שדה של לוח אינסופי

שדה של לוח אינסופי

ההבדלים בין לוח אינסופי מבודד ולוח אינסופי מוליך... מבחינת ההגיון שלי: לוח אינסופי מוליך זאת אומרת שהשטף מכוון לשני הכיוונים למעלה ולמטה, לכן עוצמת השדה שלו יותר קטנה פי שניים מלוח אינסופי מבודד שבו השטף מכוון רק לכיוון אחד.(נניח X ו- X\2) בקבל לוחות הלוחות מוליכים אחד טעון שלילית ואחד חיובית לכן עוצמת השדה של כל לוח בפני עצמו הוא X\2, כלפי חוץ הקבל מבודד ובין שני הלוחות עוצמת השדה X. האם מה שכתבתי נכון?, או מה שכתוב כאן בויקיפדיה, בסוף, תחת הכותרת "שדה של לוח אינסופי", או שלא הבנתי את המשפטים שכתובים שם ומי שיוכל להסביר לי אותם אני אשמח 1." אם מדובר בלוח מוליך, לא יהיה בתוכו שדה חשמלי. קווי השדה היוצאים מהלוח יהיו מאונכים לבסיס השני של הגליל ומקבילים למעטפת שלו, כך שרק דרך הבסיס האחד יעבור שטף חשמלי." 2."לגבי לוח מבודד, החישוב הוא אותו חישוב, אלא שגם דרך בסיסו השני של הגליל עובר שטף חשמלי,זהו גם השדה במקרה של לוחות של קבל לוחות, כיוון שהם מושכים האחד את מטעניו של השני קרוב לקצה אחד, כמו שקורה במבודד טעון."
 

אחמס1

New member
שדה של לוח אינסופי *טעון*

בכלל לא תלוי בשאלה אם הוא מוליך או לא. מעל ללוח יהיה שדה קבוע כלפי מעלה, מתחת ללוח יהיה שדה קבוע כלפי מטה. אחרי זה באיזשהו אופן הגעת לגליל ואני לא מבין מה הקשר. נסח יותר ברור מה אתה לא מבין אם עוד יש לך בעיה.
 
לא אני הגעתי, זה מה שכתוב בויקיפדיה

לפי דעתי (אולי אני לא מבין את הגדרת המוליכות), משטח מוליך הוא משטח שמעליו ומתחתיו יש שדה, משטח מבודד הוא משטח שרק בצד אחד שלו יש שדה ולכן הוא גדול פי שניים משדה של משטח מוליך. אני מבין איך הגיעו לגליל, כל משטח אינסופי אפשר לחלק לאינסוף טבעות קונצנטריות לצורך שימוש בחוק גאוס.
 

אחמס1

New member
אני ממש לא יודע מאיפה הוצאת את ההגדרה הזו

למוליכות... זה בכלל לא נכון.
 
אבל כתבתי שזה מויקיפדיה, טוב עזוב מוליכות...

אפשרי משטח אינסופי בעל צפיפות מטען אחידה שרק בצד אחד שלו יהיה שדה? ומשטח שני אינסופי בעל צפיפות מטען אחידה שבשני הצדדים שלו יהיה שדה?
 

אחמס1

New member
זה בהנחה כמובן שרק המשטח נמצא שם

אם יש לך עוד מטענים / משטחים אתה יכול לעשות איזו קונפיגורציה שאתה רוצה וגם הראשון אפשרי.
 
אז מה זה לכל הרוחות "מבודד טעון" "מוליך טעון"

אם על פניו של לוח אינסופי מפוזר באופן אחיד מטען כלשהו, כך שצפיפותו ליחידת שטח היא , ניתן לראות, כתוצאה משיקולי סימטריה, שהשדה החשמלי שהוא מפעיל יהיה מאונך לפני הלוח. כמו כן אין זה משנה מול איזה חלק של הלוח יוצב המטען המושפע מהשדה (בהנחה שהלוח אינסופי או שהמרחקים קטנים מאוד), כי גודל השדה יושפע רק ממרחק המטען מהלוח. המעטפת הגלילית שנבחר לצורך השימוש בחוק גאוס תהיה מאונכת ללוח, ואחד מבסיסי הגליל שלנו יעבור בדיוק באמצעו. אם מדובר בלוח מוליך, לא יהיה בתוכו שדה חשמלי. קווי השדה היוצאים מהלוח יהיו מאונכים לבסיס השני של הגליל ומקבילים למעטפת שלו, כך שרק דרך הבסיס האחד יעבור שטף חשמלי. לגבי לוח מבודד, החישוב הוא אותו חישוב, אלא שגם דרך בסיסו השני של הגליל עובר שטף חשמלי,זהו גם השדה במקרה של לוחות של קבל לוחות, כיוון שהם מושכים האחד את מטעניו של השני קרוב לקצה אחד, כמו שקורה במבודד טעון.
 
טיפה הסבר,

אני לא ממש מבין על מה אתה מדבר בהקשר של השדות. בכל מקרה, ההבדל בין מולך למבודד הוא שהמטענים בתוך מוליך מסוגלים לנוע ולהסתדר מחדש ובמבודד לא. לכן, בנוכחות שדה חשמלי חיצוני, יסתדרו המטענים כך שיבטלו את השדה מצידו השני של הלוח. למשל, אם מטען חיובי ניצב מצד אחד של המוליך הוא ידחה מטען חיובי וימשוך מטען שלילי בתוך המוליך. לכן השדה הכולל של מצידו השני של הלוח ישאר אפס כפי שהיה לפני נוכחות המטען. במבודד תהליך זה לא קורה ולכן השדה אינו אפס אלא תלוי במקדם הדיאלקטרי של החומר ובעוביו.
 
עבור לוח טעון המטען

במוליך יסתדר כך סך המטען יהיה מפוזר בצורה הומוגנית על הלוח. ובלוח מבודד המטען יהיה הומוגני רק אם יפזרו אותו בצורה הומוגנית על פני הלוח. בנוסף, אם נפעיל שדה חיצונים על כל אחד מהלוחות אז במוליך יהיה פיזור מחדש של מטענים ובמבודד לא.
 

niv1990

New member
ניוטון= מסה*מרחק חלקי שניה בריבוע

כלומר נגזרת של (המהירות לפי הזמן) לפי הזמן כפול מסה = כוח מה שנקרא חוק שני.
 

אחמס1

New member
ניוטון

מה נראה לך, של-K אין יחידות? יש לו: ניוטון * מטר בריבוע \ קולון בריבוע.
 
אלקטרון יכול להשתחרר מלוח בעל מטען שלילי?

נתון לי בשאלה שאלקטרון שוחרר מלוח אינסופי טעון בצפיפות שלילית.(20- מיקרוקולון למטר בריבוע). מצאתי שהתאוצה שלו 17^10*1.98 אבל לאן היא מכוונת בדיוק? לא ברור לי איך אלקטרון יכול להשתחרר ויכולה להיות לו תאוצה אם קווי השדה מכוונים מהלוח כלפי הלוח.(נכנסים ללוח).
 

avinamal

New member
לא קשור כרגע אם הוא "יכול" או לא

(הוא יכול). קווי שדה הם בקונבנציה וקטורי הכח הפועלים על מטען בחן חיובי, לא ככה? זה סתם הסכם סימונים.
 
למעלה