שבת שלום:)

ירדן פ

New member
שבת שלום:)

מה קורה אנשים תקשיבו כשהייתי קטן מאד אהבתי אורגמי והייתי גם טוב מאד בזה לאחרונה זה חזר לי ומסתבר שהכישרון הקטן שהיה לי לזה לא ממש נעלם.. אני רוצה ללמוד לעשות מניאטורות מניר מה אני צריך לעשות? איך מתחילים? איך לומדים? מה צריך? תודה לכולם:)

ירדן פ

New member
הכי קטן שהצלחתי :\

מכונית שדי מזכירה לי אופל ישנה חחח די קטנה האמת .. מורכבת מ-2 דפים קטנים עשיתי אותה עם פינצטה כי מאד קשה לקפל אותה בגודל הזה חמוד לאללה

גילה או

New member
ממש חמוד.אם אתה רוצה לראות עוד

מיניאטורות בדף מספר 7 בדפים פעילים של הפורום יש שרשור בנושא מיניאטורות ויש שם כמה תמונות .

mirigami

New member
יש תחרות מניאטורות בסוכות

תתכונן בקרוב יפורסם התקנון

ירדן פ

New member
כה אבל עוד לא עניתם לי

איך עושים מניאטורות? איזה גודל של ניר? איזה כלים צריך וכו'.?

ירדן פ

New member
קבלו

זה לא הכי קטן בעולם אבל זה יפה מימין לשמאל: עגור .. מונח על מטבע שקל, ארונית לספרים, וקופסה מרובעת שנסגרת ונפתחת

גילה או

New member
לגבי מיניאטרות .

לא בטוחה שיש "חוקים "לגבי זה .בתחרות שהמרכז הכריז עליו הדגמים צריכים להיות עד 5 ס"מ מרובע.אבל באופן כללי לדעתי מיניאטורה זה דגם קטן .כמה קטן?כמה שיותר. יש מקפלים כמו גלעד נאור שיש לו באתר שלו מיניאטורות מקסימות,שלא מקפלים עם כלי עזר כמו פינצטה.איך גלעד הגדיר זאת -הוא משתמש רק בקצות אצבעותיו ומשהוא שקשור לאנרגיה קוסמית.... לגבי מקפלים אחרים ,ראיתי קיפולים פיצפונים ממש שקשה לי לחשוב שניתן לקפל אותם בלי כלי עזר .על כך כל מקפל יוכל לענות לך בשם עצמו.

bshuval

New member
במפגש האוריגאמי בסן דייגו,

מקפל בשם מארק סאליירס קיפל סוסים של מונטרול לכל אורך הפגישה. (מהספר "origami sculptures"). אחד הסוסים שהוא קיפל, ללא כלי עזר, היה ממש פצפון. לגבי מה זה מיניאטורה: אני חושב שזה תלוי בסיבוכיות (complexity) של הדגם. לקפל את הצרעה של ג'ייסון קו (שדורשת קיפול הנייר ל-36 חלקים... ) מנייר של 25 סנטימטר, זה מיניאטורה לדעתי... לקפל את העגור מנייר של 1 סנטימטר זה מיניאטורה (למרות שראיתי קטנים יותר...).

giladznaor

New member
מיניאטורות

אני מקפל הרבה מיניאטורות כי תמיד קל ללכת עם חבילה של דפים בגודל 7.5 ס"מ בכיס, ולקפל כשמשעמם (אוטובוס, רכבת, מטוס, ...). כמו שbshuval ציין, אין הגדרה לגודל של דף מיניאטורי. ביפן ראיתי תצוגה של עגורים, כשהכי קטן שם מקופל מדף בגודל מילימטר על מילימטר (הייתה זכוכית מגדלת כדי שנוכל לראות), אם כי קיפלו כבר עגורים יותר קטנים. ולכיוון השני, פגשתי ביפן נעד מקומי שמקפל רק, אבל רק, מנייר foil בגודל 15 ס"מ. וזה כולל את הבהאמוט של סאטושי קמייה והמלאך גבריאל של הוג'יו טאקאשי... כאמור, אני מעדיף לא להשתמש בכלים, למעט הידים, מהסיבה הפשוטה שאני לא מתכוון להתחיל להסתובב עם פינצטה וזכוכית מגדלת בכיס לכל מקום. ולגבי איך עושים מיניאטורות, אז הנה כמה טיפים שלמדתי: 1) מקפלים מדף קטן, ומשתפרים עם הזמן. 2) ראה 1. 3) ראה 1. 4) ראה 3.

bshuval

New member
Small foil paper, tools.

Hmm. I know some people who fold almost exculsively from 15cm (it's 6" now...) foil... As for tools - I also prefer not to use any tool. (This doesn't talk about miniatures, but about folding preferences in general). However, sometimes I use a blunt instrument (whatever I can find) to help me open a pocket, or lift a flap. If the paper is thick or multilayered, and I need a sharp crease, I sometimes take a pen and use that to enforce the crease. Both cases, however, are very rare. For the majority of times I use nothing. (Also, recently I have found myself folding at meetings (my ears work and my hands fold) where I have no tools)). For details some people use tweezers. I should too, but I don't because I am too lazy to go and get tweezers. So, I do what I can with my hands... Interestingly, I don't use tools at all when folding modulars. Some people use paperclips/tape/glue to hold the units together. I struggle with them until everything is locked together.​

ליהי ס

New member
מניאטורות.....

לגבי השאלות שלך: אין כזה דבר ללמוד אוריגמי מיניטורי! אתה פשות לומד דגם מסוים ומנסה לעשות אותו אחי קטן שאתה יכול... אין גם "גודל נייר" אתה בוחר את הנייר לפי הגודל הרצוי ולפי היכולת. אין גם חוקים מסוימים ברור שעדיף להישתמש רק בידיים (כמו גלעד נאור אני משתדלת ללכת בעקבותב!) אבל לא תמיד זה אפשרי, בקיצור זה תלוי ביכולת האישית!

למעלה