שבת שלום

שבת שלום ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

אני מתנצלת על העדרותי לאחרונה מהפורום. חטפתי שפעת רצינית (שטרם עברה לגמרי) + התעצבנויות על שטויות (המדפסת כאן לא עובדת ולא הצלחתי לתפוס אנשים בטלפון ) + הידיעות הנוראות על מה שקורה במזרח. רק לפני 3-4 שבועות הייתי בדיוק באותם חופים ואיים בתאילנד שנפגעו כעת מהצונאמי. זה פשוט לא נתפש, שכל המקומות האלו עכשיו הרוסים לגמרי, ואנשים נהרגו שם. אני מאוד מודאגת לתאילנדים שפגשתי שם, שזה מקום מגוריהם ומקור פרנסתם. לו רק אבדו פרנסתם, ניחא. אבל אני לא יודעת אם הם בכלל חיים. במיוחד הילדים הקטנים, שאתם שיחקתי על החוף.... ולכן המלצתי לשבת זו: חפשו דרך לעזור לנפגעים בצונאמי, אם על ידי תרומה או בדרך אחרת. כל דבר קטן הוא מאוד מאוד משמעותי לאנשים במצבם. אני אעדר בסוף השבוע הזה, ואשוב רק ביום ב'. לשמחתי, יש לי עכשיו גישה כמעט שוטפת לאינטרנט, ולכן אוכל לחזור לפעילות כמעט מלאה בפורום. ותשמרו על עצמכם.

One Echoe

New member
שבת שלום../images/Emo24.gif

באמת מחריד לשמוע את האסון במזרח... כמה הרוגים... כמה סיפורים מזעזעים. כמה משפחות שקולות.. כמה נזק מה שהטבע יכול לעשות...! ובכל זאת, שתהיה שבת שלום לכל הפורום ותנצלו את סוף השבוע עד הסוף..וגם את הסילבסטר, תהנו!!!

yuliyul

New member
נ"ש- עזרה!

אני לומדת גיטרה ובשיעור האחרון נתנו לי ללמוד את השיר wish you were here רציתי לשאול אם ל\מישהו יכול לומר לי מאיפה אני יכולה להשיג אותו... אשמח לתגובות!

melancholy man

New member
בהחלט

לכי לחנות המוסיקה הקרובה לביתך, בקשי מהמוכר או המוכר את האלבום Whish you were here של פינק פלויד, ואי שם לקראת האמצע, הוא יפציע במערכת שלך. אפשרות שניה היא לשמוע את השיר דרך הרשת, ממש כאן:http://www.pinkfloyd.co.uk/echoes/index.html

holo

New member
שבת שלום

הייתי רוצה להמליץ בחום על דיסק- abbey road של הביטלס, שלשום קניתי וזה פשוט דיסק מצויין, כל השירים בו טובים, דיסק כל כך טוב שכל כך כיף לשמוע, שיר אחרי שיר פשוט תענוג, בלי נפילות!! מומלץ מאוד!! ג'ורג' האריסון עם עבודת גיטרה מעולה לדעתי..

Shakty

New member
הגיע הזמן באמת :)

בעיני אחד האלבומים הכי טובים שאי פעם נעשו - ובהפרש עצום האלבום הכי טוב של הביטלס. כל הצד השני של התקליט (היום בעידן הדיסקים אין צד שני) אז מי HERE COMES THE SUN, פשוט קטע אחד ארוך יפיפה ומדהים שמסתיים באחד המשפטים הכי יפים בתולדות הרוק (כתבי עליו השבוע) : And in the end the love you take is equal to the love you make

holo

New member
כל החצי השני

מחולק לקטעים קטנים של דקות, זה נשמע כמו קטע אחד, זה פשוט דיסק מושלם!

בכלל ABBEY ROAD

הוא אלבום מצויין לחובבי ביטלס כי הוא נעשה אחרי LET IT BE שהיה האלבום האחרון שיצא לאור, אבל למעשה הוקלט לפני אייבי רואד. מה הסיבה? הביטלס רצו לעשות פרוייקט שייקרא GET BACK ובו הם יחזרו לעבוד יחד על אלבום כמו פעם (בשנים שלפני הם עבדו לבד ואיחדו את העבודות לאלבומים 'משותפים') זה היה רעיון של פול והם צילמו הכל וגם בסוף הופיעו (בפעם האחרונה ביחד) על גג בניין האולפנים (ומאז ועד משינה בתל אביב כל להקת רוק חולמת להופיע על גג בחינם..) בסוף הם לא היו מרוצים וגנזו את החומר. אחרי כמה זמן הם ביקשו מהמפיק ג. מרטיו (האגדי משהו) להפיק עוד תקליט הוא התנה את ההקלטות בזה שיעבדו כמו שצריך ביחד והם הסכימו- מה שיצא זה אלבום מצוין, כבפעם הראשונה (ושוב, האחרונה) ג'ורג' הריסון מקבל צד A על תקליטון ומגיע ככה למקום ה-I במצעד (SOMETHING) המחרוזת שכתבתם עליה היא למעשה צירוף של הרבה שירים לא מושלמים של הלהקה. וככה נוצרה מחרוזת של לנון ואחת של מקרטני- ושתיהן ביחד מצויינות. עטיפת התקליט צולמה ברחוב של אולפני אייבי רואד מעבר החצייה הפך למפורסם בעולם (וגן מלא ב'רמזים על "מותו" של פול מקרטני') ו- באולפן הזה הוקלטו, מוקססו ובושלו רוב אלבומי הרוק משנות ה-60 ואם אני לא טועה - גם הדארק סייד הוקלט שם. ואם אתם נוסעים ללונדון, אל תשכחו להצטלם על מעבר החצייה המפורסם ביותר

weird dust

New member
המעבר חציה שונה מאז

והוא ניראה כאילו שיכור צבע אותו ככל הניראה מתקנות חדשות שהוכנסו באנגליה על מעברי חציה
. בכל מקרה בהחלט אלבום טוב, וקצת סיבכתה את הסיפור (לא יודע).

