שד בחלום

רחי2

Member
בת 37 נשואה+3 ילדים. האמת אין איזה אירוע מיוחד שקרה לאחרונה והעסיק אותי. אולי ניקיונות פסח :)

החלום-
אני נמצאת בכיתה, אני חלק מהתלמידים. וכשאני מדברת עם המורה, פתאום העיניים שלה הופכות לצבע אחר, כאילו נכנס בה שד והיא מעירה לי. זכור לי שנתנה להכין איזשהו ציור, אני חושבת של נחש. כשילדים אחרים מראים לה, היא מתפעלת. אבל כשאני מראה לה את הציור, העיניים משתנות (השד מדבר איתי) ואומרת שלא ביצעתי את השיעורים. אני אומרת לה אבל שגם אני הכנתי את הציור, כמו הילד שהרגע הראה לה את הציור. היא שואלת את הילד אם הכין ציור, ואומר שלא. רק שהמורה מולי אני רואה את השד. כלפיי אחרים הם רואים דמות רגילה. בהמשך ילד מגיע אליי, שוב עם עיני השד, ואומר לי להגיע לאיזה מקום. כנראה כדי להיפגש עם השד עצמו. לקראת סוף החלום אני כבר מבינה שהשד הוא חלק מחיי, אולי עברה תקופה מהפעם הראשונה שבה ראיתי את השד בבית ספר. זכור לי גם שאני רואה אולטרסאונד שלי, מסתבר השד הכניס אותי להיריון. אם בתחילת החלום היה לי פחד, זה נראה שלקראת הסוף השלמתי עם הנוכחות שלו.
התחושה שלי לאורך החלום היה של פחד, כי אני לא מבינה מה זה הדבר הזה. אשמח לשמוע פירוש לחלום.

אלישבע777

Well-known member
בת 37 נשואה+3 ילדים. האמת אין איזה אירוע מיוחד שקרה לאחרונה והעסיק אותי. אולי ניקיונות פסח :)

החלום-
אני נמצאת בכיתה, אני חלק מהתלמידים. וכשאני מדברת עם המורה, פתאום העיניים שלה הופכות לצבע אחר, כאילו נכנס בה שד והיא מעירה לי. זכור לי שנתנה להכין איזשהו ציור, אני חושבת של נחש. כשילדים אחרים מראים לה, היא מתפעלת. אבל כשאני מראה לה את הציור, העיניים משתנות (השד מדבר איתי) ואומרת שלא ביצעתי את השיעורים. אני אומרת לה אבל שגם אני הכנתי את הציור, כמו הילד שהרגע הראה לה את הציור. היא שואלת את הילד אם הכין ציור, ואומר שלא. רק שהמורה מולי אני רואה את השד. כלפיי אחרים הם רואים דמות רגילה. בהמשך ילד מגיע אליי, שוב עם עיני השד, ואומר לי להגיע לאיזה מקום. כנראה כדי להיפגש עם השד עצמו. לקראת סוף החלום אני כבר מבינה שהשד הוא חלק מחיי, אולי עברה תקופה מהפעם הראשונה שבה ראיתי את השד בבית ספר. זכור לי גם שאני רואה אולטרסאונד שלי, מסתבר השד הכניס אותי להיריון. אם בתחילת החלום היה לי פחד, זה נראה שלקראת הסוף השלמתי עם הנוכחות שלו.
התחושה שלי לאורך החלום היה של פחד, כי אני לא מבינה מה זה הדבר הזה. אשמח לשמוע פירוש לחלום.
החלום מדהים ולא קל. אני צריכה רקע יותר מפורט על מה שעובר עלייך בחודשים האחרונים ולאחרונה. זה גם לא חלום ראשון על בית ספר או על תלמידים. יש לי רקע עלייך מחלומות קודמים, אבל את הרקע צריך לעדכן כי החלום מבתסס על ארועים עכשווים או מחשבות, או טרדות. אכתוב לך בפרטי.

רחי2

Member
היי,

רקע נוסף- אני נמצאת בתהליך של למצוא מקום עבודה חדש. ומקווה מאוד לקבל תשובה חיובית בקרוב. מכיוון שעברנו דירה, לבת שלי מאוד קשה בבית ספר, היא לא מצליחה למצוא את המקום שלה. רואה חדשות עם כל המצב הביטחוני והרפורמה, ומרגישה חוסר אונים לעתיד

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי 2

אני מקווה שהבנתי את החלום, הוא רשום קצת בזרם התודעה והיה לי קשה עם מה שמוקדם ומה שמאוחר. אני חוזרת עליו תוך כדי פרוש, כדי שתראי איך הבנתי אותו. הפרוש שלי הוא על סמך ההבנה שלי וגם מתוך קריאת הרקע שמסרת לאחרונה ובעבר.

בחלומך את תלמידה בכיתה בבית הספר ועליך להגיש ציור (נחש) שניתן כשיעורי בית. עד כאן, החלום הוא סביר. החלום הופך לחלום אימה כאשר את מגלה דברים קשים למדי.

עיניה של המורה הופכות את צבען לצבע של עיני שד! אבל רק את רואה זאת. אף אחד אחר אינו יכול לראות שום שד במקום. כל התלמידים מראים את הציור שלהם כולל התלמיד שעל ידך והיא מתפעלת. אותך היא מאשימה שלא הכנת את הציור. הילד שעל ידך, מודה שהוא לא הכין.

