וואוווו .................. איזו דרך עושה השבת!!
שבת שלום ומבורכת.שבת שלום ושקטה
עוד גופות אותרו ע"י צה"לשבת שלום ומבורכת.
בשורה קשה לתחילת השבוע.עוד גופות אותרו ע"י צה"ל
לגופי ביטחון מסויימים ידוע בדיוק מי חי ומי לא. יתרה מכך, גם מקום המצאם של חלק מהחיים ידוע, ואם זה היה אפשרי היו מחלצים אותם. עצם זה שחטופים מתו ומתים (ולא "רק" סובלים) זה מאד עצוב, אך חילוץ הגופות (שדבר מותם של רובם היה ידוע לגורמי ביטחון גם אם לא למשפחות ולציבור) מאפשר לפחות סגירת הואקום הנוראי של משפחותיהם.בשורה קשה לתחילת השבוע.
לגופי ביטחון מסויימים ידוע בדיוק מי חי ומי לא. יתרה מכך, גם מקום המצאם של חלק מהחיים ידוע, ואם זה היה אפשרי היו מחלצים אותם. עצם זה שחטופים מתו ומתים (ולא "רק" סובלים) זה מאד עצוב, אך חילוץ הגופות (שדבר מותם של רובם היה ידוע לגורמי ביטחון גם אם לא למשפחות ולציבור) מאפשר לפחות סגירת הואקום הנוראי של משפחותיהם.
עצוב לקבל הודעה 6 חטופיםנרצחו בעזה, ושקט דממה מצד ארה"ב וכל העוסקים בעסקת בחטופים, והפסקת אש.
למה? לביידן היה מה להודיע עוד בשעות הלילה, אבל ראש הממשלה שלנו שתק והשאיר לדובר צה"ל לפרסם את המידע. רק שעות אח"כ היה לו (ולרעיתו) מה להגידעצוב לקבל הודעה 6 חטופיםנרצחו בעזה, ושקט דממה מצד ארה"ב וכל העוסקים בעסקת בחטופים, והפסקת אש.
הוא המתין עד שההודעה (שפורסמה ברחבי המדינה באופן לא רשמי כבר אתמול) הגיעה באופן רשמי לכל המשפחות המעורבות. אשריהו על כך.למה? לביידן היה מה להודיע עוד בשעות הלילה, אבל ראש הממשלה שלנו שתק והשאיר לדובר צה"ל לפרסם את המידע. רק שעות אח"כ היה לו (ולרעיתו) מה להגיד
רשויות המדינה (כמדומני צה"ל במקרים האלה).תפקיד מי להודיע?
לא מצפים. כן מצופה ממנו, בדיוק כפי שעשה, לא לצאת בהצהרות לפני שכל המשפחות עודכנו על-ידי הגורמים המוסמכים ואישרו את דבר הפרסום.מדוע מצפים מראש הממשלה לבצע את עבודת רשויות המדינה צה"ל במקרים האלה.
כתבתי את זה לפני שידעתי שהחטופים שרדו את הגיהינום כמעט 11 חודש עד שנרצחו כשהמפלצות הרגישו בהתקרבות כוחותינו.לגופי ביטחון מסויימים ידוע בדיוק מי חי ומי לא. יתרה מכך, גם מקום המצאם של חלק מהחיים ידוע, ואם זה היה אפשרי היו מחלצים אותם. עצם זה שחטופים מתו ומתים (ולא "רק" סובלים) זה מאד עצוב, אך חילוץ הגופות (שדבר מותם של רובם היה ידוע לגורמי ביטחון גם אם לא למשפחות ולציבור) מאפשר לפחות סגירת הואקום הנוראי של משפחותיהם.
כמוך לא מקנא בחיילים 'המעורבים' (לא במובן השלילי כמו שזה אולי נשמע) באירוע. אבל כן חושב שצריך לתחקר אותו ובדחיפות. יתכן למשל שאם במקום חיילים 'פשוטים' כוח מובחר שמתמחה במצבים כאלה (ימ"מ למשל? סיירת כלשהי?) היו נכנסים לאזור, שהאירוע היה יכול להיגמר אחרת.כתבתי את זה לפני שידעתי שהחטופים שרדו את הגיהינום כמעט 11 חודש עד שנרצחו כשהמפלצות הרגישו בהתקרבות כוחותינו.
לא מקנאת בחיילים שעשו הכי טוב שהם יכולים אך התוצאה שנגרמה ממעשיהם נוראית.
לפי הפרסומים הרשמיים החטופים נרצחו כיומיים לפני שכוחותינו הגיעו אליהם. זה לא שמישהו לא נזהר בזמן ההשתלטות, זה שהמפלצות הבינו שמתקרבים אליהם ולא חיכו עד שהחיילים (לא ימ"מ, אך בכל זאת לוחמים מובחרים) יגיעו.כמוך לא מקנא בחיילים 'המעורבים' (לא במובן השלילי כמו שזה אולי נשמע) באירוע. אבל כן חושב שצריך לתחקר אותו ובדחיפות. יתכן למשל שאם במקום חיילים 'פשוטים' כוח מובחר שמתמחה במצבים כאלה (ימ"מ למשל? סיירת כלשהי?) היו נכנסים לאזור, שהאירוע היה יכול להיגמר אחרת.
יכול כמובן להיות שהתוצאה הייתה זהה. אבל בשביל הסיכוי הקטנטן יתכן שהיה נכון לפעול אחרת. מאחר ועדיין יש חטופים בשלל מקומות ברצועה (כנראה) ולפחות חלקם ככה"נ עדיין בחיים, תחקיר מבצעי והפקת לקחים נראים לי כרגע משימה דחופה של ממש (כמובן שלא בהכרח לפרסום).
הדרך הנכונה לדעתי בכלל לא להתגאות על שיחרור בהודעות רשמיות.לפי הפרסומים הרשמיים החטופים נרצחו כיומיים לפני שכוחותינו הגיעו אליהם. זה לא שמישהו לא נזהר בזמן ההשתלטות, זה שהמפלצות הבינו שמתקרבים אליהם ולא חיכו עד שהחיילים (לא ימ"מ, אך בכל זאת לוחמים מובחרים) יגיעו.
בדיוק כפי שנתניהו הסביר:כתבתי את זה לפני שידעתי שהחטופים שרדו את הגיהינום כמעט 11 חודש עד שנרצחו כשהמפלצות הרגישו בהתקרבות כוחותינו.
לא מקנאת בחיילים שעשו הכי טוב שהם יכולים אך התוצאה שנגרמה ממעשיהם נוראית.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.