שבת שלום

ש איילת

New member
שבת שלום

קראתי משהו מעניין בחוברת "פרמקלצ'ר" (חקלאות ברת קיימא) שקשור לפרנסה/עבודה ואני רוצה לשתף: נאמר שם שהגיוני שבחיי היום יום שלנו נלמד מגוון גדול ככל האפשר של מיומנויות. כי לאדם שהתמחה כל חייו בעבודה אחת יהיה קשה יותר להתמודד עם מצב בו פתאום עבודתו מיותרת, לעומת מישהו שיש לו מספר הכנסות קטנות ממגוון מקורות. ככל שאדם יודע יותר מיומנויות כך יש לו יכולת טובה להתפרנס ממגוון דרכים, יש יותר מה להציע לאחרים... השוו את הרעיון הזה לעץ: כמעט לא קיים עיצוב פרמקלצ'ר ללא עצים. הסיבה: ריבוי הפונקציות והתפקודים של עצים (מזון, חומרי בעירה, חומרי בנייה לבני אדם ומגוון רחב של השפעות מועילות שיש לחילופי האנרגיה של העצים על מערכות אקולוגיות על פני כדור הארץ..).

siv30

New member
אני חושבת שהיום קיימת מגמה

כזו לא רק בגלל היכולת להתפרנס אלא גם השחיקה שבמקצוע אחד "לכל החיים" מובילה אנשים שונים לקחת יוזמה ובאמצע החיים לעשות הסבה למקצוע אחר. פעם קראתי שאדם ממוצע בעולם המערבי עושה או צריך לעשות הסבה כזו כל 15 שנים כי בפרק הזמן הזה עולים מקצועות חדשים, נדרשות מיומנויות חדשות וכד'. אף פעם לא חשבתי על הנושא בדימוי של עץ, אבל תודה שהארת את עניי.

שנה טובה

ומה זה עשה לך ? מה את יודעת לעשות ? או מה בא לך ללמוד ? מה בכיף שלך לעשות ? אני יודע על עצמי למשל שהרבה שנים הסתובבתי עם הרגשה של חוסר מיומנויות טכניות, וכבר כמה שנים טובות שאני מוכיח לעצמי את ההיפך וזה ממש כיף. חוץ מזה שזה באמת כיף ענק לעשות דברים לבד. אשתי למשל, מצאה ספר שנותן מתכונים והדרכה על יצור חלופי של מוצרים תעשייתיים. היא הכינה לפני כמה ימים קרם הגנה נגד השמש, זה עדיין בבדיקה. זה נהדר לדעת שאפשר אחרת, ממש משחרר. לא צריך לחכות שאין עבודה. אבל לכל אחד העניין הזה מדבר ממקום אחר, ואולי גם לא מדבר בכלל. בקיצור אפשר לבוא לעניין מכל מיני כיוונים, יום טוב, אמיר

ש איילת

New member
אהבתי את הרעיון

שככל שיש יותר מיומנויות אפשר לעבוד ביותר דברים..נפתחות אפשרויות עבודה נוספות.. מצד שני, כשלוקחים תחום מסויים ומתמקצעים ולומדים אותו לעומק ויודעים אותו ביסודיות...זה יכול להיות נפלא גם כן (..אבל תמיד טוב שיש עוד ידע בעוד תחומים). מעניין שגם אני הסתובבתי עד לא מזמן עם הרגשה של חוסר מיומנויות טכניות ובימים אלה אני עובדת על זה על מנת להוכיח לעצמי את ההיפך.. מיומנותי העקרית עכשיו היא לחפש עבודה בתחום אותו למדתי. המטרה: שיזמנו אותי לראיונות עבודה בתחום אותו למדתי. למצוא עבודה זו עבודה בפני עצמה! (אני מוזמנת ל- 2 ראיונות עבודה בתחום למרות שאנשים אומרים שהמצב קשה ואין.. ורק בתחילת החודש התחלתי לעבוד על זה ברצינות!). אם לא ילך (אני מקציבה למציאת העבודה בתחום שלמדתי זמן של נניח שבועיים) אצא מהמקובעות וארחיב מעגלי חיפוש עבודה לעוד תחומים אותם אני יודעת לעשות וכאן באמת כדאי לשאול עצמי מה אני עוד יודעת לעשות טוב פרט לעבודות מזכירותיות..). בכיף שלי- אני רוצה לעורר מחדש את החלק האמנותי והיצירתי שבי..כתחביב ולשעות הפנאי..(נגינה, ציור, פיסול..) היום אני מתחילה ללמוד מיומנות חדשה: אילוף כלבים..(יש כלב עקשן בבית:)) הייתי רוצה לדעת יותר על הצומח.. אולי בעתיד אלמד משהו שקשור לרפואה משלימה- משהו שקשור למגע אולי.. חלק מהרעיונות לא ממש מגובשים כפי שאתה שם לב. העניין הוא באמת לבוא לכל עניין מכל מיני כיוונים, ולהיות גמישים.. ולא להיות יותר מידי מקובעים. בהצלחה לאשתך! (יצור חלופי של מוצרים תעשייתיים. מעניין. הכוונה לחומרים שהם יותר ידידותיים לסביבה?) שנה טובה איילת

למעלה