שבת שלום

magenta73

New member
שבת שלום

אפשר לדבר על דברים אחרים חוץ מפורנו?... אמ... אפשר?.... לא, רק שאלה, כן...
בכל מקרה, אולי נצליח להתדיין על כל העסק הזה-

mika tal

New member
"אסור שחופש הביטוי והדמוקרטיה

ייכנעו בפני האיומים וההסתה". קראתי את הכתבה והתקוממתי מאוד כנגד היחס המזוויע של בג"ץ ותופעת האלימות מצד החרדים. לצערי, זו לא הפעם הראשונה, שמנסים לרמוס ולחנוק את חופש הדיבור, דעותיו ואמונותיו של האדם. לחרדים אני אומרת: דרך ארץ קדמה לתורה.. שכן, מעשי האלימות שלהם אינם מקרבים אותם להבנה, ובטח שלא לאלוהים.. עם המשטרה ש"מתקפלת" גם יש לי בעיה, שכן, הייתה יכולה לאבטח את האירוע, אך הציע חלופה לקיים את המצעד בתוך מתחם סגור, וחבל... כחברה נאורה ו"דמוקרטית" הייתי מצפה לקצת הבנה ורגישות..

סימפתי

New member
When in Rome do as Romans do

קהילת ההומו-לסבית השיגה הכרה בזכויות. לא מדובר בדמוקרטיה או בחופש הדיבור. אלא, ובעיקר בהתרסה דווקא להכעיס... נהוג בכל העולם לכבד את האמונה הדתית של אנשים. המצעד בירושלים מיותר ויוצר רק בומורנג ברוב הציבור הסובלני. שמוכן לקבל ולהכיל את השונה ואת החריג. בעיר הקודש ירושלים בת אלפי השנים Let bygones be bygones

זמשוש

New member
עסק בעייתי

מצד אחד מקומם לראות את מעשיהם של החרדים כנגד המצעד מספיק להיזכר בדקירה שהיתה בשנה שעברה... ולמה שלא לקיים את המצעד איפה שרוצים במדינה הדמוקרטית הזו? מצד שני לא ברורה לי ההתעקשות הזו שלקיים את המצעד דווקא בירושליים למרות כל ההתנגדות המפחידה הזו ונכון... אם אנחנו כבר לא נמנעים מאירועים שכאלה בגלל חשש מפיגועים, למה שנפחד ונימנע בגלל חשש מאנשים שהם חלק מאיתנו? אבל דווקא בגלל שהם חלק מאיתנו... למה לעשות דווקא ולעורר סוג של מלחמת אחים? אני בעד לקיים את המצעד בירושליים ולא לתת יד לכפייה הדתית הזו אבל אני מפחדת ממה שעלול לקרות אם הוא אכן יתקיים שם.

magenta73

New member
ואני חושבת

שיהיה הכי חכם לאוכלוסיה ההומולסבית לא לעשות את המצעד בירושלים, בגלל כל הבלגן הזה, ולהראות נכונות ל"שלום בית", תקראי לזה... להגיד - אנחנו רוצים לעשות את המצעד בירושלים, זו זכותינו הדמוקרטית, אבל אנחנו לא מוכנים לסכן חיים. וכך, לדעתי, הם יזכו להרבה יותר קולות תמיכה.

זמשוש

New member
לא בטוחה שזה מה שיזכה אותם

בקולות תמיכה... מי שלא תומך בהם או במצעד, לא יהפוך לתומך בעקבות הויתור לגבי מיקום המצעד...

magenta73

New member
הפוך-

אם הם יעשו את המצעד, אחרי כל הבלגן הזה הם יזכו להרבה יותר קולות נגד. ממסורתיים/מאמינים/לא קיצוניים וכו'. שבדרך כלל הם לאו דווקא בעדם, אבל גם לא נגדיהם.

למעלה