שבת שלום!

Patch A

New member
שבת שלום!

אני לא בטוח שהגעתי למקום הנכון.. אני סטודנט לרפואה, מסיים שנה ג'. הוסמכתי לפני כשנתיים כחובש צבאי (דרגה 05). הייתי מעוניין להתנדב במהלך הקיץ הקרוב במד"א. האם אני צריך לעבור שוב את הקורסים שמכילים אחוזים מאוד גבוהים של חומר שכבר למדתי כמה פעמים בשנתיים האחרונות (באוניברסיטה ובצבא) ולהיבחן שוב, או שישנה דרך אחרת? (למשל, רק להיבחן ללא הדרישה לקורס עצמו) תודה רבה מראש, איתי

Anusha

New member
נראה לי...

אתה כן צריך לעבור שוב קורסים מסויימים (קורס חובשים אני מניחה...), כי הקורסים של הצבא ומה שלמדת באונ' שונה מהקורסים במד"א. מבחינת מד"א, הקורסים שכבר עשית לא רלוונטיים להתנדבות שלך במד"א... אבל כדי להיות הכי בטוח, כדאי שתיגש (או תתקשר לפחות) לתחנת מד"א הקרובה אליך. שיהיה בהצלחה

קודם כל,

הגעת בדיוק למקום הנכון. בהקשר לשאלה שלך - תלוי בתור מה אתה רוצה להתנדב. אני, בתור חובש צהלי, הייתי באותה סיטואציה, רציתי להתנדב כדי לשפר מקצועיות, וגם כי זה מעניין אותי וכיף לי. ניגשתי לתחנה, ביררתי, מסתבר שאין שום בעיה שאני יתנדב בלי שום הכשרה של מד"א, רק על סמך החובשים הצבאיים שעברתי. בטח ובטח אחרי שלוש שנים של לימודי רפואה. מה שכן - אם אתה רוצה להתנדב בתור נהג אמבולנס, אתה צריך לעשות קורס חובשים של מד"א. מזה אין מנוס. אבל אם לא, אני לא חושב שידרשו ממך לעשות עוד קורס, ואז תוכל להתנדב בתור חובש מלווה, באמבולנס לבן (רגיל) או ניידת טיפול נמרץ. שם תיהיה על תקן חובש מלווה. רק הבהרה, בנוגע לסמכויות - אין לך סמכות לשום פרוצדורה חודרנית. בנט"ן אבל לדעתי יהיה לך הרבה מה ללמוד, ותוכל לסייע לפארמדיק ולרופא בכל מה שנדרש. (כל הפרוצדורות, הכנת תרופות, בדיקה של חולה או פצוע, וכו) במידה ויש לך עוד שאלות, תרגיש חופשי לשאול. (גם אם הם נראות לך מטופשות..) אגב - בקורס חובשים בבה"ד, לימדו אותכם מה זה הולדר צויצה?

Patch A

New member
תודה רבה לך!

וגם לבחורה שמעליך, לא שכחתי
אני חייב לומר שמה שאתה אומר מאוד מעודד אותי. אני אצור קשר בהקדם עם התחנה אצלי בעיר ואברר את זה סופית. לא, לא בניתי על תפקיד של נהג אמבולנס, חובש מלווה זה בהחלט מספק. אני עדיין גם לא יודע לעשות פעולות חודרניות. בלימודי הרפואה עוד לא הגענו לזה. בבה"ד ראינו פעם אחת ותרגלנו אולי פעם אחת (תלוי מה, למי שהתמזל מזלו) אינטובציות (נדמה לי שרק רופאים מוסמכים לזה בצבא לא?), פולי, טרוקר וכו', אבל בטח שמעולם לא ניסיתי את זה על חולה חי ונושם כך שלא הייתי מסתכן
לעומת זה, לפתוח וריד אני יכול לא רע בכלל בכלל. שאלה - כדי לעלות על נט"ן לא צריך לעבור קורס נט"ן מיוחד? אני זוכר אצלי אנשים בשכבה (בתיכון אמנם) שעשו קורס 60 ואז היו צריכים להמשיך לקורס נט"ן.. לגבי הולדר צויצה - המממ.. לא זוכר בדיוק, אבל זה נדמה לי משהו שקשור להדברת חרקים? או שיצאתי חומוס?
שוב תודה איתי

sHaNi be

New member
לפי מה שידוע לי מברור בתחנה

חובשים צבאים כל עוד הם בצבא יכולים להתנדב אם זה לאחר הצבא אז הם צריכים לעבור קורס חובשים כך שככל הנראה תצטרך לעבור קורס נוסף

בקשר לשאלה

רק מתנדבי נוער שעברו קורס 60, זקוקים לקורס תארן כדי לעלות על נטן. כל הבוגרים, לא זקוקים לאותו קורס.. מה שקורה אם הם פעם ראשונה רוצים לעלות לנטן - הפרמדיק יושב איתם חצי שעה ומסביר להם על הציוד בנטן. אין לי ספק שלא תיהיה לך בעיה להשתלב בתוך צוות נטן.. אגב, בן כמה אתה, ואיפה אתה הולך להתנדב?

למעלה