שדרוג תשתיות סיסטם

chroot

New member
שדרוג תשתיות סיסטם

שלום,
אני לפני פרויקט שדרוג כל התשתיות הסיסטם של אחת האפליקציות הגדולות שאני בין האחראים אשר עליה שיושבת על שרתי Linxux ו Windows (שדרוג רק ברמה של סיסטם ולא תקשורת)
התכנון אמור להיות עם מחשבה ל 3 שנים קדימה.
אחת ההמשימות בפרויקט היא לבדוק את המצב הנתון של כל רכיבי החומרה על כל שרת (מעבדים, זיכרון וכו'), אין פוטנציאל הצורך בגדילה ועוד כל מיני דברים.
האם קיים ברשת מסמך מסודר שיכול לעזור לבצע את המשימה הזו? זאת אומרת שיהווה מן צ'ק ליסט/טבלה או שלד אילו רכיבים לבדוק ואיך.

תודה רבה.

lilimeshi

New member
אותו מסמך נמצא בתוך ראשו של איש הסיסטם :)

מה זה אומר שדרוג סיסטם?
משדרגים תוכנות? מערכות הפעלה? חומרה חזקה יותר?

DuuGi

New member
זאת שאלה קצת תיאורטית

אתה בונה חומרה על סמך פוטנציאל הגדילה של המערכת.
אתה צריך לדעת מה המשאבים כיום ומה הצפי לגדילה מההנהלה.
&nbsp
בכל מקרה מערכות אמורה להיות מסוגלות לבצע scaling על ידי הוספת שרתים נוספים , דבר שבתשתית וירטואלית הרבה יותר פשוט.
&nbsp
כלל האצבע הוא תמיד תשאיר לך 30 % חופשי לגדילה ולנפילות.
למשל אם אתה עובד עם כמה הוסטים וירטואלים תמיד תוכל להכיל בין 1-2 הוסטים שנופלים. העניין הוא שיש נטייה לנצל משאבים פנויים ואתה צריך תמיד לדאוג להשאיר לך את ה-25-30 אחוז.
&nbsp
מאחר ולא באמת ציינת מה אתה מנסה להשיג ומה פוטנציאל הגדילה שלך אפשר לתת לך רק תשובות כלליות.
&nbsp
לגבי מסמכים, אין באמת דבר כזה לשדרוג, יש הרבה להקמה חדשה.
אפשר להתייחס לזה כמו להקמה חדשה .
&nbsp
כל עסק יש לו פוטנציאל גדילה שונה, יש סטרט אפים שגודלים 200% בשנה. יש לפעמים לקוחות חדשים שגורמים לגדילה פתאומית. אם ההנהלה שלך לא יכולה לנבא על סמך נסיון העבר, חוזים עתידיים או פיתוחים שבקנה אנחנו בטח לא יכולים לנבא עבורם.
&nbsp
הערה אחרונה: אצלי למשל אני נתקל לעיתים קרובות בפיתוחים שהמפתחים חושבים שזה משהו קטן ומתברר שזה רכיב שזולל זיכרון או CPU בצורה לא נורמאלית.
כיום הפיתרון שלי הוא להשתמש ב30% ספייר ולדאוג מיידית להגדלה של המערכת או לבצע scale out לענן (לא אפשרי בכל מצב).
&nbsp
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ותנסה להשיג תקציב למקסימום חומרה כדי שזה לא יפול על הראש שלך בעוד חודשיים , ותמיד האיש ססטם אשם.

למעלה