שבת 16:15-18:00, שידור חי ביורוספורט, חד-יומי מבלגיה

שבת 16:15-18:00, שידור חי ביורוספורט, חד-יומי מבלגיה

מרוץ Primus Classic Impanis - Van Petegem
מרחק: 199 ק"מ
מזג אוויר: קריר עם אפשרות לטפטוף
מנצחי שנים קודמות: גרייפל-2012, ונמרקה-2013, ון אוורמאט-2014
משתתפים: מי שלא זכה בכרטיס טיסה לאליפות העולם בארה"ב. אין הרבה כוכבים, לכן יש סיכוי שיהיה מרוץ יותר אגרסיבי ולא ישחקו בלשמור אחד על השני.

בשבת גם מרוץ באיטליה לזכר פנטני, בהשתתפות נבחרת איטליה

במרוץ הנערך כל שנה ליד החוף האדריאטי באזור רימיני, משתתפת גם קבוצה שמוגדרת כ"נבחרת איטליה" וכוללת את ניבאלי, ויסקונטי, אוליסי ועוד רוכבים שייצגו את איטליה במרוץ הכביש באליפות העולם שייערך בארה"ב ביום א' בעוד שבוע.
ולמה אני מספר לכם את החדשות החשובות האלו?
למי שזוכר, בתחילת העונה של מרוצי הכביש בישראל (נדמה לי, או שזה היה בסיכום העונה הקודמת) התלונן בצדק דני אסקרוב שבמרוצי העילית בישראל, ברגע שיוצאת בריחה בתחילת המרוץ שכוללת נציגים של 3-4 הקבוצות החזקות בדבוקה - למעשה נגמר המרוץ, כי אף קבוצה לא רודפת ולקבוצות הזוטרות אין מספיק "כוח אש" כדי לבצע רדיפה כזאת. באותה הזדמנות הצעתי כאן בפורום שתורכב קבוצה נוספת שתהיה "נבחרת ישראל" שתשתתף במרוצים האלו וכך תהיה במרוץ קבוצה נוספת חזקה ובמקביל, הקבוצות החזקות הקיימות יוחלשו, מה שיגרום למרוץ מאוזן יותר.
אז הנה, יש לנו הוכחה שהדבר אפשרי. נכון שהנסיבות שונות, אבל אם באיטליה הגדולה מרשים לעצמם לעשות קצת בלגן, אז למה לא בישראל?

באיטליה, כל הפודיום של הנבחרת

טריו של אוליסי (מנצח), ויסקונטי (שני) וניבאלי יצא לבריחה בעלייה 60 ק"מ מהסיום והחזיק עד הסיום.
בבלגיה היה מרוץ מעניין, רובו בגשם משמעותי. ניצח שון דה בי מלוטו סודאל לאחר בריחה בקילומטרים האחרונים. מי שהרשים אותי ואת הפרשן של יורוספורט היה הרוכב של טרק, דני ון פופל שסיים רביעי (ניצח לאחרונה קטע בוואלטה). נראה רוכב חזק מאוד ובעל נוכחות פיזית (1.84 מ' על 78 ק"ג). הוא בן 22 ונראה לי שעתידו לפניו. סבל, לדעתי, מחוסר של רוכבים מקבוצתו שאף אחד מהם לא נשאר בדבוקה של ה-30-40 האחרונים ולא היה מי שיחזיר בשבילו את הבריחות בסיום. במאוץ אל קו הסיום הוא הקדים את האחרים בכמה אורכי אופניים.

למעלה