שלטון הפחד הזה הוא הפספוס הכי גדול שיש לחברה
החרדית, ששכחה מזמן את עשרת הדיברות, כמו "ואהבת לרעך כמוך" (כן, גם אם הוא שונה ממך), לא תרצח, לא תישא רכיל, זה נקרא חרדים? אפילו הרב שכח מאיפה אנחנו באנו ולאן אנחנו הולכים? אז נכון, אני מסכימה איתך, חוסר צדק משווע, ואלה שמשתפים עם זה פעולה, הרי הם הקהל החרדי הגדול, שלא מעז להתרומם משום מה. לא מעז לחזור למקורות, משתף פעולה עם הקריאה לאלימות. הלזה תיקרא אמונת אמת? חרדים, כן. חרדים מהרב. לא מה'. זיוף אחד גדול, ובזה אתה בטוח מסכים איתי. מסתכלים? תסתכלו בחזרה! מה קרה? ר נחמן מברסלב אמר: והעיקר לא לפחד כלל. לפחד רק מה'. זו דעתי. ואתם יכולים ליישם את זה. יש פה קשר שתיקה ופחד שאפשר לשבור. אלא שאתם לא מעזים ואז מלינים על החיים בצדק. אז קמים ועוזבים את הקהילה לטובת מקום שבו אפשר לקיים את המצוות כהלכתן ובשקט, לא חייב להיות במאה שערים, ולא בבני ברק. אפשר לאהוב ולהאמין בה' גם במקומות אחרים. לא כתוב בתורה שצריך לחיות בשלטון פחד, אלא אפילו להפך. בכל מקום בתורה מחנכים ליכולת בחירה. אחרת מה שווה כל הענין? ה לא מעריך אמונה שאינה מתוך בחירה אלא מתוך כפייה. באותה מידה אפשר להיות כופר גמור מבחינתו, לדעתי. (לא שאני יודעת את זה ממקור ראשון, אבל זו רק דעתי). לא חייבים גם לחזור בשאלה אגב. כי כל קשר בין שלטון הפחד שאתם חיים בו, לבין האמונה ב-ה', הוא מקרי בהחלט, וודאי שלא לפי רוחו. הנה אני , חילונית, מאמינה דוקא , אוהבת אותו דוקא, יודעת שהוא איתי, מבלי להזדקק לרבנים שיפחידו אותי. לקחתי את הצד היפה, לא את הצד הפוחד. אם לפחד אז רק ממנו שם למעלה, ולא משום בשר ודם שלקח לו קרדיט שהוא שליח שלו. לא. ובטח לא כאלה אלימים ומפחידים. תחזרו לראות את היופי, הוא שם . צריך רק לפקוח את העיניים המפוחדות ולהבין את זה מחדש, והפעם ממקום אמיתי ולא ממקום של חינוך מינקות. (לכן חוזרים בתשובה עומדים במקום שצדיקים גמורים אינם עומדים בו, כי הם באו מהמקום הנכון).