שבת שלום

אשבל1

New member
שבת שלום

הבוקר בנסיעה מוקדמת לבדי ברכב, הושמע ברדיו השיר: "תתארו לכם עולם יפה, פחות עצוב ממה שהוא ככה
ואנחנו שם הולכים, עם שמש בכיסים ...
"

https://www.youtube.com/watch?v=vYmy3t2Z0VI

מה שלומכן? מה אתן מדמיינות בעולם יפה יותר? עצוב פחות? ...

mykal

New member
שיר מדהים,

נו, טוב שלמה ארצי.
אני לא מנסה לדמין עולם שונה ממציאות חיי,
כדי לא להתאכזב.
אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה--אפשר להתפלל על העתיד.

אשבל1

New member

עדיה222

New member
אשבל - מאבק...

אשבל היקרה, מתרחש מאבק: צד אחד בעדך, צד שני נגד שלמה ארצי. האם לפתוח את השיר?
"עולם יפה, פחות עצוב ממה שהוא ככה" - אני חושבת שבשבילי "העולם" תמיד היה יפה עד מאוד, יפהפה ונהדר. והשאלה היתה תמיד איך אגיע לאותו יופי של העולם. ובדרך כלל "העולם" לא נתפס בעיניי כ"עצוב" אלא כמלא קשיים - אלימות מצד אחד, דיכוי וכפייה מצד שני. האלימות וחוסר החירות העסיקו אותי יותר מאשר העצב. ועל פניהם של חסרי-החופש אני לא רואה עצב, אלא רואה חיים-קשים, והתמעטות, היפחתות.

אני זוכרת שבשנות ה-90 כשהתחילו לגבש את המושג "דור שני לשואה", שלמה ארצי השתתף בתוכנית טלוויזיה של שיח בני הדור השני. אני מאמינה שהוא באמת הכיר עצב גדול בבית הוריו.
"בתים עצובים", או "בית הורים מלא עצב" - ובכלל בתים שנגף בהם אבדן, שכול - בהם עצב מתמיד, זה נכון כל כך. אבל אני חושבת שהעצב הוא בתוך הבית, בתוך המשפחה המסויימת, ולא ב"עולם".

כמובן, ישנה התופעה של "העולם שחשך" - כשהאבדן מושלך על העולם. אני חוויתי זאת כמו כל אחד אחר. כשהעולם מאבד את אורו, הוא לא פחות יפה, אלא היופי שלו לא נוגע ולא רלוונטי. העולם הנוצץ הופך אז להיות כמו אולם ענק שמואר בנורות של 40 וואט.

אשבל1

New member
לצערנו הצדדים הכואבים שבחיים/בעולם מגיעים אל

כל אחד, אני חייבת להודות שקיים בתוכי החלק העצוב לצד החלק השמח... וכך אצל כולם, רק המינון משתנה, לא כולם מוצאים את האיזון....

כמה כאב לי השבוע כשבני הצעיר נאלץ להתמודד עם מות כלב... הרי באותם רגעים בשבילו העולם עצוב וכואב וזה משאיר צלקת... כמובן שלאחר מכן דמיינתי איתו עולם יפה יותר.. שלצד הזיכרונות והגעגוע לכלב הזה ... הוא יוכל לאהוב ולטפל בכלב אחר...

כרגע מבחינתי העולם יוכל להיות יפה יותר כשיוחזרו שלושת הנערים החטופים, זו תקווה לדבר שעשוי להתגשם ...

לגבי מה שאבד בחיי ולא ישוב עוד... זה החלק העצוב...

mykal

New member
מענין, כשפתחי את השיר,

רציתי להתיחס לאותה תכנית רדיו שהשתתף ארצי,
כדור שני, וויתרתי כי פחדתי להגרר לכתוב על עצמי--
והנה זה קורה,
גם אני תחת ההגדרה של 'דור שני לשואה'
אבל אני הגדרתי עצמי 'כניצולת שואה'
גדלתי בבית שמח, מלא חיים, אמא הלבישה אותנו הכי מענין ויפה ומיוחד,
ושרה לנו, המון,
ולקחה אותנו לים, עם המון חויות,
והמטבח שלה היה עשיר ומענין.

אם היו לי רגעי עצב--זה קרה בספרים, ובאמירות של אבא
(שלא היה בתופת ההיא) ופשוט רצה לחנך אותנו, ולספר על אמא.

השיר לדעתי משקף לא את העבר, אלא דוקא את הרגעים הקשים--
העצובים מהדברים הקטנים שעוברים עלינו ביום יום.
גם אם המהלכים של המציאות הם יותר גדולים--אבדן של הורים--
עדין זה בתוך הטבע.
ההפך, שהורה קובר ילד--זה נגד הטבע.
לא שקל לנו--הענין הוא המקום של ההתמודדות. שאין ספק שיש בה רגעים מטלטלים--
השאלה איך חוזרים לשגרה.

עדיה222

New member
אשבל - הנה פתחתי את השיר ביו טיוב

בגלל הבעד, כלומר בגלל ה-בעדך ובעד השירים שלך...

עדיה222

New member
אשבל, ההתנגדות לשלמה ארצי כלל לא אישית...

הצעירים במשפחתי הכניסו אותי כבר מזמן בסוד המחלוקת הכללית בעד ונגד שלמה ארצי. אחד סיפר על המוצב בלבנון (כן, מזמן), עם המריבות האלה, להשתיק או לא את הדיסק של ארצי...
אשבל מאחר שאת בצד של הבעד לא אפרט את הביקורת הקטלנית של הצד שלנו... ביקורת? טעם? קשה להבחין בין ביקורת לטעם.

אשבל1

New member
אני רק בעד שירים !

זה לא מחייב שאני אעריץ את הזמרים, לפעמים כן, אבל ממש לא בהכרח.. אני גם לא מעריצה של שלמה ארצי, אין לי בעד וגם לא נגד... אולי אח"כ אחפש בגוגל, אני סקררנית:)

למעלה