שגיא "ושאר ירקות"
ושאלות...

שגיא "ושאר ירקות"../images/Emo6.gif ושאלות...../images/Emo35.gif

טוב, אז ביום שישי שגיא התחיל לאכול מוצקים. האמת, שלא תכננתי, אבל הייתי אצל הורי, הם אכלו ושגיא ממש אכל להם את האוכל עם העיניים. בכל פעם שאחד מהם הרים את המזלג לכיוון הפה שלו, שגיא ישר פתח את פיו, והתעצבן
שלא נותנים לו לאכול. בצהריים, האור ואני קפצנו לסופר-פארם לקנות האגיס במבצע (אלא מה
איך אפשר לפספס מבצע כזה...) קנינו
כל מיני דברים, וקיבלנו מחית "רמדיה" של בננות. הגענו הביתה, האור התישב לאכול, ושגיא שוב נעץ מבטים. אמרנו שזה לא עסק, פתחנו את אחת הצינצנות של מחית הבננות, והתחלנו להאכיל אותו. מה אומר?
הילד התמוגג. יום שישי הוא אכל קצת (לא רצינו להסחף), יום שבת הוא אכל 1/2 צינצנת ואתמול הוא סיים אותה (כתוב שניתן לשמור עד 4 ימים במקרר לאחר פתיחת הצנצנת). בדקנו אותו טוב לראות שאין פריחה, וגם עקבנו אחרי הקקי (שהיה, למזלי הטוב...). היום עשיתי לו הפסקה ומחר אני מתכוונת לתת לו תפוח-אדמה. ועכשיו לשאלות
איך עושים? מה עושים? האם אני מבשלת תפוח אדמה קטן, מכניסה לבלנדר ונותנת לו? קראתי שגם את הפירות יש לבשל. נראה לי נוראי...זה מאבד את כל הטעם. ושאלת המחץ: מהי הכמות הנכונה שעל שגיא לאכול? אני יודעת שדנו כאן בעבר בנושא, ודיי "טחנו" את הנושא, אבל כשערכתי חיפוש, לא בדיוק מצאתי תשובות לשאלותי. אודה לתשובותיכם, סיגל של שגיא
 

אתיש

New member
מזל טוב

אנחנו התחלנו עם תפו"א וגזר ביחד - בישלתי במים והכנסנו לבלנדר בהתחלה קיבלנו יריקות בפרצוף אבל אחרי יומיים יערה התרגלה ואכלה שתיים שלוש כפיות מבחינת הכמויות אני הייתי מודדת בבקבוק את הכמות - לדומא 100 מ"ל ונותנת לה לאכול ולאט לאט הוספתי גם דלעת וקישוא למרק. בקשר לפירות לא מבשלים (הויטמנים הולכים) לדעתי תנסי לתת לו קודם בננה טבעית שאת מרסקת ואח"כ תתטחני בבלנדר תפוח עץ וכל כמה ימים תוסיפי פרי נוסף. בהצלחה
 
אז ככה

הסימן הזה של ילד שאוכל בעיניים הוא סימן מעולה לזה שהוא רוצה לאכול כבר אוכל נורמלי... למיטב ידיעתי את הפירות לא צריך לבשל. נותנים פרי אחד יומיים-שלושה, רואים שאין אלרגיות. נותנים פרי אחר... משלבים פירות. אני לא אוהבת לבלנדר מכמה סיבות: בגלל לכלוך (ללכלך בלנדר שלם בגלל תפוח????) ובעיקר בגלל שילדים שאוכלים אוכל טחון מתקשים לפעמים אח"כ לאכול אוכל מוצק יותר (מרוסק וגושגישי). חוץת מזה אני לא אוהבת שמטפלות דוחפות לילד בקבוק עם אוכל טחון נוזלי שיאכל לבד. אני מעדיפה את ההאכלה האישית עם כפית. אפשר לתת בננה, תפוח (פומפיה), אבוקדו, עגבניה, אגס, אפרסמון (אני משתדלת קטן או חצי - למניעת כאבי בטן).... ירקות - מבשלים כמה ביחד במרק, כמו תפו"א, גזר, קישוא, בטטה (להזהר מהחוטים שלה), דלעת... אני מכינה מרק לכולם ככה ואם תפארת מזדרזת אז היא מספיקה לאכול ממנו קצת...
 
אמא - אני לא אתן לו את הפרות

והירקות בבקבוק. אחרת מה עשיתי? בשביל מה אמא שלו בבית, אם לא להשקיע את כל כולה באוצר הזה? בטח עם כפית! יש לנו את הכפית של צ´יקו (מהסיליקון) והיא מאוד נוחה. את הטיפות של הברזל והויטמינים אנחנו נותנים לו עם הכפית. ויש לי בלנדר ידני של בראון, שהוא תמיד בהיכון, כך שאני לא צריכה את הבלנדר הגדול. אני מעדיפה לטחון לו, כי מפחיד אותי לתת לו מרוסק. הוא עוד קטן
. מותר לתת אפרסמון? אני יודעת שאפרסמון זה פרי לא כ"כ בריא (יש איזשהו סיכון באכילתו, משהו עם סתימת קיבה... לא עלינו)
 
לא מבשלים את הפירות

לפחות אני לא בישלתי ולא שמעתי על זה. מתחילים עם הפירות הקלים יותר לעיכול כמו תפוח ובננה, קולפים חתיכות ומכניסים לבלנדר. אפשר גם לרסק במגרדת הקטנה. בהמשך מוסיפים קצת מיץ תפוזים ועוד פירות.לגבי תפוח האדמה, אני בשילתי מרק עם עוף וההתחלתי עם תפוח אדמה וגזר (מרוסקים בבלנדר ספוגים במיץ מהמרק) והמשך הוספתי חתיכות עוף או הודו ואחר כך עוד ירקות מבושלים במרק.
 