Miss CB

New member
האאאאא... (מהנהנת בהסכמה)

מהמושלמים והמעולים בתולדות הרוק
ובהחלט הטוב ביותר של הביטלס לטעמי, אם כי לא חסרים להם אלבומים מוצלחים
המלצתי..? באך ("או כמו שהחבר'ה קוראים לו, ג'יי.אס." וחצי שקל למי שזוכר מי אמר למי ובאיזה הקשר את הציטוט הזה
), וגם "הטרילוגיה הניו יורקית" של פול אוסטר, ספר מתח רב משמעות ומעולה. קוראת כרגע את ספר האשליות שלו (האחרון), מעניין מאוד, אבל לא משתווה לטרילוגיה.

Shakty

New member
להמליץ על באך זה כמו להמליץ על מוסי

מוסיקה - הוא עולם ומלואו כי יש לו קונצ'טו מופלאים לפסנתר לצד אורטוריות של 5 שעות שאני לא מסוגל לשבת בהן (סנט. מתיאוס פסיון למשל) רוחב היריעה שלו כל כך גדול שאי אפשר לכתוב אני ממליץ על באך. אבל אם באך אז הייתי ממליץ להקיש לברנדרבורג קונסרטס ולמקלדת המאוזנת היטב - כן כן זה שמה שף אוסף היצירות שעל פיהן פעם כיוונו מקלדות (לא של מחשב) DUH!

Miss CB

New member
שמחה שהבנת את הבדיחה ../images/Emo13.gif

לא מכירה הרבה שלו, בטח לא אוריטריות שלמות, בדיוק אתמול שמעתי מין אוסף ששייך למישהו אחר והיום קניתי אחד דומה לעצמי, (NP). על מה להמליץ? טוכאטה (טוקהטה? טוקאתה?) ברה מינור, כנראה הקטע הכי מפורסם שלו. קונצ'רטו לכינור בלה מינור. חוץ מאלו, הכל פה שמות בגרמנית שלא אומרים לי כלום

Shakty

New member
טיפה בים

הטוקטה בפוגה היא בהחלט מהמפורסמות שלו אך יש עוד עולם לגלות. 1. The Well-Tempered Clavier : אני ממליץ בביצוע של גולד אבל יש עוד עשרות ביצועים נפלאים : שיף ,קיסין ועוד 2.Brandenburg Concertos - אוסף של קונצ'טוס גם קיים בעשרות אם לא מאות ביצועים החביב עלי הוא של הורוביץ בניצוח של בריטן

Miss CB

New member
כמובן שיש..

ה-וול טמפרד קאב' אין באוסף שקניתי, לא מכירה; מה שכן, בראנדנבורג קונצ'רטוס יש כאן את השלושה הראשונים, מספר אחד בפה מז'ור, מספר שתיים בפה מז'ור גם הוא והשלישי בסול מז'ור. אכן קטעים מוצלחים מאוד. אהבתי גם את הסוויטה השלישית ברה מז'ור שהיא די מפורסמת כשלעצמה ואת - ואין לי מושג קלוש איך לבטא את השם הבא אז אכתוב אותו כמו שהוא רשום מולי - Jesu Joy of Man's desiring. אכן היה בחור מוכשר
קניתי לי גם אוסף מאותה סדרה של בטהובן, עוד לא הספקתי לשמוע. אבל יש בו את הסימ' ה-5 אז זו התחלה טובה :)

Shakty

New member
צעד ראשון בעולם הקלאסי

חשוב כמו המלחין - הוא המבצע. זה המון עניין של שמיעה ושל טעם אבל את יכולה לשמוע את אותה סימפוניה חמישית של לודוויג ואן עם הרברט פון קראיאן ואם עם לאונרד ברנשטיין בעמדת הניצוח - ויש הבדלים של שמים וארץ. אני קניתי בקופסה בזמנו את כל הסימפונית של לודוויג (9) בביצוע של הפילהמורנית של ברלין בניצוחו של קראיאן - אני פשוט חושב שהוא מבין את בטהובן הכי טוב. זו קופסה עם 5 דיסקים בהוצאה של דויטשה גרמופון בהקלטת משנות השישים - אבל הרימסטר חבל על הזמן. כשהייתי ילד דוד שלי הביא תקליט עם ה 9 בביצוע של ה NBC אורקסטרה בניצוחו של ארטורו טוסקניני האגדי - גם ביצוע שחבל על הזמן.

Miss CB

New member
כן, טוב,

חשוב כמו להכיר את המוסיקה של הפלויד - להכיר את הסיפור המרתק מאחוריו
אבל תן לי זמן להתרגל קודם לסגנון הכללי

holo

New member
מוזיקה קלאסית אף פעם לא עניינה אותי

מהקצת ששמעתי, זה פשוט משעמם אותי, אני לא אוהב כינורות ורוב הקטעים פשוט משעממים אותי
חוץ מהסונטה לאור ירח שהופיעה משום ברשימת שירים של אח שלי- פשוט מרגש

למעלה