שגיאות כתיב - מי מכיר מי יודע

צונמית

New member
שגיאות כתיב - מי מכיר מי יודע

ספרון או חוברת עם "כללים" איך להימנע משגיאות כתיב?
 

צונמית

New member
אוי, סליחה... בכל פעם קיבלתי הודעה:

"חלה טעות, אנא נסו מאוחר יותר"...
 
הימנעות משגיאות כתיב

יש המון ספרים וספרונים, חוברות ומלא דפים. את צריכה להגיד - באיזה תחום של שגיאות כתיב מדובר, לאיזה גילאים - ונעזור לך למצוא את הדרך והחוברות.
 

צונמית

New member
לאדם מבוגר. מה הכוונה

ב"איזה תחום" של שגיאות כתיב מדובר? שגיאות הן שגיאות, לא?
 
לצונמית שלום!

"תחום" של שגיאות כתיב הכוונה: 1) שגיאות פונלוגיות \ פונטיות: האדם אינו כותב במילה את כל הצלילים או שהוא מוסיף צלילים או הופך את סדר הצלילים, או מחליף צליל בצליל. כלומר במקום לכתוב כלב כותב למשל: כל, או לכב או כלרב וכדומה. שגיאות אלו נובעות מחוסר הבנת העקרון האלפביתי והתאמת סמל וצליל או מחוסר קשב ואי הפעלת בקרה. 2) שגיאות על רקע קושי באבחנה שמיעתית: האדם מחליף צלילים דומים. למשל: במקום מדפסת הוא כותב מתפסת. (לדלת ולתו אותו מקום חיתוך, ולכן הן נשמעות דומות). 3) שגיאות שאדם אינו מכיר את חוקי הכתיב: למשל, אינו מוסיף אותיות אהו"י במקומות המתאימים או מוסיף אותיות אהו"י מיותרות. כגון: במקום חלום כותב חלם או במקום כלב כלבה (כי אינו מבין מתי מוסיפים ומתי אין מוסיפים ה שותקת. חוקי כתיב נוספים הם: ה הידיעה, ו החיבור ועוד. 4) שגיאות שאדם מכיר את חוקי הכתיב אך שוגה במילים שבהן האותיות נשמעות אותו הדבר, כגון קדור במקום כדור. 5) יש להבחין בין אדם שבכל הפעמים ששוגה עושה אותה שגיאה: נניח תמיד יכתוב "סקין" (סכין) לבין אדם שאינו עקבי בשגיאותיו וכך לפעמים יכתוב שכין לפעמים סקין לפעמים סכין ולפעמים שקין. 6) יש להבחין בין אדם שכאשר מראים לו כמה צורות כתיב יודע מהי צורת הכתיב הנכונה, לבין אדם שכאשר מראים לו אותה מילה בכמה צורות כתיב עדיין בוחר בצורה שגויה וחושב שהיא הנכונה. בהצלחה!
 
סוגים שונים של שגיאות כתיב

אם תוכלי לכתוב איזה שהוא קטע ללא תיקון השגיאות... אחר כך לנסות לתקן את השגיאות - ולצרף את שני הקטעים כאן לפורום - נוכל לנסות להסביר את סוגי השגיאות ובהתאם לכך ננסה לטפל בהן. למה זה חשוב ? יש שגיאות שנובעות מקשיים שונים ויש שגיאות שניתן לתקן על פי חוקים מסוימים, ולכן... יאלללה... לעבודה - לכתוב קטע.
 

צונמית

New member
אז ככה... לפי שמחה המקורי

מדובר בסעיף 4 <<שגיאות שאדם מכיר את חוקי הכתיב אך שוגה במילים שבהן האותיות נשמעות אותו הדבר, כגון קדור במקום כדור>> אם כי לא במילים מוכרות ופשוטות כמו כדור. - לא עקבי. אני שואלת עבור חבר טוב (בן 37), שבעבר נעזר בחוברות כאלה ומאז איבד אותן. אין לי קטע כתוב (אולי אעשה לו הכתבה
). בזכות ה"כללים" ההם, רוב שגיאותיו נעלמו, אבל יש עדיין פה ושם וזה מטריד אותו מאוד, מאחר שבעבודתו הוא מיועד לתפקיד בכיר שבמסגרתו עליו לכתוב דוחות ולנהל תכתובת עם גורמים שונים. בעברו הסטודנטיאלי, אובחן כסובל מליקוי למידה מסוג "דיסאותוגרפיה" (מה זה? - הוא אומר שפירוש הדבר שבקריאה וכתיבה עליו להתאמץ, מפני שזה "לא בא לו" באופן אוטומטי כמו אדם ללא הליקוי. אני לא מכירה את המונח.) התוכלו לעזור?
 
חבר טוב עם שגיאות כתיב

עדיף שהוא יכתוב משהו בעצמו ללא הכתבה : כשמכתיבים למישהו מילים, יש לו זמן לחשוב, כך לא נוכל לקבל תמונה מספיק רחבה. אם תרצי אפשר גם וגם, גם יכתוב בעצמו, גם יעתיק וגם תכתיבי לו, כך נחלוש על 3 תחומים מתוך ה-4 שעושים. (באבחון דידקטי גם נותנים לבחור בין מילים, כדי לדעת האם יש לו ידע פנימי על מה נכון)
 
למעלה