שדרגתי מחשב ולאיזה חומרה ומה החוויה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שדרגתי מחשב ולאיזה חומרה ומה החוויה

היי , מאחר ואני ממליץ הרבה על מחשבים ויצא ששדרגתי אז אביא את המפרט ולמה בחרתי כך ,

1 לוח אם ASUS B450 F GAMING דגם מעט ישן מ2018 אבל
יש בו מה שאני צריך ..NVNE SSD יציאת HDMI ו DP למה זה חשוב לי ? כי אני מחובר למסך מחשב ולטיוי יחד..בכבלים . ל מסך מחשב DP ולטיוי HDMI . מעבר לזה כרטיס קול מעולה יש לו וזה חשוב לי.

2 מעבד RYZEN 3 3200G עם כרטיס גרפי מובנה , לכן בלוח היה חשוב היציאות תצוגה. גם כי איני צריך כרטיס מסך מה שיש במעבד מעולה לצרכים שלי. גם פחות נקודת כשל של כרטיס מסך גם חסכוני בעלות יותר כי סה"כ שילמתי הרבה פחות מלוח אם בסיסי וכרטיס מסף נפרד.

3 זיכרון של קרויסייאר במהירות 3200 זו מהירות אידאלית 16 גיגה 2X8

4 SSD NVME חברת SP שיתן קצת מהירות למערכת ההפעלה

5 דיסק מגנטי 1 טרה , SSD 128 עליו מותקנת לינוקס אובונטו

6 ספק כח 550 תקן 80+SILVER שמפסק רכיביים איכותיים + חיסכון בצריכת חשמל והגנה ממש טובה על רכיבי המחשב .

7 מארז ישן קצת אנטק P 100 אך איכותי שמספק כל הצרכים שלי עדיין וגם לשלוש שנים הבאות

8 ווינדוס 10 פרו שקניתי גם כמובן כי היה צריך . הפרו פחות חשוב אבל היה אותו מחיר של הום אז שיהיה יש בו כמה אפשרויות שאין בהום אם אצטרך פעם.

מבחינת חווית שימוש ..אני מאוד מאוד מרוצה הרבה יותר מאשר שהייתי עם מעבד INTEL עתה יש לי 4 ליבות..המעבד חזק לצרכים והכי חשוב כרטיס גרפי שהקפיץ לי בכמה וכמה רמות חווית צפיה..ממש עונג במחיר יותר זול גם...הזיכרון המהיר מורגש גם יחד עם הדיסק המהיר ..עונג. גם כרטיס הקול שיפר לי שמע בעיקר בשידור ששומעים ממני..

בנוסף קניתי מקלדת של RAZR דגם razer cynosa chroma
לא מכאנית כי אני לא אוהב את הקליקים אבל מאוד נוחה ובנויה היטב עם תאורה שעוזרת מאוד , גם ממליץ מקלדת איכותית שמשפרת מהירות הקלדה ונוחות .

אגב קניתי מאילוץ כעת אפשר לחכות קצת AMD מוציאה מעבדים חדשים השנה..יהיו משופרים ...אז מי שלא חייב כעת שווה לחכות קצת כמה חודשים. לעצמי אני מרוצה המחשב הזה יהיה טוב לי לשלוש שנים הבאות לפחות עד שתגמר האחריות ארכוש בעז"ה כבר חדש ומה שיהיה אז...:)

זהו מקווה תרמתי לכם במידע :)

תיתחדש תהנה

אין כייף כאשר קונים מוצר ֭ ונהנים מימנו עד הסוף ֭
בהצלחה ֭
אצלי המחשב הישן קם לתחייה ֭ רק כאשר אני מזרים אויר חם ללוח האם ֭ עם מיבש שער ֭ אחרי ליילה קר ֭ לא נידלק בבוקר ֭
המעבד בפנים הוא i7 2600 4 ליבות ֭
הצעצוע מסין עדיין לא היגיע ֭ אפשר הייה ליקנות בישרראל כימעט באוטו מחיר ֭ חושב לשדרג הכול לוח עם֭ מעבד 4K . כי יש לי טלויזיה 4 קיי ֭
מחיר של כ3500 שַח אצל ksp ֣אני אוהב למששמש ת הסחורה ליפני התשלום

למעלה