שדות סמנטיים

שדות סמנטיים

לילה טוב לכם היום גיליתי להפתעתי את הפורום המעניין הזה. ואני כבר רואה את עצמי כחלק ממנו. אני מורה לעברית באולפנים להנחלת הלשון. לאחרונה התחלתי לעבוד בכיתות המשך , ואני מחפשת פעילויות להעשרה. חשבתי לעבוד איתם קצת על שדות סמנטיים, אבל אני לא כל כך יודעת ממה להתחיל. חשבתי לערוך רשימות של פועלי אמירה, פועלי נתינה, פועלי כיוון ועוד. מחפשת מאד חומר בנושא ועזרה ממקצועיים ממני. דפי.

יש ספר של איתן אבניון

"מילה במילה" שמו, המכיל בעצם תיזאורוס. אולי זה יועיל.

עוד,

שווה לנסות וליצור קשר עם פרופסור עוזי אורנן מהטכניון. כמדומני, בחור בשם ישראל גוטר הכין עבודת מאסטר על פעלים ותפקידים סמנטיים שלהם ובנה מעין לקסיקון שלהם. שווה לבדוק.

תודה רבה על המידע

בדקתי קצת והספר מילה במילה, נראה לי כמתאים לנושא שלי, הוא קצת יקר לרכישה. האם יש אותו בספריות ?ובקשר לגוטר, אולי ידוע לך איפה ניתן לראות את הלכסיקון שערך. דפי.

בבקשה

אני מניח שכל ספרייה אשר מחזיקה מילונים ולקסיקונים תחזיק גם את זה. לא בדקתי. לגבי ישראל גוטר, אני עשוי לפגוש אותו בטכניון בשבוע או שבועיים הקרוסים ואנסה לשאול אותו לפרטים נוספים, אולם אני מציע לך לנסות וליצור עמו קשר ולשאול אותו באופן ישיר. בכל אופן, הנה האמצעים ליצור עמו קשר: http://www.cs.technion.ac.il/People/Faculty/gisrael.html

שלמה היקר, ועמיתיי המקצועיים

תודה על עזרתך. עזרת לי מאד, אני אפנה לישראל גוטר ואשאל אותו. אבל במקביל הייתי שמחה לקבל את עזרת הפורום המקצועי הזה ואולי לנסות ביחד להרכיב רשימה של פעלים הנמצאים באותו שדה סמנטי. אם אפשר לקבל את עזרתכם המקצועית הייתי רוצה להרכיב רשימה של פועלי אמירה (לדבר,לשוחח,להגיד,למלמל,ועוד)עוד רשימה שחשובה לי היא רשימה של פועלי נתינה (לתת, למסור,להעביר.......)וכן אני זקוקה גם לרשימה של פועלי לבוש (להתלבש,להתפשט,לנעול,להרכיב משקפיים ......)וכן פועלי רגש (להתאהב,לפגוע,.....) אם הייתם יכולים לעזור לי ולשרשר בהמשך פעלים מן השדות שציינתי לעיל, זאת תהיה עזרה מאד גדולה בשבילי. תודה על שיתוף הפעולה. דפי.

נסיון נוסף,

שווה לנסות וליצור קשר עם ד"ר שולי וינטנר באוניברסיטת חיפה. הוא מעורב בפרוייקט של בניית wordnet עברי כחלק מפרוייקט כזה המערב כמה שפות.

משום מה אני לא מצליחה להקפיץ

את ההודעה. אולי מישהו יצליח, מפני שהעניין חשוב לי מאד דפי.

למעלה