שגם אתם תדעו...

שגם אתם תדעו...

תגופה להודעה של נועליסט בפורום צופים. מחשבה פתוחה, פיתוח עצמי, בניית אופי, עזרה לזולת ועוד... להלן מידות הצופה: * הצופה דברו אמת * הצופה נאמן לעמו למדינתו ולשפתו * הצופה חבר מועיל בחברה - אוהב עבודה ועוזר לזולת * הצופה רע לכל אדם ואח לכל צופה * הצופה אדיב * הצופה חובב את החי * והצומח ומגו עליהם * הצופה איש משמעת * הצופה אינו נופל ברוחו * הצופה חסכן * הצופה טהור בדיבורו ומעשיו. למה אנחנו לא מחנכים: סוציאליזם (לחניך מותר לבחור את גישתו הכלכלית, אפילו שמנסיון סוציאליזם אומר כלום, ממש כלום, לחניכים בכיתה ד´, גם בצופים וגם בשמו"ץ, נוע"ל ובמחנוע"ל), תמיכה במחנה השמאל (כנ"ל), קבלת מימון ממפלגות פוליטיות (אנחנו לא חייבים כלום למר"צ) וגם אין לנו קומונרים, מועצת שכב"ג מנהלת את העניינים, לא מבוגרים בשנת שירות.

