שדרוג מכונת קפה Saeco Incanto classic

שדרוג מכונת קפה Saeco Incanto classic

שלום לכותבי הפורום החביבים,
ברשותי מכונת קפה saeco incanto classic מזה מספר שנים.
בשנה האחרונה המכונה מייצרת תקלות נזילות כל חודשיים בערך.
המכונה נמצאת כרגע אצל טכנאי, מאחר ואין זרימת מים דרך הדוד. הטכנאי חושש שחלק מהכרטיס הראשי של המכונה לא תקין.
האופציות הן, להחליף כרטיס (1200 ש"ח לפחות) או להחליף למכונה אחרת טובה יותר. גם יד שנייה זאת אופציה מבחינתי.
מה דעתכם?
אילו מכונות טובות יש בשוק היום באותה רמה של המכונה שיש לי? מה הטווח מחירים לחדש/יד 2?
אשמח לקבל המלצות.

אני הייתי מציע לך ....

לבדוק מה ערך התיקון הכולל של המכונה (כן הכרטיס של האינצ'נטו יקר מאוד) אם מדובר ב1200 ש"ח והמכונה בת פחות מ6 שנים,ומצבה הכלליטוב, אין בשלד אני חושב שהתיקון שווה את זה, עמוד על כך שהטכנאי יעשה "ישור קו" מוחלט למכונה, גם אם זה יעלה עוד טיפה, שיחליף את כל האטמים וטבעות אטימה בקצוות הצינורות, שינקה אבנית וקורוזיה, ישפץ את ברז הקיטור.

אם שלד המכונה כבר החליד, ואם כמות התיקונים וישורי הקו הנדרשים גדולה מאוד ומקפיצה את המחיר, אני ממליץ לך בחום לרכוש מכונה אחרת. (הזהר מלקנות משומשות ישנות זולות יחסית כמו למשל הסאקו אודאה או טלאה ואחותה מבית גאג'יה כל סדרת הפלטינום, מדובר בשלוש סדרות מאוד מאוד לא מוצלחת שכבר אינן מיוצרות)

תודה לך, אני אבדוק מול הטכנאי

כרגע הוא מתקשה להשיג חלקים... כשהוא ימצא הכל, יתאפשר להעריך את מחיר התיקון.

הוא מסר את הכרטיס הראשי לתיקון

מקווה שיצליחו לתקן.
הכרטיס בארץ עולה 260$~ (שזה בדיוק פי 2 מהמחיר מהמחיר בחו"ל)

מנסיוני האישי... הכרטיס הספציפי הזה...

של האינצ'נטו (הוא כמעט זהה לכרטיס של ספידם דווינה ושל גאג'יה טיטניום)... זה כרטיס שתיקונו כמעט ואף פעם אינו עולה יפה... אני מקווה שהכרטיס נמסר לאלקטרונאי טוב שמכיר את הכרטיס טוב...

דיברתי עם הטכנאי שוב ולהלן הממצאים:

הכרטיס לא ניתן לתיקון והמכונה חלודה מבפנים במצב רע.
הוא הציע לי לקנות את אחד מהדגמים הבאים:
Nivona CafeRomatica 626
Nivona Caferomatica 605
מה דעתך?

למעלה