שדרוג פאלם

תמתם007

New member
שדרוג פאלם

הי לכולם, יש ברשותי מכשיר ישן פאלם פיילוט VX ואני רוצה לשדרגו. מספר שאלות: 1. האם כדאי לחכות לנסיעתי הקרובה לארה"ב לרכוש אחד חדש שם? 2.האם יש אפשרות לעשות trade in עם חנות בארץ (לקבל דיכוי על הישן) וןאם כן, איזה חנות (אני מבינה שכלנית PC שפעם מכרה אותם לא קיימת עוד?). אני גרה במודיעין ואם יש בירושלים או תל אביב אז זה רלבנטי לי. 2. בהתחשב בעובדה שאני לא צריכה משהוא מאוד משוכלל בפונקציות שלו, בעיקר לשמוש כיומן, ספר טלפונים, note book ומילון אנגלי עברי ואם יש גם גלישה לאינטרנט (?), מה הדגם שאתם ממליצים לרכוש. תודה על המלצותיכם. תמר

udifpalm

New member
אם את רוצה דוקא פאלם

תוכלי לקבל זיכוי של כ- 400 ש"ח עליו בקניית treo 680 חדש. המכשיר המדובר הוא מכשיר משולב טלפון שמאפשר גלישה דרך רשת סלקום או אורנג'.זהו לא מכשיר דור 3, והוא מאפשר גלישה ברשת GPRS באורנג' ורשת EDGE המהירה יותר בסלקום. קחי בחשבון שאמנם זה יוריד את מחירו מ- 4000 ש"ח לכ- 3600 ש"ח, אבל מכשיר כזה יעלה לך בשדה התעופה בארה"ב כ- $400 + מיסים (כ- $430 אחרי מיסים). תוסיפי לזה בארץ כ- 700 עד 800 ש"ח לתוכנה עברית ולוח מקשים עברי (אולי כמה שקלים יותר). במחיר הזה תקבלי עם העברית גם תוכנת לוח עברי ותוכנת מילון עברי-אנגלי. בעצם מכיון שאני מניח שאת אזרחית שומרת חוק, אני בטוח שתצהירי על המכשיר בהגיעך חזרה ותוסיפי עוד כ- 30% למחירו הדולרי. במקרה ו"שכחת בטעות" להזהיר עליו, תגיעי למחיר של 2500 עד 2600 ש"ח, לעומת 3600 בארץ. כמובן שבקנייה מסודרת בארץ את מקבלת תמיכה ואחריות מקומית. במידה ואת רוצה לחסוך קצת יותר, תוכלי להסתדר ללא לוח מקשים עברי (אני למדתי בעל פה את מיקום המקשים העבריים לאחר מספר שבועות של שימוש) ולקנות עברית של פיילוק. העברית של פיילוק כנראה פחות טובה מהעברית המקומית שמוכרת אקסל טכנולוגיות (עברית של אירון הישראלית), אבל זולה בהרבה. היתרון הטכני היחיד של העברית של פיילוק הוא שהיא מאפשרת לך להריץ את המילון של פיילוק שמאפשר תרגום מילים בתוך האפליקציה (כמו בבילון) בניגוד למילון של טופ שמגיע עם העברית של אקסל, שלדעתי לא מציע אפשרות זו. מצד שני נתקלתי כבר בבעיות עם העברית (מתנגשת עם תוכנת opera mini) שיתכן ולא קיימות בעברית של אקסל (לא בדקתי). היתרון של העברית של אקסל הוא שהעברית כוללת מכשיר מגויר לחלוטין (התוכנות כוללות תפריטים בעברית). העברית צרובה ברום (בניגוד לעברית של פיילוק) מה שאומר שגם איפוס קשיח לא ימחוק אותה. מצד שני אם יצא עדכון לרום של הטריאו, תצטרכי לחכות שיצא עדכון מקביל עם העברית מצד אקסל. אם תרצי מכשירים זולים יותר, יש את ה- TX שעולה $299 + מיסים (כ- $250 בקניה ברשת) ואם ה- E2 הפשוט יותר שעולה $199 (כ- $180 ברשת). ישנו גם Z22 שהוא מכשיר פשוט ביותר ולא משתלם להביאו מארה"ב (בגלל מחיר העברית שלא תלוי במחיר המכשיר), אם בכלל משתלם לקנות אותו. למכשירים אלו יש רק עברית של פילוק (העברית שתקבלי בארץ מסומנת כעברית של טופ טכנולוגיות אבל זו בדיוק אותה עברית). האתר של פיילוק הוא www.penreader.com. המחיר הרגיל לעברית הוא $60, אבל יש קופוני הנחה שמורידים את המחיר ל- $50, ומדי פעם (אחת לכמה חודשים) יש הנחה של 40%-50% לזמן לא ארוך, לרוב כשבוע (פשוט צריך לעקוב כאן בסבלנות).

