבדל בין התוכנות של העיברית

ומה עדיף, לדעתך???

udifpalm

New member
שאלה טובה

מכיון שאישית לא בדקתי את העברית של אירון, אני יכול לכתוב רק על PILOC בביטחון. אירון: 1. העברית בתוך ה- ROM ואיפוס כללי של המכשיר (hard reset) לא מוחק אותה. 2. לטענת אקסל, העברית הנ"ל עובדת יותר טוב עם SMS ודואר בעברית. 3. בחבילה כלול גם מילון עברי-אנגלי ותוכנת לוח עברי (או שמא זה אקסטא בתשלום??) PILOC 1. זולה יותר מאירון 2. נטענת למכשיר כמו תוכנה רגילה. 3. אישית לא נתקלתי בשום בעיות עם שליחת וקבלת SMS או דואר בעברית. 4. מאפשרת עבודה עם עם המילון העברי-אנגלי של אותה החברה (penreader), מוצר שקרא SlovoEd ונמכר בנפרד. היתרון שלו על המילון המקביל של אירון הוא היכולת שלו לעבוד כמו Babylon - סימון מילה "והקפצת" המילון על המסך כדי לתרגם את המילה. 5. דפדפן ה-opera עובד עם העברית רק בגרסת ה-basic שלו. גרסת ה-advanced פשוט נתקעת בזמן ההעלאה שלה אם העברית מופעלת. לא ידוע לי אם הבעיה קימת גם בעברית של אירון או לא, אבל מכיון שכל מי שמזכיר את אופרה מציין שיש לעבוד עם גרסת ה-basic, אני הייתי מנחש שגם לאירון יש בעיות עם תוכנה זו. החשיבות של אופרה היא בכך שהדפדפן הפנימי לא יודע לעבוד עם כל האתרים בעברית אלא רק עם חלקם (לא יודע "לאכול" קידוד UTF8).

libal

New member
יכול להמליץ על טריאו באופן כללי בחום

חסרון מהותי שלו - ובאם לא משנה לך שאין לו WIFI. כמה שאני יודע ניתן לקנות את המכשיר בשדה התעופה בניו יורק. עברית ניתן לקנות או אצל היבואן - אקסל (אצלו ניתן לרכוש גם לוח מקשים בעברית) או בפארגון ראי כאן .

tamisc

New member
תודה רבה על התשובות...

ואני מתכוונת לקונות דרך האינטרנט ולא בחנות. תודה על הטיפים. יום נפלא לכולם. תמי

למעלה