שבת שלום

שבת שלום

אני יודעת שרובכם עדיין מאןלצים לשמור שבת... אני יצאתי בשאלה לפני מס שנים.. סתם שתדעו שלפעמים יש געגועים לתמימות ולנאיביות שבלהיות דתיים.. בלי דאגות. בלי תככים .. פשוט געגועים לתמימות.. :) אולי זה דעדןועים להיות ילדה וזה לא קשור ליציאה בשאלה. אבל בניגוד לחילוני אני לא אלך ויעשה סיבוב בשכונה שגדלתי... ולא אפגוש חברות שהיו לי אז.. אז הגעגועים נשארים וזהו לא שכל חיי אני מתהלכת בהרגשה של געגועים אבל לפעמים זה מתפרץ... כתבתי על זה פוסט בבלוג אשמח אם תגיבו :) ואשתדל להשאר פה ולהגיב מידי פעם :)

הלומהX

New member
במקרה שלך זה מזכיר לך תמימות ונאיביות

במקרה של אחרים - זה מזכיר להם שחיתויות, שקרים, עבודה בעיניים, שיעבוד, חוסר חיבור לרגשות, הליכה עיוורת, עדריות, ועוד.. ואולי את באמת מתבלבלת עם געגועים לנאיביות ילדותית, כמו הרבה אחרים. ולא לשכוח שב10-15 שנים אחרונות חל שינוי מהותי בתחום התמימות האנושית, בלי קשר למגזר ממנו באת. בארץ של לפני 15שנים, אנשים עדיין שיחקו גולות, גומי, גוגואים ולא ידעו על כל הריכולים הוירטואלים הכי חמים, או הרוע של בעל הטור הכי מושמץ. אנשים לא ידעו על כמות הנאצות המזוהמת שרק הוירטואל יכול להכיל או האונס האכזרי אצל השכנה ממול. זה שהדברים לא היו ידועים, לא אומר שלא התקיימו. זו לא ביקורת או משהו, אבל אנשים צריכים להבין שזה בדיוק אותו געגוע אותו חשה נערה אמריקאית לעיירה הקטנה והשקטה ממנה הגיעה.. ולזכור שהרבה עושים אידיאליזציה לנוסטלגיה. הרי את לא באמת מתגעגעת להלכות ומשמעותן (נראה לי).

עץ שתול

New member
קוראים לזה

געגוע שאינה תלויה בדבר. גמני מתגעגע לימים שלי בישיבה, לחויות הילדותיות, אבל זה אומר שלו יכולתי הייתי עכשיו הופך את הקערה על פיה.

את יודעת ש...

געגוע - הוא לא בהכרח הרצון לחזור. אז מה? גדולים וטובים מימך מתגעגעים לימים ולתקופות שחלפו ולא ישובו, וזה עדיין לא אומר שהם רוצים לחזור לתקופות האלה... כייף להיזכר בימים טובים בשנות הילדות בבית הישן בחברים בתקופת היציאה בשירי שבת מבית אבא באנערף געגוע זה זיכרון מתוק מפעם.

געגועים לתמימות

מוכר כל כך. געגועים למקום שבו לא יודעים כלום ולא מקבלים החלטות. לא נאלצים לחשוב, לקחת סיכונים, להסתכל לחיים בעיניים. לפעמים אני חוככת בדעתי האם הייתי רוצה למחוק מהתודעה שלי כמה דברים. להשאר בנקודת התמימות, יש שיאמרו 'הטהורה' ויש שיאמרו הנאיבית. הבורות היא גן עדן לשוטים. אין שכל אין דאגות. וכיו"ב.

rachel437

New member
זיו השכנה

עולם הבא אין בו לא אכילה ולא שתייה אלא צדיקים יושבים ועטרותיהם בראשיהם ונהנים מזיו השכנה
, (ברכות יז)

למעלה