שדה כלניות השיר הכתוב זכה לביקורת

קסנדרה*

New member
אדון סניור חביב

השיר כתוב בשפה מאד קלוקלת, אני מציעה לעבוד שוב על השיר ובעיקר על השפה. בהצלחה קסנדרה

קסנדרה*

New member
קלוקל אמנם רק בחלקו אבל....

במקום בו הייתי גר * זו עברית מדוברת, לדעתי ראוי שיהיה: במקום בו גרתי בין פרדסים וגבעות כורכר היו היה שם שדה כלניות * היה היו, זו שפת סיפורי ילדים, מספיק: היו באותם הימים היה מותר לקטוף חלפו עברו השנים * חלפו, עברו: מלים נרדפות, אחת מהן מיותרת נותרו הזיכרונות נותרו הצילומים * חזרה על המילה נותרו, מיותרת במקום בו היה שדה כלניות * שורה מיותרת, ברור שמדובר בשדה הכלניות בנו בתים רבי קומות והילדים שגרים שם היום* צריך לנסח טוב יותר- לשון מדוברת לא מאמינים לזקן חביב ששולף אלבום מצהיב ומספר כי הכלניות שבתמונה גדלו כאן ממש בלב השכונה במקום בו הייתי גר * כנ"ל בין פרדסים וגבעות כורכר היו היה שם שדה כלניות * כנ"ל באותם הימים היה מותר לקטוף באופן כללי, יש כאן איזה הרהור שמתואר בשפה מדוברת ולא בלשון שירית ובמשלב שפה שאינו מתאים לשירה. חסרים מאפייני שירה בסיסיים. קסנדרה

ששרים שיר לפעמים אין ברירה וחייבים

מילים נרדפות, השאלה ואין כוונה קנטרנית אם שיר לא יכול להיות מוצלח בעל עומק וקסם גם אם הוא כתוב במילים פשוטות, לדעתי זה אפשרי

קסנדרה*

New member
אדון סניור, איני מסכימה עם דעתך

אבל אני פחות מתמצאת בפזמונאות, למרות שאם אני קוראת טקסטים של אהוד מנור ונעמי שמר ז"ל - שהיו מטובי הפזמונאים בארץ, כתיבתם אף היא רהוטה וטובה. לשיר יש לא רק משלב שפב גבוה, כי אם, ולא פחות חשוב, שימוש באמצעים אמנותיים, מבנה, התייחסות למקלים ומקצב ועוד. קסנדרה

קסנדרה*

New member
לא הבנתי את השאלה

כל אחד מהתחומים שהזכרת היא אמנות נפרדת, מה אם כן השאלה ? קסנדרה

למעלה