שדרוג רשיון

orinor

New member
שדרוג רשיון

שלום, יש לי רשיון ל - 50 סמ"ק ולרכב, אני עכשיו רוצה לשדרג ל - 500 סמ"ק, בעיקרון הבנתי שעם התקנות החדשות , זה כבר לא יהיה רשיון ל - 500, לא ברורות לי כל התקנות האלה, אם אני עכשיו יוציא ל -500 ואקנה אופנוע, כשייכנסו התקנות , אני אצטרך שוב לשדרג את הרישון?

liVEmeALoneOCD

New member
ככה...

התקנות הם שאתה יכול לרכב עד 33 כ"ב{אני חושב שהורדת יאו ועלתי 1 2 כ"ס}זאות אומרת ש GS GPZ וכדומה לא עומדים בנתונים ואי אפשר לירכב אליהם. אפשר לרכב אליהם במקרים הבאים 1.אחרי 1.1.2007 או ובאותו יום יש לך אתה עצמך אופנוע שמעל הכ"ס שציינתי זאות אומרת לא עומד בתקנות,אז יש לך אפשרות לקבל היתר מיוחד אשר מקנה לך בעצם לינסוע על אותו האופנוע,עד חידוש הרשיון,זאות אומרת כמו שאני הבנתי אולי אני טועה בזה נותנים לך היתר עד שיש לך גיל וותק לשדרג ואז אתה צריך לשדרג במקרה שלך יש לך זמן. יש להזכיר שבשביל לקבל תהיתר אתה צריך תאופנוע על השם שלך. וזהו ואז תוכל לירכב לך בשקט ע ל GS GPZ וכל הדברים הללו.

incognito1980

New member
חידוד

אם ביום הכנס התקנות יהיה לך (ברשותך, על שמך) אופנוע שהספקו גבוה מ-33 כ"ס, תקבל היתר לרכב עליו עד שיתפרק. ההיתר לא יהיה מוגבל בזמן, אבל הוא יהיה מוגבל אופנוע. ז"א, אם יהיה לך gs כחול ותרצה למכור אותו ולקנות gs אדום, למשל, כבר לא יהיה לך היתר לרכב על האופנוע החדש. מצד שני, מהיום בו הגעת לגיל 21 וצברת ותק של שנה בקטגוריה ה"בינונית" תהיה לך שנה לשדרג את הרשיון לבלתי מוגבל בעלות של מחצית מן האגרה הנהוגה היום ובלי חובת שיעורים. כמו כן, אם אינני טועה, לא תחוייב בטסט על הכביש, אלא רק במבחן שליטה. אם לא ניצלת את השנה שלך, ה"הטבה" הלכה ואם תרצה לשדרג ההליך יהיה דומה למה שקיים היום (חובת שיעורים וטסט על הכביש, הכל בתשלום מלא).

למעלה