שבת שלום

שבת שלום

שתהיה לכם שבת אחלה ושתהנו ממנה עד כמה שאפשר אוהב אותך הנמר השחור

סוג ב

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifשבת שלום../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

תיכנסו מידי פעם בשבת... אל תשאירו אותי לב...

סוג ב

New member
אני? תפילה?

לא תודה. אנלא מתקרבת לבית כנסת.. יש לי סיוטים מהילדות...

אני הקTן

New member
מעניין...

בד"כ לבנות אין סיוטים מבתי כנסת הן רק באות לשם לקבל ממתקים מ"דודים" שהנאתם היחידה היא ילדה תמה שאומרת להם תודה...

noa555555

New member
כל כך כואב לי שהשניאו עליך את הדת.

כי הרי את מבינה שזה בא מחינוך לקוי, מעודף כפייה וכד. אני מבינה אותך, אבל זה ממש כואב לי וחבל, סה"כ יש גם צדדים יפים ביהדות, אבל מי שכפו עליו כל כך הרבה כבר לא רואה שום יופי. ועל זה הכאב שלי.
למה קראת לעצמך סוג ב? למה שאדתם יכנה את עצמו סוג ב? כולנו סוג א. זו תהיה התחלה טובה.

למה הבלוג במחשב שלי לא קריא

התגיות בתוך הכתבה עצמה, זה בעיה אצלי או בעיה כללית בתפוז?

פרויז1

New member
נועה ! הכפיה הדתית בחברה הגרעינית

מזינה את עצמה. למה אני מתכוון ? בחברה גרעינית כמו חצר או כמו שטייטל או שכונה או אפילו עיר חרדית כמו בני ברק/מאה שערים וכיו"ב , אורח החיים הרשמי והממוסד שמגובה על ידי נותן הטון - הוא חרדי. מי שירצה לסטות מהקו הנורמטיבי של המקום והזמן, מיד יוקע בדרכים שונות. החל במבטים. ואוי ואבוי מבטים!!! דרך רכילות שהיא נפוצה מאוד בחברה שחבריה זמנם בידם להחליף מהר מידע ולהמשיך, וכלה בהוקעה רשמית וממוסדת לא עלינו ואף לא על אויבינו!!! הפחד מהתגמולים השליליים האלה מניע את כל חברי הקבוצה להמשיך באורח החיים החרדי ולא לסטות מהקו הרשמי המוכתב ונשמר באדיקות בהשראת קובע המדיניות - הוא הרב הפוסק. וכדי שלא להידחות, ממשיכים להיות חרדים - ורבים רבים בעל כורחם. צריך לזכור ששיטת השמירה על הקו הרשמי בנויה על כך שאחד שומר על השני. אחד חושש מהשני. דעתו ש האחר חשובה והכל מעגלי !!!

noa555555

New member
שלטון הפחד הזה הוא הפספוס הכי גדול שיש לחברה

החרדית, ששכחה מזמן את עשרת הדיברות, כמו "ואהבת לרעך כמוך" (כן, גם אם הוא שונה ממך), לא תרצח, לא תישא רכיל, זה נקרא חרדים? אפילו הרב שכח מאיפה אנחנו באנו ולאן אנחנו הולכים? אז נכון, אני מסכימה איתך, חוסר צדק משווע, ואלה שמשתפים עם זה פעולה, הרי הם הקהל החרדי הגדול, שלא מעז להתרומם משום מה. לא מעז לחזור למקורות, משתף פעולה עם הקריאה לאלימות. הלזה תיקרא אמונת אמת? חרדים, כן. חרדים מהרב. לא מה'. זיוף אחד גדול, ובזה אתה בטוח מסכים איתי. מסתכלים? תסתכלו בחזרה! מה קרה? ר נחמן מברסלב אמר: והעיקר לא לפחד כלל. לפחד רק מה'. זו דעתי. ואתם יכולים ליישם את זה. יש פה קשר שתיקה ופחד שאפשר לשבור. אלא שאתם לא מעזים ואז מלינים על החיים בצדק. אז קמים ועוזבים את הקהילה לטובת מקום שבו אפשר לקיים את המצוות כהלכתן ובשקט, לא חייב להיות במאה שערים, ולא בבני ברק. אפשר לאהוב ולהאמין בה' גם במקומות אחרים. לא כתוב בתורה שצריך לחיות בשלטון פחד, אלא אפילו להפך. בכל מקום בתורה מחנכים ליכולת בחירה. אחרת מה שווה כל הענין? ה לא מעריך אמונה שאינה מתוך בחירה אלא מתוך כפייה. באותה מידה אפשר להיות כופר גמור מבחינתו, לדעתי. (לא שאני יודעת את זה ממקור ראשון, אבל זו רק דעתי). לא חייבים גם לחזור בשאלה אגב. כי כל קשר בין שלטון הפחד שאתם חיים בו, לבין האמונה ב-ה', הוא מקרי בהחלט, וודאי שלא לפי רוחו. הנה אני , חילונית, מאמינה דוקא , אוהבת אותו דוקא, יודעת שהוא איתי, מבלי להזדקק לרבנים שיפחידו אותי. לקחתי את הצד היפה, לא את הצד הפוחד. אם לפחד אז רק ממנו שם למעלה, ולא משום בשר ודם שלקח לו קרדיט שהוא שליח שלו. לא. ובטח לא כאלה אלימים ומפחידים. תחזרו לראות את היופי, הוא שם . צריך רק לפקוח את העיניים המפוחדות ולהבין את זה מחדש, והפעם ממקום אמיתי ולא ממקום של חינוך מינקות. (לכן חוזרים בתשובה עומדים במקום שצדיקים גמורים אינם עומדים בו, כי הם באו מהמקום הנכון).

