שבת שלום

טלטל73

New member
שבת שלום

חדשה כאן לצערי לא זוכרת תאריך וסת אחרון בתאריך 29/1/07 ביצעתי בדיקת דם והתשובה היתה שלילית. בתאריך 16/2/07 ביצעתי בדיקת שתן ביתית והתשובה חיובית. בתאריך 18/2/07 החלו כאבים , הפרשה חומה שהפכה לדימום באותו יום בלילה נגשתי לבדיקה בבית החולים ונעשתה לי בדיקת דם ה - B 150 הרופאים אמרו לי שככל הנראה מדובר בהפלה , הריון חוץ רחמי נתבקשתי לעשות מעקב B . מה גם שלא נצפה שק הריון בתאריך 20/2/07 ה-B היתה 231 בתאריך 21/2/07 ה-B היתה 375 בתארך 22/2/07 ה- B היתה 454 בעקבות הדימומים בוצעה לי ביופסיה - טרם התקבלה תשובה ה- B במגמת עליה האם העליה תקינה ? לציין שאני עדין עם דימום. מה זה אומר ? אני לגמרי חסרת אונים ומיואשת.

etti34

New member
היי טלטל

אני לא רופאה, ואני יכולה רק לענות לך מהידע והניסיון האישיים שלי כמובן. מבדיקות הבטא עולה כאילו חלק מהזמן הבטא עלתה באופן סביר, אך חלק מהזמן - לא. אני מניחה שעובדה זו, יחד עם העובדה שהתחיל לך דימום - הביא את הרופאים לאמר לך שההריון אינו תקין. לגבי העובדה שלא נראה שק הריון - לפי מה שאני יודעת ברמות בטא כאלה עדיין לא ניתן לראות שק הריון בכלל. אני יכולה לספר לך שלפני מספר חודשים נכנסתי להריון ומעקב הבטא הראה הכפלות "מדשדשות" של הבטא, אפילו טיפה גבוהות יותר ממה שאת מתארת, גם אצלי בסופו של דבר הגיע הדימום וההריון התברר כבלתי תקין. מה שאני מנסה לומר הוא, שייתכן מאוד שההריון אכן בלתי תקין, מצד שני - כפי שבנות נוספות מהפורום בוודאי יוכלו להעיד - כבר קרו דברים מעולם, והיו מקרים בהם הריונות שנדמה היה שהם "אבודים" לחלוטין - התבררו כתקינים. אני הייתי ממשיכה לבצע מעקב בטא כדי לקבל תמונה ברורה יותר. בהצלחה

טלטל73

New member
את חמודה

מחר אני אמורה לבצע בדיקת דם נוספת, נקווה לטוב. תודה לך.

לא ממש מבינה מה רוצים מחייך

עם ערכי בטא כאלה אי אפשר לראות שום דבר בא"ס, אז לא היה הרבה טעם לבדוק, ובכל מקרה אי-הדגמת שק הריון ברחם בשלב זה של ההריון *אינה* מעידה על הריון חוץ-רחמי. אינדיקציה הרבה יותר אמינה הם ערכי הבטא וערכי הורמונים נוספים (E2 ופרוגסטרון), שאמורים להיות גבוהים במצב של הריון. האם בדקו לך אותם? מה התוצאות? האם הכאבים שלך הם "כאבי מחזור" או כאבים חזקים וממוקדים? הבטא עצמה דווקא עולה יפה, מה שמפחית את הסיכוי לחוץ-רחמי (אם כי כמובן לא מוציא אותו מכלל אפשרות). יותר מזה, היות שאת לא זוכרת תאריך ו.א. ומן הסתם לא יודעת מתי בייצת, אין שום אפשרות להעריך את התאמת הבטא לגיל ההריון, והקריטריון היחיד שיש כרגע להתקדמותו הוא העלייה בבטא, שהיא כאמור תקינה. למה יש דימומים אם הכל תקין? יכולות להיות סיבות שונות ומשונות, אבל מה שחשוב לזכור הוא שבחלק ניכר מהמקרים, עם הדימומים, ההריון עדיין יתגלה כתקין ויימשך כסידרו. תמשיכי לעקוב אחרי הבטא - ברגע שעוברת את האלף אמורים לראות שק הריון בא"ס. מחזיקה אצבעות לעדכונים חיוביים בלבד!
עתליה

טלטל73

New member
היי עתליה

את שואלת את אותן השאלות ששאלתי את הרופאים ואין להם תשובות , בטח לא בשלב זה. הבדיקות היחידות שנתבקשתי לעשות היו מעקב B וביום חמישי האחרון גם ספירת דם. מעקב ה-B שנתבקשתי לבצע הוא יומי. (לא דו יומי) מבחינתכם תאורטית הכל אפשרי הריון חוץ רחמי , הריון שאינו מתפתח באופן תקין, הריון תקין ואפילו אפשרות לשני הריונות והפלה של אחד מהם. שוב, הכל אפשרי כל עוד אין ממצא פתולוגי. בכלל נאמר לי ואף נכתב שככל הנראה מדובר בהפלה וציפו לראות ירידה בערכי ה-B אך זה לא קרה. מחר אני אמורה לבצע בדיקת B וכולי תקווה לשמוע בשורות טובות. תודה לך ולילה טוב מבטיחה לעדכן.

למעלה