שדרוג היחסים עם האקסית

poly1982

New member
שדרוג היחסים עם האקסית

הי לכולן/ם.
כתבתי כאן לא פעם ולא פעמיים שהאקסית של הבנזוג מעלה לי את הסעיף על בסיס קבוע. היו תקופות ממושכות שבהן רציתי לחנוק אותה על בסיס יומי. גם בגלל הנזקים שהיא עושה, לדעתי, לביתה היחידה (לא אכנס לפרטים אבל רק אומר שלנטוע חוסר בטחון אצל ילדה שגם כך לא סובלת מעודף ממנו, זה לדעתי ממש פשע) וגם בגלל היחס לבן הזוג, בתור כספומט מהלך ושק חבטות. במהלך ההריון שלי היא עשתה כל שביכולתה כדי לתזז אותנו, ואותי בפרט, בלי להתחשב בכלל, והיתה לי גם תחושה שהיא מנסה להסית את הבת נגדי. לשמחתי, אם היה נסיון כזה, הוא לא הצליח.
אבל... לאחרונה אני חייבת להודות שחל שיפור גדול. השינוי התחיל בלידה של הקטנצ'יק, היא אשכרה קנתה לנו מתנה (צנועה אמנם אבל מתנה). אח"כ היה יום המשפחה והיא שלחה לאמא שלי זר פרחים יפה (!) עם ברכה מרגשת שבו היא מודה לה על כך שהיא סבתא אוהבת לבת שלה. כשאמא שלי הקריאה לי את הברכה בטלפון שתינו בכינו קצת, מהתרגשות. והשבוע, הבנזוג החזיר את הבת שלו לאמא שלה, וסיפר שהיא קנתה מתנה לגורון - מפריח בועות סבון מעוצב, באיזו חנות סופר-נחשבת לילדים ופעוטות. מכיוון שראיתי את המתנה בשעה מאוחרת ולא רציתי להתקשר, כתבתי לה סמס עם תודה רבה, והיא חזרה אליי למחרת "בכיף, שתישנו קצת בלילה" (מניחה שהבת סיפרה לה על הלילות האחרונים... ובכלל...)
חוץ מזה לפני כשבוע וחצי היא עשתה את הלא-יאומן והביאה את הילדה לכאן בלי לטרטר את הבנזוג שיסיע אותה (!) - אמנם הן היו באיזור אבל כבר קרה לא פעם ולא פעמיים שגילינו שהן היו לא רחוק מהבית שלנו, ובכל זאת היא העדיפה לחזור עם הבת לביתה, בעיר אחרת, ושהבנזוג שלי ייסע 35 דקות לכל כיוון כדי לקחת אותה מהבית. למה? ככה. (אוף, עכשיו אני שוב מקטרת. לא יפה)
ולא רק זה, כשהיא היתה כאן היא היתה ממש נחמדה, לקחה את הבן שלי על הידיים וקצת שרה לו, אמרה שהוא מתוק, דברים כאלה.
אין לי ממש הסבר לשינוי, אולי כי היא ראתה בעצמה שהצטרפותו של האח הקטן לא שינתה דבר ביחסים של הנערה עם אבא שלה, הוא עדיין מסור לה כתמיד. ושלמרות שכן חל שינוי באופי היחסים איתי (קודם הייתי הרבה יותר פנויה בשבילה, היום לצערי אני לא פנויה גם בשביל עצמי...) - אני עדיין שם בשבילה, ובמסגרת האמצעים הדי מוגבלים שיש לי, משתדלת לתת מעצמי כמה שיותר.
בכל מקרה - כל ההקדמה הזו באה לומר שמתבשל לי בראש אולי לקנות / להכין לה משהו קטן לחג. הבנזוג כמובן אמר שלא צריך ומה פתאום, אבל אני מרגישה צורך להראות שאני מעריכה את המאמצים להתקרב.
מה דעתכן/ם? ואם כן - מה כדאי לקנות? אני לא מכירה אותה מספיק טוב בשביל לדעת מה היא תאהב... רק יודעת ששוקולד טוב (הבחירה הראשונה שלי) זו לא אופציה, כי בתקופה האחרונה היא נכנסה לאיזה שוונג בריאותי (לא סוכר, לא קמח לבן, לא שמרים, לא מוצרי חלב, לא ולא ולא - שמעתי מהבת) אז מתנות בסגנון הזה לצערי לא יתאימו.