פרויז1

New member
השלטון משתמש בדרכים ובאמצעים מגוונים,

על מנת לקיים משטר. המשטר הוא מערכת של כללים שעניינם להסדיר את החיים הציבוריים בהתאם לנורמות שנקבעו על ידי השלטון. חברה, כל חברה, נואה לאי סדר לאנארכיה. ה"שומרים והשוטרים" משאירים את הסדר על כנו. איזה סדר את שואלת? אותו סדר שנקבע על ידי השלטון כנורמות התנהגות (חוקים/הלכות) אשר לאורם מתנהלים החיים הציבוריים המשותפים (משטר של חיים ציבוריים) . וכך השלטון משיג סדר (חילוני/חרדי). רואה שהכל דומים? רק הנורמות (חוקים/הלכות) שונים. למשל : פה מותר לאב לנשק את בתו על לחיה טולבטא בכך את אהבתו ואילו פה אסור בתכלית האיסור וזה אמוני כך שאין לחלוק על זה!!! פה מותר להתגרש. זה כבר נורמטיבי, ופה זה סוף העולם. למה הנורמות שונים כל כך? הנורמות שונים כי בכל חברה ניתן לשמור על הסדר (זוכרת סדר ציבורי?) רק בצורה אחרת. בחילונית ניתן לשמור על הסדר כשיש חופש למשל להתגרש. ולא חייבים לרוץ לשאול את השוטרים ואת פקחי העיריה מהם כללי הרחצה למשל. אבל, בחברה החרדית אסור להתגרש וקובעים את זה כלא נורמטיבי ופגם בגלל סיבות כלכליות. בחברה החרדית קשה לקיים 2 בתים (שכר דירה2X ארנונה2X הכל 2X) מאיפה הכסף? אין! בפאטריארך לומד בישיבה!!!

../images/Emo46.gifהערב הפגנה בבני ברק נגד ניו פארם

ביום שישי יצאו מודעות נגד בית מרקחת ניו פארם, שקיומה בתוך השכנות החרדיות פוגע באוירה החרדית, הערב כבר הסתובבו רמקולים לצאת להפגנה, ולמה???? אסור שתהיה חנות של בית מרקחת יפה עם כל המוצרים? אסור שתהיה חנות שמוכרת גם בשמים וגם מוצרי ניקוי ומוצרי תינוקות, ודאודורנטים ותרופות? מישהו אמר לי שמוכרים של לא עלינו קונדומים מכל מיני סוגים, אבל לא נראה לי שזה נכון, בעלת החנות היא אשה חרדית והיא לא תסתבך עם החניוקים, שגרים בכל הסביבה. העיקר שיש לכל המשועממים בבני ברק מה לעשות במוצאי שבת ארוך.

סוג ב

New member
אוווו../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

הרבה זמן לא הייתה איזה הפגנה.. טוב שפתחו ניו פארם

יוניבי

New member
ישנם חרדים וחרדיות, שההפגנה זו דרך להכיר

ואני לא מדבר על "שבאבניקים" כן כן ישנם חרדיות שנהנות מההפגנות זה מביא להן אורגזמה לראות את החברה רצים מרביצים וזורקים אבנים, חלקן נהנות להתערבב בקהל המפגינים, וישנם כאלה שבאות עם הבעל. בנוסף יש את אלו שנדלקות על המדים, כמו שיש בכל חברה בנות שמדים עושים להם א"ז. הן נהנות לצעוק על השוטרים להידחף ע"י, וכד' אז אל תשפטו אותם כ"כ מהר, זו הדרך שלהם לחוות...

../images/Emo216.gifסתם ראש בקיר

לא מבינה מה ההבדל בין זה לבין עוד סניף של יש הרי ברור שלא ימכרו שם חזיות תחרה. נראה לי שמישהו שמינה את עצמו למנל של העיר, נעלב שלא התייעצו איתו ואולי גם לא שילמו לו, אז הוא מנפח שרירים.

למעלה