חמוד, אבל זה לא ממש במקום... במצבנו

מתוך ההיכרות שלי עם צופים במקום מגוריי אין ל"מידות הצופה" שראינו אותך מקיא יפה יפה, הרבה שהיא פרקטיקה וביטוי אמיתית הם לא נובעים מהרבה שיקול דעת או דעה שמתגבשת כל הזמן מבחינת חניכי התנועה (משהו שהוא חלק חשוב ובסיסי מההוויה התנועתית שלנו) בקיצור את מידות הצופה ניתן בעצם לסכם בזה שבנתיב החינוכי תנועת הצופים מחנכת פשוט ל- תהיה בן אדם טוב, לבריות לצומח ולחי, במיוחד לצופים (אותם אהוב), תאהב ותעריך את העבודה (אחלה), תהיה פטריוט וצייתן! ולא הרבה מעבר, זה בכלל לא רע (הרוב, וגם מה שלא טוב לא כל כך נורא), יש כאן נסיון לחנך להבדיל בין טוב ורע ונסיון לפתח מוסר ואנשים טובים (וייעילים לחברה ולקולקטיב) בעיקרון זה אחלה, אבל מה... זה מיושן, כלאמר, אין כאן הרבה מעבר לדברים שהם מעלות שכדאי שיהיה לכל אדם בין אם הוא בתנועה ובין אם הוא לא, משהו שאבא ואמא צריכים ללמד, זה מסורס, כלאמר, אין כאן נקיטת עמדה אין כאן ביקורת אין כאן פעולה של ממש,אין כאן מעבר למריחה ברורה של להיות בן אדם שכולם אוהבים כי באמת טוב לכולם (חוץ מלרעים כמובן, וגם זה מוטל בספק, ע"ע מימון ע"י תאגידים ענקיים, מונופוליסטים ונצלנים) והכי חשוב אין כאן פיתוח החשיבה העצמית, אין שום נסיון ולכן שום הצלחה לגרום לחניך לנסות לחשוב ולהחליט בעצמו,במה הוא מאמין, מה היא דרכו, וכן, גם דרכו הפוליטית והכלכלית, אין שום הטלה בספק על מה שאומרים לך ומה שקורה לך בחיי היומיום, חלק חשוב מהתהליך התנועתי של פיתוח החשיבה של אנשים כאינדוודואלים עצמיים עם שכל ושיקול דעת ובחירות משלהם שנעשות מתוך מחשבה גם ולא רק מתוך ערך. לסיכום הנושא החינוכי, מידות הצופה הן דבר נחמד, ואף נכון בכמעט כולו, והוא אפילו דבר שהייתי ממליץ להעביר כחלק מערכי האדם-הטוב הבסיסיים במהלך השנים הראשונות שכל תנועה, נניח כתה ד´ עד כתה ה´ וקצת מו´ וכמו שאמרת אני בטוח שזה גם ידבר אל ילדים בגיל הזה, וזה אחלה, אבל זה לא מספיק, בגלל כל מה שאמרתי בגלל שאחרי כיתה ד´ (וגם אז אפשר עוד להכניס את זה) אתה כבר לא יכול להיות - מסורס ומיושן, ואתה חייב לפתח תמיד (גם מההתחלה) חשיבה עצמית וערכים שהם קצת מעבר למה שכל אמא מוצלחת מעבירה לבניה, משהו שהוא נוקט עמדה, שמקומה מתגבר במהלך השנים בחייו של החניך (עד לשלב בו הוא חי לפי אמונותיו שלו אשר משתנות במהלך חייו כי הסתדרות הנוער העובד והלומד היא תנועה דינמית למרות ערכי הבסיס עליהם היא מתבססת, ויש להבין שהתנועה הזאת היא מקומם של אנשים שמאמינים בערכי הבסיס האלה, אולי, בד´ אין הרבה מה לדרוש מחניך אבל כאן בא לביטוי נושא התהליך כך שבכיתה י"א י"ב (שכבת מעפילים וגרעין) חניך יבין שזה שהוא בן אדם טוב זה אחלה, אבל מקומו בתנועה רק אם הוא מאמין בערכיה הבסיסיים ולא בדברים מנוגדים, כלאמר אבסורד הוא שחניך בשכבה הבוגרת יאמין ששוק חופשי, קאפיטליזם הן הדרך חיות וייתנגד לשיתוף ולשוויון מוחלט מתוך בחירה יהיה חלק ממנה, כי הוא מונע את קיומה כתנועה- בעלת עמדה, חושבת, משפיעה, ולדעתי -אמיתית! בנוסף לאפיק החינוכי יש להדגיש: אנחנו גם כן לא חייבים שום דבר למרץ, פעם היינו מקבלים מימון מ"העבודה" זה הופסק, והיום ההסתדרות והתנועה הם אלו שממנים את התנועה, וכל חניך הוא חבר הסתדרות (לתנועה קוראים הסתדרות הנוער העובד והלומד) דבר שלא יוצר איזושהיא אינטרסנטיות של ההסתדרות שמתבטא בתנועה במחינת חניכיה, מעבר לזה שהיא ארגון טוב באמת. דרך אגב, מימונים כור תאגיד הענק שנותן לתנועת הצופים שתיים פסיק משהו מיליון ש"ח בשנה (ויסלח לי הקודקוד אם טעיתי) (סכום לא מבוטל) כן מממן "אתכם" ולו "אתם" לא רק חייבים יש גםדרכים בהן זה בא לידי ביטוי "מבחינתכם" (דרך אגב אחת הסיבות שהוא באמת ממן "אתכם" היא שאתם כאלה פרווה ונחמדים לכולם) גם אצלנו הקינים כמו התנועה היא של החניכים חלק מהקינים חלשים מעט ולכן חניכים שסיימו כגרע י"ב הולכים ועוזרים להקמתם ובשאר הקינים (למרות מספרם המועט) קיימת איזו שהיא אוטונומית ילדים בה הקן הוא הבית של כל הקן (דרך אגב להקים מקום בו חיים החניכים ואותו מתפעלים זה יותר קשה בד"כ כשלא משתמשים ביותר מדי מיליטנטיות והיררכיה ויותר שיתוף ושוויון) ובקינים אלה קומנרים הם מחנכים (כמדריכים לשכבה הבוגרת) ואנשים "מבוגרים" (בני 18) שנמצאים בקן כעניין בטיחותי מנהלי, הם לא מנהיגי הקן לא מבחינה רעיונית ולא מבחינה מעשית, אלה הם חניכי השכה הבוגרת. הקומונרים שלנו לא סתם ב"שנת שירות" הם הולכים להגשים את ערכיהם ולחיות לפיהם, ובשנה זו הם מתנסים בה לראשונה, במעין חוות הכשרה לכן נקראים שכבת החוות. הם חלק מהתנועה הבוגרת (אנשים שחיים לפי מה שגיבשו בתנועת הנוער וממשיכים לגבש עוד גם בתקופה זו) מה שנראה לי ותקן אותי אם אני טועה, "לכם, אין" אולי כי אין הרבה מה להגשים ולחיות לפיו. בנוסף לזה אנחנו תנועה, ציונית, כל התנועה שלנו בכל העולם, ולא סתם פטריוטים (למרות שזה חשוב). וגם אנחנו תנועה יותר מצליחה יותר גדולה ובתנופה מתמדת. לסיכום נה נה נה נה נה! אין מה להשוות, הצטרף לבעלי העמדה החושבים, ולובשי החולצות הנכונות. עלה והגשם! יובל בן מרדכי הסתדרות הנוער העובד והלומד, קן רמתיים, שכבת מעפילים, פנתר כחול. נ.ב. מתטער אם נהייתי מעט לוחמני ומתרגש הכל בהאהבה, ואני לא מעוניין לכפות את עצמי או את דעותיי על אף אחד, איש באמונתו יחיה, היה שלום.

בלה בלה בלה.... בלה...