בהמשך מגיע ילד עם עיני שד וקורא לך להיפגש עם השד עצמו.

כל הקטע הזה, מראה שאת מתמודדת עם איזו שהיא חרדה עמוקה ונסתרת ( נחש מתחת לקש) או השדים המקיפים אותך. רק את רואה אותם ואת מביטה להם בעינים שונות הצבע. את מתמודדת עם האשמות שווא מצד החברה או המשפחה. המורה מסמלת דמות בכירה, אבל לא חינוכית בעליל ( חמותך?) יתכן שאת מתמודדת גם עם הקשיים של הבת בבית הספר. עבורה חווית המעבר לבית ספר חדש, היא "שד" – קשה מנשוא והמצב הכללי במדינה מפחיד מאוד כיום גם מבוגרים רבים ולא רק ילדים. הביטחון האישי מתערער.

נחשים ושדים הם סמלים מובהקים לתחושת חרדה וסכנה שקשה מאוד להישמר מפניה. אומנם הנחש, הוא רק בציור לא ממש, אבל השד הוא כבר מסתובב בשטח ורואה אותך ואת רואה אותו! רק את חדת אבחנה ויכולה להבחין בסכנה העומדת להתרחש (או בבעיה). כדי להבין מהי הסכנה הזאת, הייתי צריכה רקע נוסף . אולי היא הסכנה היא באומללותה של ביתך שעלולה לצלק את נפשה לעתיד. בחלום את חווה האשמות שווא (מדמות סמכותית, בחלום זו המורה), שהם אולי חלק מחייך בעבר או בהווה וגם הם פוגעניים מאוד כי אין לך מי שיגן עליך מפניהן ( במציאות - אין לך גב מבעלך). בחלום את בכלל ילדה בבית הספר, ואולי לא היה לך גב מההורים בזמן ההוא. אני מעלה השערה שאת בקטע הזה של בית הספר - מרגישה כמו שהבת שלך מרגישה בבית ספרה, ואת במציאות - צריכה לתת לה גב).

בחלק האחרון של החלום, את מבינה שצריך להפגש עם השד והוא חלק מחייך. השד הזה "עושה לך בית ספר". את צריכה להתמודד באומץ סוף סוף ולהתגבר על הפחד שמלווה אותך לאורך כל הדרך בחיים לא רק בחלום. בחלק הזה השד הוא לא רק חלק מחייך הוא הרבה יותר מזה – הוא עיבר אותך ( !) ואת יכולה לראות אותו באולטרסאונד. את נושאת שד ברחמך! אבל מה שמפתיע הוא שאת מגיעה להשלמה עם המצב. את חיה עם השד הזה בתוכך וזה מסתבר... לא כל כך נורא בעצם. החלום אומר לך שזה המצב, אולי מפחיד ואולי לא ניתן לפתור את כל הבעיות והחרדות, אבל יש לך בחירה להכיל אותן בתוכך ולהשלים עם המצב ואז גם הפחדים נעלמים! השד קיים אבל אם הוא אינו מפחיד – הוא איזו מזיק. החלום אומר לך שהפחד, והחרדה מפני הבעיות או האנשים סביבך, הן בחירה. אם תבחרי הכלה – אז השד לא ייצא ממך ולא יציק לך. אומנם הריון מסמל בדרך כלל פרוייקט ( חשוב) שעתיד להיוולד, כאן החלום אומר לך להפך – לא ללדת את העובר הזה! זהו סוד אפל לשמור בבטנך שצריך להכיל אותו, להסתיר אותו, לא להתייחס אליו, להתעלם ממנו – כך תזכי לשקט נפשי וגם זה משהו - בימים קודרים של אי וודאות וחשש מפני העתיד. אם תאמצי קור רוח, זה יהיה חלק מפתרון בעיית השדים והנחשים בעולמך.

החלום המפחיד, הסתיים באופן אופטימי!

אשמח מה בפרוש התאים לך, ומה לא . ואם תגלי מה הוא השד ומה הוא מסמל, בנוסף למה שכתבתי בפרוש - אשמח אם תשתפי בפורום או בפרטי.

רחי2

Member
מסכימה מאוד עם הפירוש שלך. הבת שלי חווה עכשיו משהו בבית ספר, שגם אני חוויתי. בדידות...אני יודעת מה היא מרגישה, ומנסה כל מה שאני יכולה כדי להוציא אותה מהמצב. משהו שבזמנו ההורים שלי לא עזרו לי. (כמו שרשמת, לא היה גב מההורים בסיטואציה). כולם באים אליי בטענות של "להציל" את הילדה. ואני מנסה להתגונן שאני מודעת ומנסה הכל, ולא מצליח. אולי אלו האשמות שרשמת שיש כלפיי.
בנוגע לחלק האחרון של הפירוש- מבינה כי ישנם בעיות בחיים. בין אם זה מציאת עבודה או מול המשפחה. לומדת איך להתגבר על מכשולים כדי להמשיך ולהיות חזקה בשבילי ובשביל הילדים. מנסה לנתב אותנו למקום שנכון לנו.

למעלה