שדרוג מחשב: אורינטציה לעריכת וידאו

roeylee

New member
שדרוג מחשב: אורינטציה לעריכת וידאו

אני מתכוון לשדרג את המחשב ואני רוצה להרכיב מחשב שיוכל ל"טפל" בסרטי וידאו שאני מצלם במצלמת מיני DV חדשה (עם יציאות USB ו DV). מה אתם ממליצים?

זאינאל

New member
אפשר הבהרות בבקשה ?

באתרים של הכרטיסים כל הזמן אומרים DV/Firewire - זה אותו הדבר ? אם יש לי כניסת IEEE 1394 )מובנה במחשב) אז אני לא צריך כרטיס לכידה DV ? אם אני כן רוצה לקנות כרטיס, ובהתחשב בכך שהחומרה זהה, הכרטיסים של Pinnacle מגיעים עם התוכנה שלהם בעוד שכרטיסים אחרים מגיעים עם Ulead MediaStudio Pro - מה עדיף ? האם יש תוכנה חופשית שעושה את מה שאני צריך (עריכת וידאו ממש פשוטה, לא יותר מאשר חיתוך וכמה אפקטים פשוטים) , כמו VirtualDub ?

ehudt

New member
זה אותה כניסה

IEEE 1394 היא כניסת Firewire, וזה מה שאתה צריך. אני לדוגמא משתמש בכניסה שיש לי בכרטיס הקול שלי כדי לדגום סרטים. אז אם יש לך כניסה כזאת בלוח האם או בכרטים אחר אין צורך בכרטיס נפרד.

זאינאל

New member
ז"א ש-DV ו-Firewire זה אותו הדבר ?

ואם אין לי כניסה כזאת במחשב (יש לי בנייד, אבל אני מעוניין בפתרון גם בשביל מחשב בייתי רגיל), אז אני יכול פשוט לקנות כרטיס Firewire רגיל (שעולה פחות, ממש גרושים) במקום כרטיס DV ? מה בקשר לתוכנה ?

ehudt

New member
תראה

DV ו-Firewire זה לא אותו דבר. DV זה פורמט של הקלטה דיגיטלית (של מצלמות) Firewire זו טכנולוגיה להעברה מהירה של נתונים, שמשמשת גם לחיבור מצלמות וידאו למחשב. כדי לחבר מצלמת DV למחשב ולדגום, כל שאתה צריך היא כניסת Firewire. אין לי מושג מה זה כרטיס DV, ואודה לך אם תתן לי קישור למקום שייתן לי מידע על זה, ואולי אוכל לעזור לך להבין מה ההבדל.

זאינאל

New member
הבנתי

ראיתי בכל מיני מקומות (לדוגמה , באתר של Pinnacle( כתוב DV/Firewire card . מה עדיף לי לקנות - כרטיס Firewire בנפרד ותוכנת עריכה בנפרד, או חבילה משולבת של כרטיס ותוכנה (לדוגמה, כמו ש-Pinnacle מוכרים). להרקולס יש חבילה שמגיעה עם מעין אביזר שליטה כזה מצחיק , בשם Shuttle Pro, שאמור לעזור בעריכה - זה שווה משהו ?

oferbar

New member
מה עדיף לקנות

טוסטוס או מרצדס? שניהם יקחו אותך מנקודה א' לנקודה ב', אם לא איכפת לך ממהירות הנסיעה, נוחות, ביצועים ועוד? אם אתה מחפש את הפתרון הזול ביותר אז תיקח כרטיס Firewire תואם OCHI עם תוכנה חינמית של מיקרוסופט Movie Maker 2 ושלום על ישראל אם אתה רוצה גם רינדור ב real time, דחיסה בחומרה, ותוצאות יותר מקצועיות אז תשקיע בכרטיס DV יעודי לפי הצורך. בדרך כלל הם גם באים עם איזושהי תוכנה עריכה ב bundle כמו Ulead Media Pro או פרמייר. הסקלה כאן רחבה מאד מעשרות שקלים בודדים ועד אלפי דולרים... בהצלחה

netmag

New member
למה אתה מתכוון ?

מה זה דחיסת חומרה בכרטיס DV ? אם אתה מתכוון לכרטיס מסוג Pinnacle Deluxe אז זה נכון לכניסות אנלוגיות. אם אתה מתכוון לכרטיס Pinnacle DV אז זה אותו כרטיס FireWire עם תוכנה Pinnacle Studio 8 ושם שמשלמים אליו.הכרטיס הזה לא מבצע שום דחיסה אלא מעביר את הוידאו שדחוס ע"י מצלמה דיגיטלית לפורמט DV

oferbar

New member
הכוונה לקודק מסויים

יש לי למשל כרטיס DvStorm של קנופוס שממיר את ה DV בעזרת "חומרה". כמובן שבסופו של דבר זו תוכנה שרצה על הכרטיס. כדי לנגן אותו לאחר מכן צריך את הקודק של קנופוס, או להמיר אותו לפורמט אחר, אבל כל זמן שאני עורך, אני עובד ב native canopus שלא קיים על כרטיס Firewire סטנדרטי.

למעלה