איילה421

New member
איזה כייף לקרוא

נשמע שהגרושה עוברת תהליך של שיחרור האקס...וכולכם מרוויחים.
לא הייתי קונה לה באופן אישי משהו לחג,הייתי מרימה טלפון ומברכת בחג שמח, וקונה מתנה יפה לילדה. היא בודאי תשמח על זה ואת תעבירי את המסר שאת מעריכה את ההתנהלות שלה.
אני רוצה לאמר לך שכגרושה טרייה (לפני מליון שנה), גם אני לא הייתי חביבה במיוחד לאשתו החדשה של הגרוש. לה אין ילדים, אבל מאד הערכתי את תשומת הלב שלה לילדים שלי. אין ביננו מתנות אישיות,המסר החיובי עובר בהתנהגות הוגנת בין כולנו. אנחנו שומרות על גבול מסויים וכך בריא לדעתי.
שימשיך כך וחג שמח לכולכם.

poly1982

New member
הילדה (למעשה נערה) קיבלה ממני רק עכשיו מתנת יום הולדת יקרה

ולחג היא תקבל, לבקשתה, כסף, אז אני לא רואה סיבה לקנות לה עוד מתנה. פעם הייתי קונה לה ספרים אבל מאז שהיא נכנסה לגיל "הזה" היא מעקמת את הפרצוף כל פעם שאני מתקרבת אליה עם ספר... אז הפסקתי.
הרעיון הוא יותר להראות תשומת לב מאשר ממש לתת משהו. אם היא היתה אוכלת כמו רוב האנשים שאני מכירה הייתי מכינה לה עוגה. (אני אופה לא רע, אם מותר לי להעיד על עצמי) אבל כמו שאמרתי אין ממש טעם... והנערה בגיל שמתנות קטנות ממש לא עושות לה את זה, אם זה לא כסף / בגדים חדשים / משהו בסגנון הזה היא לא תתלהב.
&nbsp

עקשנית25

New member
הלוואי עליי

איזה יופי לכם... אני מנודה כבר הרבה שנים.
&nbsp
הייתי כן קונה משו. או לילדה באמת או לבית.
משו קטנטן. למה לא?
&nbsp
תהני מזה...

poly1982

New member
משהו לבית זה רעיון נחמד

אולי עציץ יפה. זו מתנה לא אישית מידי, ותמיד נחמד לקבל "צמחייה" הביתה, לא?

poly1982

New member
אחלה, תודה רבה!

אני חושבת שאם אגיד לבן זוגי שאני רוצה לקנות לה עציץ (ולא "מתנה") זה יעבור בסדר. איכשהוא המילה "עציץ" לא נתפסת כמשהו מאיים...
וכן, גם אני שמחה על ההתפתחויות. זה לא שנהיה חברות אבל אני רוצה שהיחסים יהיו טובים עד כמה שאפשר - זה לטובת הבת שלו.

ornme

New member
נהדר. בעיקר לילדה.

ואולי מעכשיו תהיו פחות מטורטרים על ידה.

poly1982

New member
אני ממש מקווה

כי היו שנים שזה היה באמת בלתי נסבל. כתבתי כאן למישהי שביטלנו פעם חופשה כי היא החליטה שבא לה להחליף שבתות ברגע האחרון וכמובן "שכחה" להודיע. וזו רק דוגמא אחת...
כך שהשינוי הזה הוא בהחלט לטובה ואני מקווה שזה ימשיך ככה. הבת שלו, מתבגרת חמצמצה או לא, היתה מאושרת ביום שהיא היתה כאן והתלהבה מהקטן. ואם היא מאושרת, גם אני מאושרת

יופי של הודעה

פתיחה חיובית לשבוע ולחג.
ואכן קני לה משהו , אולי ערכת מניקיור, בכל מקרה ראוי שתדע שהיחס הדדי.

poly1982

New member
תודה!

ערכת מניקור זה גם רעיון, אבל אני לא יודעת אם היא בקטע.
נראה לי שמשהו לבית זה גם פחות "אישי". בכל זאת אנחנו לא חברות. אני רוצה שהיחסים יהיו טובים אבל גבולות זה גם חשוב...

mother cat

New member
איזה יופי!!!!

