שגיסתך בארוחת ערב זורקת לך משפט ואת מרגישה מרוסקת...

גלי377

New member
שגיסתך בארוחת ערב זורקת לך משפט ואת מרגישה מרוסקת...

הילד שלי היחידי בן 6 , שהלכנו לארוחת ערב לאח של בעלי יש להם 3 ילדים, אז הבן שלי הלך עם הקטן שלהם וקראתי לו לרגע, אז היא אומרת לי עזבי אותו הוא מרגיש עליו כמו על אח קטן שאין לו אני פשוט התרסקתי ולא ידעתי מה לומר, לכל אחד פשוט קל להעביר ביקורת והיא לא יודעת אולי מה אני עוברת וכמה אני כמהה לאח לבן שלי ובכל זאת זו תשובה לדעתי לא לעניין....

אוף. הן ממש יכולות לשגע!

יכולה רק לדמיין כמה כוחות נפש (שמלכתחילה אין לך כרגע עם כל הטלטלות שאת עוברת במהלך השנים של הנסיונות להביא לעולם ילד נוסף) נדרשים מול נשות המשפחה הזאת.
זוכרת שגם חמותך התעסקה אובססיבית בקשר בין בנך לבני הדודים.
נשמע שאו שהן חטטניות וחסרות רגישות - או שהן מנסות לפתח איתך שיחה בנושא, אבל בצורה ממש ממש מגושמת. את יודעת לקרוא את הסיטואציה. אולי בעלך יכול לשוחח במלים כלליות עם אמא שלו ולהוריד אותה ממך? אולי גם עם אחיו (שיעביר את המסר לאשתו-גיסתך)? לא חייב לפרט הכל, העיקר שיניחו לך (ואולי גם לילד)
בכל מקרה, שולחת לך חיבוק ותקווה לימים יותר פשוטים.

אמילי 33

New member
מעצבן ומתסכל

אני תמיד אומרת לעצמי לנשום עמוק, לחייך, זה יגיע..

גלי377

New member
תודה יקירות שלי...מזל שאתן מבינות אותי ואני ממש פגיעה בתקופה

הזו ובנוסף טיפוס מאד רגיש , אני אף פעם לא הייתי טיפוס חטטן בשום מובן, אנשים לא יודעים מה מסתתר בליבו של אדם שיהיו לאנשים קצת רגישות לסביבה...
מקווה גם לבשורות טובות בקרוב אמן לכולם :)

גלי377

New member
חמתי יודעת היטב על ההפלות...בטוח סיפרה לגיסתי מתישהו..

הרי היא טיפוס שחייבת להעביר כל דבר הלאה ...

שירהד1

Member
מנהל
או. קיי- אז זה הזמן לשיחת הבהרה-

הייתי שולחת את הבעל שייצג אותך. אפשר לומר לשתיהן, במילים פשוטות מאוד ובאופן מאוד חד וברור, שאתם לא רוצים לשמוע שום דבר ושום משפטים כמו אלו שנאמרו בשבועות האחרונים (ולתת ממש דוגמאות ספציפיות, כפי שכתבת פה). שאתם מאוד רגישים כעת, ושהדברים פוגעים בצורה קשה.
אני רוצה לראות שאחרי שיחה כזו, הן תמשכנה. אני רוצה לראות.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

קאליה

New member
הייתי שם

עם בן יחיד, ונולדו עוד אחיינים נפלאים ונהדרים, ועם כל אחד מהם הלב שלי התכווץ עוד קצת, מה שלי עזר מעט באותה תקופה קשה מנשוא היה לייחס לאנשים כוונות טובות, שגם המשפטים שהורידו אותי על הברכיים נאמרו בהיסח הדעת או בתום ובטח שלא בכוונה מרושעת לפגוע בי, לא תמיד זה עזר, ומצאתי את עצמי בשירותים מנגבת דמעות לא פעם, אבל לפחות השתדלתי לא לחשוב שזה נגדי, מאמינה שככה היו לי פחות משקעים מהמשפחה המורחבת שהתקופה הקשה מנשוא הזו עברה.

אנחנו בערך באותו המקום, אבל החוויה שלי קצת שונה

בתי היחידה תהיה בת 6 בעוד כמה חודשים ומאז ומעולם היא אוהבת לשחק עם ילדים שצעירים ממנה.
כשאנחנו נפגשים עם חברים בני גילה, בשלב מסויים היא עוברת לשחק עם האחים הצעירים שלהם.
בשבוע שעבר יצא לה לשחק בגן שעשועים עם ילד שצעיר ממנה ב-3 שנים. היא התגלשה איתו במגלשה, לקחה אותו לסיבוב בכל מיני מתקנים ובאופן כללי חוותה שבריר של יחסי אחאות איתו.
עם כל הכאב שלי לנוכח הסיטואציה ומנעד המחשבות והרגשות שמציפים אותי במצב כזה, שמחתי מאוד על האפשרות שנקרתה בדרכנו, והתמוגגתי ביחד עם אמא שלו מהמחוות של בתי כלפי הילד.
כשאמא שלו אמרה שהבת שלי מתנהגת כאילו היא אחותו הגדולה, זה העציב ושימח אותי בו זמנית.
העציב כי היא ילדה יחידה, זה מצב נתון ולמרות כל המאמצים שלנו ממש לא בטוח שהסטטוס הזה ישתנה בעתיד.
ושימח כי בתי נהנתה לשחק איתו ולמרות שהיא בת יחידה, היא היתה כל כך רגישה ואכפתית כלפיו וזכיתי לראות את פירות החינוך שאנחנו מקנים לה של חמלה והתחשבות ברצונות וביכולות של אחרים.

אין לה בני דודים בדרגה ראשונה שצעירים ממנה. הצעירים ממנה הם בני דודים בדרגה שניה ומכיוון שהם חיים בארץ אחרת אנחנו נפגשים לעתים מאוד רחוקות.
החסר שלי (ושלה) קיים וצועק כל הזמן, ודווקא בגלל החסר אני מברכת על רגעים קטנים שבהם היא זוכה להיות "אחות גדולה".

מצטרפת לכל מי שכתבה שכדאי לפתוח את העניינים עם בני המשפחה ולהסביר בצורה ברורה כמה האמירות הקטנות הללו מכאיבות לכם.
זה קשה לבצע שיחה כזו, ובהחלט הגיוני לתת לבעלך לטפל בזה מפני שזו המשפחה שלו, אבל אני חושבת שזה חיוני כדי להפוך את המפגשים העתידיים לקצת פחות קשים.

שולחת לך חיבוק

גלי377

New member
ריגשת גם אותי עד דמעות מרעישה...על תפסיקי גם לחלום יהיה לך

עוד ילד, תאמיני בזה, לא זוכרת את המקרה שלך את בטיפולים כרגע או מנסה טיבעי?
בכל אופן המון המון בהצלחה כולם פה אחת לשניה שזה מאד עוזר

אני רוצה להאמין שהן פשוט לא מבינות כמה זה פוגע בך

מקווה שלא נאמר על מנת לפגוע.
באופן מוזר אפילו יכול להיות שהן חושבות שאלו אמירות מעודדות....שהן כביכול ממלאות לו את החסר.
בהחלט כדאי להסביר להן שהאמירות האלו גורמות לך סבל וצער רב. ושיבלמו פיהן בבקשה.
חיבוק

למעלה