שבת שלום...
...

שבת שלום...../images/Emo206.gif...

אני מכינה לצבא לוח שנקרא "אהבת הארץ"
ואני יודעת שיש בתנ"ך משפט או שניים שמשמעותם היא שכשלמדת להכיר את הארץ- למדת לאהוב אותה... זה ממש דחוף כי זה למחר בבוקר... :-\ מישהו יכול לעזור בחיפוש?
...

יוסי ר1

Active member
לא בדיוק אבל בערך...

"וייבן עוזייהו מגדלים בירושלים, על-שער הפינה ועל-שער הגיא ועל-המקצוע; ויחזקם. י וייבן מגדלים במדבר, ויחצוב בורות רבים--כי מקנה-רב היה לו, ובשפילה ובמישור; איכרים וכורמים, בהרים ובכרמל--כי-אוהב אדמה, היה." (דברי הימים ב' כו' ט')

יוסי ר1

Active member
פחות בדיוק ויותר בערך:

"יד וַיהוָה אָמַר אֶל-אַבְרָם, אַחֲרֵי הִפָּרֶד-לוֹט מֵעִמּוֹ, שָׂא נָא עֵינֶיךָ וּרְאֵה, מִן-הַמָּקוֹם אֲשֶׁר-אַתָּה שָׁם--צָפֹנָה וָנֶגְבָּה, וָקֵדְמָה וָיָמָּה. טו כִּי אֶת-כָּל-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-אַתָּה רֹאֶה, לְךָ אֶתְּנֶנָּה, וּלְזַרְעֲךָ, עַד-עוֹלָם. טז וְשַׂמְתִּי אֶת-זַרְעֲךָ, כַּעֲפַר הָאָרֶץ: אֲשֶׁר אִם-יוּכַל אִישׁ, לִמְנוֹת אֶת-עֲפַר הָאָרֶץ--גַּם-זַרְעֲךָ, יִמָּנֶה. יז קוּם הִתְהַלֵּךְ בָּאָרֶץ, לְאָרְכָּהּ וּלְרָחְבָּהּ: כִּי לְךָ, אֶתְּנֶנָּה. " (בראשית פרק י'ג) אגב, מסקרן אותי אם תמצאי משהו קרוב יותר. אשמח אם תשתפי אותנו.

מוגג

New member
עובד אדמתו ישבע לחם.

אהבת הארץ (במובנה היום) אינה ערך מקראי. הארץ בתנ"ך אינה מטרה אלא אמצעי, היא מתנת אלהים לעמו והישיבה עליה מותנית בקיום מצוות.

יוסי ר1

Active member
למוגג, הרשה לי לחלוק על החלק הראשון

בדבריך. תיאורי הארץ הטובה אינם רק כדי לשכנע שכדאי כלכלית לעבד אותה, שאם לא כן, פתרונות כמו אוגנדה או ניו זילנד אולי היו פחות בעייתיים. לרצות לכבוש דווקא ארץ שהיא במרכז השאיפות של כל העמים שבה וסביבה, מצריך משהו מעבר למצע לחקלאות בלבד.

מוגג

New member
אבל הארץ היא מתנה מותנית

היכן כתוב שיש ל"אהוב" אותה ולכבדה (כמו שנאמר לגבי התורה, למשל)?

ע מ י ש

New member
גם להגרר עד אוגנדה

נראה לי בעי הלא קטנה. בכל מקרה לא נראה לי שמחבר התנך הקדים תרופה לרעיונות של הרצל...

יוסי ר1

Active member
../images/Emo9.gif לעמיש, בשירשור הזה כבר היינו.

נאמר כבר כי כל שעתיד לחדש תלמיד חכם (או חוזה טיפש) נמסר למשה בסיני, כולל האפשרות לארץ חלופית.

למעלה