udifpalm

New member
אצלי כן

נאמר שיש בעיות לפיילוק עם SMS בעברית. אני לא נתקלתי בשום בעיה. מה שכן, ישנם אתרים בעברית שלא עולים עם בלייזר שכאילו "בולע" את העברית (כלומר זה לא שמופיעים "ריבועים" או אותיות לטיניות במקום עברית - במקום זאת, פשוט לא מודפס כלום). בגימייל (גרסת מובביל תחת בלייזר), למשל, אני יכול לראות נושא של הודעה בעברית, ומתוכו מודפסים רק סימני הפיסוק, מוצמדים אחד אל השני (כי כל מה שהיה אמור להיות ביניהם פשוט נבלע). זה לא כל האימיילים בעברית אלא רק חלק, כנראה שהבעיה רק באלה שמקודדים ב- UTF8

מענדי

New member
אני חושב שהמשותף לאתרים בעברית

שאתה רואה רק סימני פיסוק זה הכותרת הזו -
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=utf-8​
YNET בזמנו היה נכנס, היום מקבלים סימני פיסוק וזה השינוי בדף.

תמתם007

New member
ואם לא פאלם - מה מומלץ?

שוב תודה על התשובה המפורטת. ברור שאתה (או את?) מבינים בנושא. במידה ואני לא חייבת פאלם, מה מומלץ. אני מקבלת סלקום מהעבודה ואני לא בטוחה שאוכל להעביר המספר למכשיר המשולב (או שכן?) אשמח לתשובתך. תודה

ronenfox

New member
נצל"ש - טעינה של פאלם Vx

שלום בזמן האחרון הסוללה של הפאלם הותיק שלי בקושי נטענת גם לאחר המון שעות בעריסה נראה כאילו לא נטען האם זו בעיה מוכרת ? כיצד מתגברים ? אנא אל תציעו לי להחליף מכשיר, אני אוהב את המכשיר שלי כמו שהוא תודה רונן

gadi7

New member
מגיע לך צל"ש

על שהצלחת להשתמש במכשיר כה עתיק עד ליום זה. הבעיה שאתה מתאר (לעיתים יחד עם בעיות במסך, לפעמים רק בעיות סוללה) באה עם הגיל (המתקדם של הפאלם שברשותך, לפחות שש שנים אם לא יותר). אנחנו לא מציעים לך להחליף מכשיר, רק רומזים שבמוקדם או במאוחר לא יהיה לך מנוס מלנקוט בצעד כאוב זה, עדיף לפני שהפאלם מתפגר לך סופית בידיים, בתזמון בלתי צפוי, ולפי כל חוקי מרפי - גם ללא גיבוי מעודכן. פאלם TX חדש ממתין לך בחנות הקרובה...

udifpalm

New member
רציתי להוסיף

המכשיר הנ"ל סגור באמצעות דבק וניתן לפתיחה רק בעזרת חימום. ישנה פרוצדורה לפתיחה שלו שמצאתי ברשת הכוללת שימוש במגהץ - אני עצמי לא הצלחתי לבצע אותה. בקיצור גם אם היית משיג בטריה חלופית, לפתוח אותו לבד זה לא פשוט, ולהשקיע כסף בשליחה למעבדה זה פשוט בזבוז זמן. כבר עדיף לקנות z22 חדש באותו מחיר.

עפרים

New member
החלפת סוללה ל- VX

החלפת הסוללה מעט יותר מסורבלת ואפילו אלימה במיקצת אבל אין בעייה מיוחדת, מחממים עם מייבש שיער שמרכך את הדבק ומפרידים את גב המכשיר בעדינות,,,,,, יתכן שנשאר אצלי קובץ הוראות פתיחה, במידה ותהייה מעוניין אחפש אותו עבורך

למעלה