שבת שלום

snogal

New member
שבת שלום

ושלום לכולם, קהילה נחמד מאד יש כאן. יש מקום פנוי להצטרפות?
אז אחרי דחיות ארוכות מדי, גם אני (סוף סוף) בדרך להרכיב מכשירי שמיעה. (ככל הנראה 2 מכשירים) אומנם ברור שעבור כל אחד מכשיר שמיעה הוא אינדיבידואלי לחלוטין, אבל בכל זאת אשמח לשמוע הערות והארות מאנשים. כיוון שאני סטודנט המכשיר אמור לסיע בעיקר להרצאות וגם לעמידה מול קהל (שאז אני גם נתקל ביותר בעיות עקב שאלות שמופנות מאנשים אחרים שאני מתקשה לשמוע אותם. בהרצאות שאני מקשיב אני יושב בשורה הראשונה ואז הבעיה פחות לחוצה אם כי מורגשת עדיין). המכשירים שכנראה עומדים על הפרק הם: eXtra של PHONAK דגמי 160/180 של APHERMA ו CIELO של SIEMENS שאלה נוספת לאלו המשתמשים בפונקציית ה FM. עד כמה מורגש השימוש בתוכנה זאת? עד כמה הוא נוח? כמו כן עד שאחזור לרופא הא.א.ג שלי יש כמה נקודות בבדיקת השמיעה שלא ברורים לי , מה משמעות ה SRT בבדיקת הדיבור? מה המשמעות של נסיגה במשך כמה שנים מהערך 30 בשתי האוזנים ל 36 ו 40 כיום? תודה רבה.

moran f

New member
בקשר לבדיקות

SRT הוא Speech Recognition Threshold - כלומר באיזו עוצמה אתה מסוגל לזהות דיבור. הנתון כשלעצמו לא אומר הרבה, הוא יותר חשוב בהקשר של עוד נתונית בבדיקה. המשמעות של הירידה בשמיעה תלויה בהרבה דברים ולכן אני חושבת שזו שאלה שרק הרופא שלך שמכיר אותך ואת כל שאר הנתונים יוכל לענות עליה. בלי לדעת מה הסיבה לליקוי השמיעה שלך (בין השאר) קשה מאוד לדעת כמה חשיבות לייחס לירידה הזו.

amitk80

New member
אני יכול להמליץ על עוד משהו

שלומות, אם אתם סטודנטים באוניברסיטת חיפה יש מאגר מיוחד לסטודנטים בעלי צרכים מיוחדים שיושב במעטפת ה highlearn. המאגר פתוח גם לסטודנטים חירשים וכבדי שמיעה. אם לא מצליחים לשמוע הרצאות אפשר להעזר בחומרי עזר שקיימים במאגר. בהצלחה, עמית

snogal

New member
תודה רבה.

אני קצת רחוק מהאוניברסיטה בחיפה. אני אשאל אצלנו מה הפרוצדורות

ניסיתי את ה-CIELO של סימנס

והוא פשוט מעולה !!! היה אתי שבוע ניסיון וממש נהניתי מהשימוש בו. זה נתן איכות שמיעה מעולה בייחוד בזמן שיחות. אף פעם לא שמעתי כ"כ טוב דיבור עד שניסיתי את המכשיר. לא בחרתי בו בסוף כי קודם כל זה מכשיר דיגיטלי מתקדם מאוד, מה שאומר שהוא מסנן רעשי רקע כדי שאתה תוכל לשמוע טוב יותר את מי שמדבר אליך או את הסביבה הקרובה שבה אתה נמצא. לי זה הפריע כי בתור אחת שהלכה יותר מ-20 שנה עם זוג מכשירי שמיעה אנלוגיים היה לי קשה עם זה שאני לא יכולה לשמוע את הכל בבת אחת. וגם שיש לי כ90-100 דציבלים בשתי האוזניים מכשיר דיגיטלי משוכלל כמו הCIELO לא חזק מספיק בשבילי והוא מתאים יותר לכבדי שמיעה. גם קלינאית התקשורת שלי אמרה את זה. ואני עברתי לסימנס אחר - INFINITY שהוא דיגיטלי עם יכולות אנלוגיות ואני מרוצה ממנו. אבל לדעתי לפי הצרכים שלך זה לא יתאים לך אלא ה-CIELO שהוא פשוט תותח. לגבי שאר המכשירים שניסית אין לי דעה כי לא נסיתי.

snogal

New member
תודה על העזרה

אין לי מספיק נסיון (או בכלל ) עם רעשי רקע ועד כמה הם עלולים להפריע לי כשהם מוגברים. אני חושב שאני אעדיף שהם יהיו מנוטרלים עד כמה שניתן. לפי מה שהבנתי CIELO די מתאים לי (ירידה של 40-50). תודה

המרחפת

New member
שים לב

מה שהיא אומרת הוא שבמכשירים הדיגטליים רעשי הרקע לא מוגברים אלא להיפך, הם מסוננים. כמו שאומרים, זה עניין של הרגל ועד כמה אתה מוכן לקבל את זה שיש משהו שמחליט בשבילך מה תשמע ומה לא.

snogal

New member
כנראה זה משהו

שאני צריך להרגיש ממש עם מכשיר השמיעה שאני אקבל (לנסיון). עד כמה שחודש יכול לתת אינדקציה מוחשית. תודה רבה.

למעלה