שב"ש בוקר טוב ושאלה

boazt25

New member
שב"ש בוקר טוב ושאלה

אני עובד בחברת העבדים "השמירה" כאחמ"ש אבטחה. בימים האחרונים במסגרת חידוש רישיונות הנשק שלנו, מכריחים את העובדים לחתום על מסמכים של אימות פרטי חשבון הבנק, שבמסגרתם מופיע סעיף המאשר לחברה לקחת כסף מחשבונו של עובד, במידה והתגלה שקיבל מהחברה יותר מדי כסף (עאלק). שאלתי היא האם זה חוקי? (אני מניח שלא) שאלה נוספת היא מה קורה אם מי שחתם קם בבוקר ומגלה שנלקח לו סכום של 20 ש"ח האם הוא לבדו יכול להגיש תביעה לבית דין לעבודה על סכום שכזה.

avi1976

New member
הדרך היחידה לקחת כסף מחשבון הבנק

ישירות היא באמצעות הוראת קבע! מכיוון שהחוזה שחתמתם הינו בלתי חוקי ותחת לחץ אזי גם ניתן לבטל הרשאה זו. מכיוון שדרך זו היא גם הבירוקרטית ביותר אזיניתן לבטל הוראה זו בקלות ביצירת קשר עם הבנק!!!

boazt25

New member
אבי ערב טוב

ניגשתי היום לבנק לברר, סגנית המנהל אמרה שאין לה מושג איך מבטלים הרשאה זו. השאלה היא האם חתימה זו יכולה לשמש כהרשאה לפתיחת הוראת קבע? הפחד שלי זה שבסוף שנה, בשבילך ליפות את המאזן הם יחליטו לקחת מכל עובד "מתנה" של 10 שקלים ואז מה תראה לי את הבנאדם שיפתח תיק בבית משפט בשביל 10 שקלים.

boazt25

New member
ועוד שאלה

אם אוסיף לחתימה את ראשי התיבות ת"ל (תחת לחץ) האם זה יכול לבטל את החתימה שלי ושל אחרים על המסמך הזה?

avi1976

New member
האם מדובר בהוראת קבע או במסמך אחר?

בכל מקרה, הוראת קבע ניתן לבטל רק לאחר שהיא מועברת לבנק!!! תוכלו ליצור קשר כדי להתארגן לפעולת מניעה...

boazt25

New member
אין מדובר בהוראת קבע

מאחר וזה אינו מסמך בנקאי. בכל מקרה מחר אני הולך לשם ונראה מה יהיה אשתדל לעדכן.

boazt25

New member
עדכון

אוקיי הלכתי היום בבוקר לחתום. ביקשתי העתק, נעניתי בשלילה מה שלא הותיר לי ברירה, אלא לסחוב עותק של מסמך. זה מה שרשום בנוגע למה שכתבתי לעיל: לאחר הסעיף הראשון בו אני אמור למלא את פרטי החשבון שלי, שלשם ישלח כסף כל חודש מופיעים שני הסעיפים הבאים. 2. כמו"כ חברתכם תהא רשאית לפנות לבנק ולקבל מתוך החשבון הנ"ל סכומים בגין תשלומי יתר ו/או החזרים ו/או תשלומים אחרים ו/או כל בכום אחר בגין אותם התשלומים אשר אליו תהיו זכאים. 3. הוראות אלו הנן בלתי חוזרות וניתנות להגישן לפני הבנק ככתב הרשאה וחיוב. כששאלתי את הפקידה, מה לעשות ומנהל הסניף, לא טורח להגיע בשעה מוקדמת למשרד, האם באמת הם יכולים לקחת לי כסף מהחשבון וכיצד נעניתי בתשובה שהם אינם יכולים וזה סתם סעיפים שאין מה לעשות איתם. אם כך מדוע להחתים אותי על סעיפים אלו?

avi1976

New member
הם כרגיל רוצים רק להפחיד את העובדים

ולהמשיך לעשות את מה שהם רוצים... נוסח לכתב "הוראה לחיוב חשבון" שהינו "הוראת קבע" אמור להיות סטנדרטי ומאושר ע"י בנק ישראל ואיגוד הבנקים בלבד ואין לחרוג מהנוסח ללא אישור שלהם! לאחר שקיימת "הוראה לחיוב חשבון" ומספר מס"ב (מסלקה בנקאית) שמאושר ע"י בנק ישראל יש להעביר את ההוראה החתומה על ידך לסניף הנבק שלך כיד שהנהלת הסניף תאשר זאת, במקביל יש צורך להעביר הוראה למס"ב כדי שתוריד לך כסף מהחשבון. בכל מקרה אם ההוראה לא מקובלת עלייך ולא בהתאם לחוזה חוקי כלשהו אזי הינך יכול לבטלו דרך הנהלת סניף הבנק שלך! כל נוסח אחר אינו שאינו מאושר ע"י בנק ישראל ואיגוד הבנקים אינו קביל ע"י הבנקים ואינו יכול לתת הרשאה כלשהי לניכוי כלשהו מחשבונך!!! ידע הוא כח! בואו נתארגן ונגרום להם לפחד יותר!!!

האם חתמת?

סעיף זה לא חוקי. אם תסרב לחתום ויפטרו אותך בגלל הסירוב תווכל לתבוע פיצויי פיטורים מוגדלים- שזה פי 5 מפיצויים רגילים.

boazt25

New member
חתמתי אבל הוספתי

תחת החתימה ת"ל (תחת לחץ). בכל מקרה כמו שאבי אמר הם לא יכולים להוציא לי כסף מהחשבון. ביררתי את הנושא גם עם אנשים אחרים.

למעלה