מידות הצופה זה משהו מארגון הצופים העולמי, שלהזכירך הוא לא תנועת נוער (רק בישראל איטליה ועוד מקום).... מה שכן יש זאת התפיסה הערכית... שאתה אומר פיתוח הפרט וחשיבה עצמאית אתה מתכוון לזה שסוציאליזם זה הכי טוב ומי שלא חושב ככה אין לו מקום אצלכם? (זה אתה אמרת...) טוב נאי לא ארחיב במילים אני אתן לך קישור לשם... יש שם גם פירוט של אותה "מליטנטיות והיררכיה"... הנוער העובד לא באמת הכי גדולים... אתם מחשיבים את כל המגזרים הלא יהודיים וכל חבר מושב באשר הוא.... אבל זאת בכלל לא הנקודה... אם אתה באמת רוצה להגיב תקרא את כל מה שהיה לי להגיד בהודעות הקודמות שלי... אלון. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=285&msgid=1981826

בלו בלו בלו... בלו...

אתה צריך להבין שכתנועה שתומכת במשהו ולא נייטרלית (עומד מאחוריה רעיון כלשהו) ופועלת לכיוון כלשהו, פוליטי, חברתי וכלכלי (מעבר לברור והמובן מאליו, וגם הפרווה קצת) אנחנו באמת לא יכולים בגילאים הבוגרים להיות התנועה של אנשים שמתנגדים לכל ערכי הבסיס האלה, אני גם באמת מאמין שפיתוח דעה בקשר לכלכלה ולמדיניות החוץ והפנים ולחברה בכלל, יש תועלת עמוקה לכל אחד, גם אם הוא מחליט בסופו של דבר שהוא לא רוצה להיות חבר בתנועה הזאת, כי הוא חשב על זה, אתה הרי לא מצפה שבנוער מר"צ יהיו מולדתניקים, נכון? ואני שמח שגם ערבים, בדואים ודרוזים מחליטים להיות בתנועה מתוך בחירה ומחשבה וכך מוצאים את מקומם בתנועה, כשווים בין שווים ולא כל חבר מושב הוא חבר בתנועה, כל חבר מושב שחבר בתנועת המושבים וזה כל מי שהולך לתנועה הוא חבר בתנועת המושבים שאני בכלל לא בטוח שהיא נחשבת ונספרת כחלק מהתנועה. ובכל זאת כמו בעיר, גם במושבים יש בחירה לאן ובאיזו תפיסה לבחור (אוי ואבוי!), למרות שזאת באמת לא הנק´ אני לא רואה אף חבר שהוא לא: יהודי, מעמד בינוני ומעלה ועירוני, כפחות ממי שהוא כן (יהודי, בעל מעמד מסוים וכו´), כולם שווים מבחינתי ומבחינת התנועה. ואנחנו רואים איזו תנועה פונה באמת לכולם... לא התכוונתי לזה שסוציאליזם זה הכי טוב כשכתבתי מה שכתבתי אז, אבל לדעתי סוציאלזים זה הכי טוב! וזאת דעתי החברתית כלכלית, ולא ניכנס לדקויות של איך לבצע, כן הליכוד לדוגמה היא מפלגה קאפיטלסטית, בנוער ליכוד אין מקום (לפחות לא בשכבות הגיל הגבוהות) למאלנים סוציאלסטים, וזה מובן מאליו, ברור ואין שום עוררין על כך, גם לא של תנועת הצופים, כי יש לדעתי הבדל משמעותי בין מי שאומר משהו ועומד מאחורי אמונותיו ומי שלא אומר כלום (חוץ ממה שאמרנו, שזה לא עמדה, אלא תפיסה נחמדה), ההבדל בין חוג לתנועה, ואל תתבלבל הסתדרות הנוער העובד והלומד היא אחת מתנועות הנוער היחידות בארץ אם לא היחידה ואם לא היחידה אז היחידה שעל הרגליים! נ.ב. אשמח לקרוא כל הודעה אחרת שכתבת בנושא.

וואו... הופה, איזה מילים.... באמת, אם לא היית שנתיים מעליי, שעתיים נסיעה ממני וקצת הרבה יותר חכם, הייתי מתאהבת בך.... אבל ברצינות - מסכימה עם כל מילה (טוב, עם כל מילה שהבנתי...) ולצופה יפה הנפש - כל ה"ערכים" שלכם, כביכול, באמת מאוד יפים לאוזן - קצת קשים - לא רק לביצוע, אלא גם להגדרה... יובל - עלה והגשם

dudu_zar

New member
יובל היקר,

אולי כדאי שתברר מה חברייך בקן גיל עמל עשו לשבט הצופים בהוד השרון ואז תבין אולי שהערכים של מידות הצופים לא רק חשובים הרבה יותר מאיך שתארת אותם אלא גם לא מועברים מספיק טוב בתנועת הנוער העובד והלומד.

רק לרקורד

אני בוש ונכלם במעשה חבריי, שהם אף חבריי, אבל באמת ילדים שלמדו משהו מכל מה שקרה, אז עכשיו הכל טוב, בוא לא נעשה מה שהם עשו בטיפשותם התמימה ולא נעשה מלחמת תנועות כי זאת לא הכוונה. יובל

למעלה