שדה דב נחיתת חירום של מטוס קל

מענדי

New member
שדה דב נחיתת חירום של מטוס קל

דובר רש"ת : שדה דב , דיווח ראשוני מטוס קל הודיע על מצב חרום . נחת במים מול נמל תל אביב.

מענדי

New member
תמונות

ארזS

New member
תמונה שצילמתי מהשידור החי בטלוויזיה

במבחן התוצאה האנשים נשארו בחיים, וכבר שמעתי בטלוויזיה שהטייס מקבל תשבחות שמזכירות את אלה שקיבל הטייס הידוע סולי שנחת בהדסון.

נו...

לשבח טייס של דו מנועי שנוחת במים פחות ממייל מהמסלול...
לא צריך הרבה אבצעות כדי למנות את הסיבות האפשריות לנ.א. כזה, אבל נחכה לתחקיר.

להתנצל על מה?

כפי שאמרתי - בוא נחכה לתחקיר.
אם יתברר שיש סיבה אמיתית לכך שמטוס דו מנועי, ששווה מעל חצי מיליון דולר נזרק לים, אשמח להתנצל...
&nbsp

לא בדיוק הבנתי את ההקשר

גם אם אני כותב באנונימיות, יש כאן משהו ענייני להתייחס אליו. אתה בחרת להתייחס לזהות שלי - זו זכותך.
אני די בטוח שלחברי הפורום חשוב יותר הצד הענייני.
זה שהטייסים יצאו בריאים ושלמים זה אחלה. עבודה טובה.
אבל לפי איך שזה נראה, הם היו בחזקת הפיקחים שיצאו (בנזק רב) ממצב שחכם לא היה נכנס אליו.
ושוב - אם אני טועה, אשמח להתנצל.

"לפי איך שזה נראה" אתה לא פחות ולא יותר

אלא רזצ'יק בכבודו ובעצמו. ונימת הזלזול שלך מעידה שאתה בחור טוב.
אני מזהה חוסר פירגון ושמחה לאיד.
אבל מה אני כבר יודע, לא הייתי בחיל האויר.

טל ר

New member
נסה לספור את התאונות הקטלניות שהיו לדו-מנועיים בארץ

אינני יודע שום דבר על התאונה הנוכחית או נסיבותיה, אבל במבחן השרדות הצוות, הטייס הזה מקבל אצלי ציון "מצויין" (לא שהציונים שאני נותן רלוונטיים למישהו). היו כמה תאונות בעבר שהסתיימו אחרת - בלי לחפש עולות אצלי לא אחת ולא שתיים כאלו.

mike300L

New member
לי מפריע הנזק שנגרם למטוס מהצוות שמחלץ את המטוס מהמים.

בתמונות ב וואינט המטוס נראה שלם במים לאחר הנחיתה, ובתמונות לאחר מכן נראה שהצוות חילוץ כרת למטוס את הזנב תוך כדי.
אין לי מושג אם מטוס שנחת בים יכול לחזור לשירות בעתיד, אבל אין לי ספק שניתן להוציא מטוס מהמים בצורה מקצועית יותר בלי להשמיד אותו כך.

mike300L

New member
יכלו להמתין עוד יום יומיים לציוד מקצועי, מה בער למשות

מטוס עם כבל ומנוף?

ZeevRozenek1

New member
מייק צודק

אני יודע על P92 שנפל לתוך אגם קטן, נמשה, יוּבָּש, ונמכר בלי שהקונה ידע על כך .

נזקי מים

מים בכלל ומי ים בפרט, גם אם לכמה דקות בלבד, הם נזק בלתי הפיך לכלל המערכות ו-Total loss הן ברמה הטכנית והן ברמת הביטוח.
גם אם חברת הביטוח, באופן עקרוני, תאות לשלם ולהשמיש המטוס, הרי שהנזקים העתידיים, ויהיו רבים כאלה, לא יכוסו ע"י המבטח והמטוס לעולם לא יהיה שמיש\כשיר.

mike300L

New member
כמו שכתבתי איני יודע בוודאות, אבל אני זוכר מקרים של

warbirds שהוצאו ממים ועברו restoration וחזרו לטוס. אולי משום שהם רושיינו כאקספירמנטליים?
בכל אופן גוף מטוס חצוי עם זנב תלוש בודאי שלא ינסו להשמיש.

למעלה