אירית: צריך לקלוף את הקליפה מהתפוח?

ממתי אפשר להוסיף מיץ תפוזים? אני לא חושבת שמותר את התפו"א ממרק העוף, בגלל העוף, לא?
 

נירית1

New member
סיגל בהחלט כדאי לקלף את התפוח

ופרי הדר גם רצוי לקראת גיל שנה.
 
כן, צריך לקלוף לתפוח את הקליפה

ואז לחתוך חתיכות מהתפוח ולזרוק לבלנדר. את מיץ התפוזים תתחילי מספר ימים אחרי שנתת כבר תפוח ובננה: הוסיפי ביום הראשון מעט, משהו כמו כפית מיץ תפוזים ותראי איך היא מגיבה. אם הכל בסדר (הקיבה בסדר ואין פריחות), למחרת הוסיפי יותר. לגבי המרק, מותר לתת את תפוח האדמה כשהוא מבושל במרק עם עוף (יותר טעים). אבל אם את פוחדת תתחילי בבישול תפוח אדמה וגזר במים בלבד. תפוח אדמה וגזר עוף והודו הם בדרך כלל המאכלים שהכי פחות גורמים לאלרגיה והכי קלים לעיכול. בהצלחה!
 

jole

New member
הערה לגבי הירקות..

אני ממליצה לאדות ולא לבשל- הויטמינים נשמרים יותר.
 
איך אני מאדה? נכון שזה נשמע דבילי

לשאול, אבל השף שלי עובד בשעות שאני צריכה להכין לשגיא את האוכל
 
יש סלסלת אידוי, או שושנת אידוי.

לדעתי אפשר להשיג את זה בכל חנות כלי-בית. מתחת לשושנה שמים מים, שלא יישרף הסיר, והירקות מתרככים מהאדים. אם את לא משיגה את השושנה- אפשר לשים מסננת על סיר ובו מים רותחים, ולכסות.
 
תשובות../images/Emo70.gif

אז ככה- קודם כל אני מפנה אותך לאתר ה
שלנו- בו יש קצת תשובות קודמות בנושא התחלת מוצקים. את הפירות אני מעולם לא בישלתי- רק אידיתי תפוח, ומעכתי במועך של פירה. נתתי בננה מעוכה, ואגסים בשלים שגם אין צורך לבשל, הם רכים מאוד. ירקות- תפו"א, גזר, קישוא ובטטה להתחלה. גם אידיתי שלא יברחו הדברים הטובים. שגיא נשמע ממש בשל להתחיל! בהצלחה!
 
אני גם לא מתכוונת לבשל פירות (ממש

טימטום!). קראתי את זה בחוברת ההדרכה של "מטרה" בנושא האכלה.
 
ותשובה מנקודת המבט שלי...

לגבי הירקות - אנחנו היינו מאדים ולא מבשלים (ערכים תזונתיים נשמרים יותר טוב) אחרי שהאכילה בכפית מתבססת אפשר להוסיף גם עוף (הודו גם טוב). אין צורך להוסיף מלח! לגבי הפירות - איה עד היום (שנה וחודשיים כמעט) אוכלת מחיות מוכנות של גרבר או רמדיה - פתרון מצויין למי שאין לו כח ללכלך חצי מטבח בשביל כמה כפיות של מחית. איה גם אכלה ירקות ועוף של גרבר - פתרון מצויין כשיוצאים מהבית. כמה טיפים מה מותר ומה פחות מומלץ... פירות שיש להזהר מהם עד גיל שנה - כל הפירות הטרופיים כמו אפרסק, מישמש, מנגו, פירות יער, תותים, פרי הדר ועגבניות (בגלל החומציות). דגנים (כל מה שמכיל גלוטן - דייסות, קמח חיטה, שעורה, גריסים, לחם, פסטה...) מומלץ לא לפני 10-12 חודשים. דגים ופירות ים - אחרי גיל שנה. דבש - אחרי גיל שנה (מסוכן - לא מחשש לאלרגיה). ביצים - לקראת גיל שנה. בוטנים (במבה) - לדחות כמה שיותר - עדיף לא לפני גיל שנה. אורז אפשר כבר מגיל חצי שנה - בדיסה או מבושל עד שנהייה דייסתי. מוצרי חלב כמו גבינה ויוגורט (אם לא ידוע על אלרגיה) מגיל 8 חודשים, חלב ניגר לא לפני גיל שנה. (אלו המלצות שאני קיבלתי - כל אחד שיעשה מה בראש שלו - רק כדאי לדעת מה הסיכונים). ולשאלת המחץ כמה אוכלים - הרי תשובת המחץ - כמה שהוא רוצה
ונשמע לי שהוא ירצה הרבה.... אם התחלת כבר עם פירות - תתחילי עם ארוחת עשר של פירות. אח"כ תוסיפי ארוחת צהרים של ירקות ובשלב יותר מאוחר ירקות + עוף. אנחנו תמיד השלמנו את הארוחות עם בקבוק (שהוא עדיין התזונה המועדפת של איה). בגיל 8 חודשים הוספנו מעדן חלב אחרי הצהרים.
 
למעלה