שבת שלום..

שבת שלום..

אנא תוכלו לבדק אם עשיתי נכון את האקסאקורדים ולענות על שאלותיי הלא ברורות? אכתוב גם כאן את השאלות: 1. האם שיניתי/כתבתי את המעברים במקום הנכון? 2. מדוע משנים את האקסאקורים? תשובה: בגלל שפעם עד המקום ההוא היו צלילים. האם זה נכון? תוכלו לעזור לי לפרט יותר? שאלה שלא קשורה לאקסאקורדים.. 3. יצירה מתחילה בסולם מינורי ועוברת למג'ורי.איך קוראים למעבר הזה? תודה מראש לכל העוזרים.

מפתחות

אני משתמשת רק במפתח סול כך שאני יודעת רק לקרוא אותו. תוכלו לתת לי שיטה או דרך לימוד כדי ללמוד את מפתח פה? כי החלק עם הספירה מהנקודתיים מעצבן נורא.. תודה.

הקובץ.

משום מה בפורום הזה לא הצלחתי לעלות את הקובץ (לעומת פורום אחר). לכן אני העלתי אותו בקישור: http://img139.imageshack.us/my.php?image=123456898nv5.png

dombi7

New member
שאלה קטנה

אתה יכול או כל אדם אחר להסביר מה זה אקס-אקורד? אני לא מוכר עם המושג הזה... לפחות שאני אדע מה זה לפעם הבאה שמישהו יגיד את זה. זה משוג באמת מוזר. מאיפה זה מגיע? בכל מקרה מעבר ממינור למז'ור נהוג לעשות דרך דרגה שביעית. כלומר אם אנחנו בסול מינור נגיד, אז אם נעשה לאחר זמן מה דרגה שביעית שהיא פה מז'ור זה יכול להוביל אותנו אל סי במול מז'ור, כי פה הוא החמישית שלו. אין לי מושג אם יש לזה שם, אבל אני יודע שבתיאוריה ככה עושים מעבר ממינור למז'ור. דרגה שביעית שמובילה למז'ור המקביל. זה כמובן אם התכוונת למז'ור המקביל, אם התכוונת לכל מז'ור אחר, זה כבר תלוי בכמה מהלכים בא לך לעשות את זה...

למעלה