שדרני הספורט משתמשים הרבה ביכל

טרה10

New member
שדרני הספורט משתמשים הרבה ביכל

במקום היה יכול.האם מותר להגיד יכל היה להבקיע..שער.

Drorrrrrr

New member
אני לא מבין מה הבעיה עם "יכל"?

בניין קל לא

גנגי

New member
בעברית אין "יכל",

יש "יכול", גם בעבר וגם בצורת הבינוני. ומכאן ניתן להבין שבעברית תקנית אפילו אין צורך ב"היה יכול"..

hillelg

New member
למה, אגב?

שאלו אותי פעם על זה (וגם על "יָשֵן"), ולא ממש ידעתי לענות.

אסופית02

New member
מעין בנייני משנה של בניין קל

פעל(בחולם חסר-עבר)- יכ"ל, יג"ר, קט"ן פעול(בינוני) פעל(בצירה-בינוני)-גדל, ישן ויש גם פועל(שומר) ופעול(שבור).

אסופית02

New member
מטעמי חיסכון בעצבים (הניקוד משגע

אותי כאן) מצ"ב 2 טבלות נטיה של בניין קל, לעיון נוסף כנס לסחל"ב

לא מפספס את ההזדמנות

איך ננקד? Caps Lock מופעל. ואז Shift יחד עם ~ כְ 1 כֱ 2 כֲ 3 כֳ 4 כִ 5 כֵ 6 כֶ 7 כַ 8 כָ 9 שׂ שׂממית 0 שׁ שׁלום - כֹ וֹ גוֹל אֹשר = כּ וּ כּוּלָם \ כֻ לֹא כָּל הַפוֹנְטִים תוֹמְכִים בְּנִיקוּד בְּצוּרָה מוּצְלָחַת.

גנגי

New member
אז מה,

גם לא ככה מנקדים את המשפט שכתבת, אז מה, נהיה קטנוניים?

כן. תהיי. אין בעייה.

בטח חסר איזה בגד כפת בראש מילה או משהו. הידעת ש בגד כפת בראש מילה == קונדום ?

טרה10

New member
אז מותר להגיד יכָל או לא..?

כָ..הנה ניקדתי בקמץ...תודה בכלל לא ידעתי שככה מנקדים..ומי שסובל מהגב או מהפרקים שיסע לעין גדי..רק מהריח של הגופרית..הוא ירגיש טוב. ממומלץ שלש פעמים רבע שעה..ואולי עוד 10 דקות.יותר מזה מייבש את הגוף למספר ימים. ...מִספָר ימים ולא כמה..טען זאב רבן כי כָמָה היא מילת שאלה. תודה.

גנגי

New member
מה לא היה ברור?

בעברית אין "יכל". מותר להגיד הכול, השאלה אם זו שפה תקנית או לא, ואם זה נשמע טוב או לא. זו לא שפה תקנית. זה נשמע רע. כל אחד צריך להחליט בשביל עצמו איך הוא רוצה להישמע. אני תפקידי לנגב לכם את הדמעות אחרי שאתם עושים שגיאות, לא לעשות לכם נו-נו-נו. כמובן, אני לא מתכוונת להתפשר על שגיאות לשוניות שהורסות לי את היום, וכשאני אתקן אותן יהיו כאן דמעות, אלא מה, אבל זה כבר עניין אחר.

מוגג

New member
שדרני ספורט גם

בועטים אל בין החיבורים מדביקים כדורים למשקוף הימני מייצרים - מגע עם הכדור/ הגנה / התקפה ומנצחים את המשחק זקוקים לפירשון? לפיניגרשון?

ואיך אפשר בלי:

לדרבי יש חוקים משלו. בכדורגל חיים משבת לשבת. הכדור הוא עגול. כדורגל משחקים 90 דקות. (ואחת שכבר הפסקנו לשמוע: נייט, האו ווז דה גיים?)

shellyland

New member
הכדור הוא הגול ../images/Emo86.gif

עידן הסבירה לי פעם שהצורה היה+פועל היא בכלל לא תיקנית בעברית ויש לומר נהג ל..(פועל) או סתם להשתמש בצורת העבר. זה נכון?

מוגג

New member
לא.

בלשון חכמים זה מקובל: "הוא היה אומר" "היה מהלך בדרך". זה בדרכלל תיאר פעולה מתמשכת. כמובן, כל מי שאינו רואה עצמו חכם, פטור מצורה זו.

מוגג

New member
טול קורה מבין החיבורים.

הדוגמאות שלך עוסקות בקלישאות אני דיברתי על שגיאות או סתם עלגויות.

למעלה