אני מציעה לך בחום לא לנסות להבין למה ומה קרה, אלא רק לקבל בשמחה את השינוי, ולהשתדל לזרום איתו כדי שהוא ימשיך - באמת בעיקר לטובת הנערה.
&nbsp
רציתי מהתחלה לכתוב לך עציץ, וראיתי שכבר העלו את הרעיון הזה. הייתי הולכת על משהו עם פרחים - סמבולי לאביב, להתחדשות היחסים בינכם (כולכם כמשפחה, לא את והאקסית...). בנוסף זה משהו שאפששר לארגן לו משלוח ואני חושבת שאולי יהיה לה קל יותר לקבל משלוח מאיש שליחויות זר עם ברכה יפה מאשר להיות צריכה לקבל את זה ישירות ממך ולהגיב יפה באותו הרגע. היא בטח תופתע ותתרגש. לתת לה לעשות את זה בפרטיות זה מכב בעיני.
&nbsp
מחכה להרבה פוסטים חיובייים ממך - שכולנו נלמד שאפשר!
&nbsp
חג שמח!

poly1982

New member
את צודקת לגבי השליחות

נשמע כמו רעיון מצוין. למרות שגם כך אנחנו לא נפגשות הרבה, כי מי שאחראי על ההחזרות וההסעות הוא הבנזוג. אופציה נוספת (ופחות יקרה) היא לשלוח את זה עם הבת שלה בפעם הבאה שהיה תהיה כאן... (טיפ לשליח און דה האוס, מה שנקרא ;-P )
&nbsp
אני משתדלת להיות חיובית, אבל האמת היא שזו תקופה לא קלה בכלל עבורי, מסיבות שלא קשורות בשום צורה לנושאי הפורום. אני יודעת שאמרת לא לחפש סיבות, אבל אולי היא הרגישה את זה, ובפעם הראשונה מצאה דרך להביע קצת אמפטיה כלפיי. אני באמת מקווה שיהיו לי עוד שיתופים שמחים בקרוב

יופי לשמוע- וזה בלי ספק גם תוצאה של המאמצים שלך

ואני מאד שמחה בשבילך בשבילה ובשביל הילדונת.
כמו שהבן שלי אמר- עכשו יש ארבעה אנשים שאוהבים אותי.

poly1982

New member
תודה רבה רבה

מה שהבן שלך אמר - נורא מרגש בעיניי. הבת שלו אמרה משהו דומה בהקשר אחר לפני שנים, היא אמרה שלפני שהיא הכירה אותי ואת אמא שלי היתה לה "פחות משפחה" ועכשיו יש לה "יותר משפחה". חמודה כזאת.
(רק שהיא כבר מזמן לא ילדונת - היא בת 14, ואם היא היתה יודעת שמישהו כינה אותה ככה, הייתי חוטפת מטח של אש וגופרית...)

poly1982

New member
חג שמח לכולם/ן, ומעדכנת

לצערי בחנויות הפרחים הפלצניות שליד הבית שלנו לא מצאתי שום עציץ שנראה סביר במחיר הגיוני, ולא התחשק לי להוציא מעל 100 ש"ח על סלסילת קש עם כמה שתילים קטנים של עשבי תיבול. בסוף דווקא הבנזוג קנה משהו - הוא ממילא הלך לקנות מתנה לאמא שלו לחג, אז על הדרך, קנה איזה גאדג'ט קטן ומעוצב למטבח, משהו סמלי אבל חמוד מאוד. הוא נתן לאקסית את המתנה היום כשאסף את המתבגרת בדרך לליל הסדר (אני נשארתי בבית עם הגורון, מתוקף מעמדי כאמא טרוטת עיניים לתינוק שלא ישן בכלל. ואכן עד לרגע זה נרשמו שלוש התעוררויות והיד עוד נטויה).
הוא אמר לה שזה משנינו וסיפר שהאקסית שמחה והתרגשה. אח"כ קיבלתי סמס נחמד עם ברכת חג שמח. היא גם כתבה שלו היתה יודעת שאני לבד בבית בערב החג היתה מזמינה אותי אליהם. הודיתי לה מאוד, והסברתי לה את הרציונל של אי-הצטרפותי לבנזוג ולבת הגדולה שלו. היא אחלה לי שוב לילות שקטים ואמרה שהיא ראתה תמונות שלו בנייד של הבת והוא רק נהיה יותר מקסים. מודה שהתמוגגתי לי

בקיצור, נקודת אור בחג המעיק הזה. רציתי לשתף

חג שמח ושנהיה כולנו בני חורין (ומאחלת לעצמי חירות מלקום בלילה... כן בטח)

mother cat

New member
מקסים - עדכון משמח!

אני מקווה שזה באמת סימן שעליתן על דרך המלך, ושמפה היחסים ישארו נחמדים ומפרגנים.

למעלה